Monday, February 28, 2011

kau tau ?

ello eberiwan . *over

ak rsekan yg aku tak boleh nk berganjak dri belog aku , apakah pncanya ? saya pon tdak mngetahui . stiap ari aku login walopon aku tak updated ,
smngat updated tu dtg berkorbar2 , lbih kurang gitu la . walopon idea kering kontang .

aku rse smpene exam ni rmai gak update fasal2 exam , aku pon nk update la jgak .

aku update ni pon kononye nk lpaskan tensionla , aceyh , rse nk tampo . ltih la weh ngapal2 ni . migrain pale aku , ps2 stadi hakademik lagi , da la blajar sminggu 7 kali . cmne tak tension weh ,

lgi satu !!


abg aku ske wat bsing ! kucen pon sme . lepuk kpale satu2 nk ? eish , ta bahek la . dose3!

da la kan ? nk tules ape lagi , kau yg bce tu pon bkn nk bg idea ape kt aku soh tuleh , tmbak bru tau .
nk mkn obat dulu . tata .

sblom tu layan lagu ni dlu .


bubui .

Friday, February 18, 2011

di cekola .

assalamualaikum .

ari ni aku nk ckp psal ni , ape eak ?ape aku nk cter  , tdi da ingt da . oke .tdi aku belajar pendidikan islam ngan ustaz shukri , aku ase lha cikgu tu best ape ngajar .slame di khairiah ni , aku ta phm haram jdah pendidikan islam .
msok fom 3 blajar ngan ustaz , ak phm la gak . td ckgu ade tnjuk satu ketas byak psal group pelajar yg anti die kt facebook , pnjg org komen kt group tuh , ckgu tnjuk skali imbas jek , aku pon tak bpe nmpak sgt .

tp ape aku nk ckp , sbgai seorang yg mmpunyai ciri2 bakal seorang pendidik ,haha , aku adelha satu prsaan yg sedih la jgak kalo2 student aku ngutok aku , oke contohnye ye .

korg ade org yg syg lha , mcm ckgu syg ank murid , ps2 org tu die wat jhat , so kte adelha satu prsaan nk ubah prangai / nsihat die , walobagaimnepon , diorng ta ske dan ciap wat stu group anti korang lgi krane cmpor hal idop korg . siap rmai lgi yg kutok korang , pdahal korg nk diorang brubah je kan .tak ase ape2 ? mknenye takde bkat sbgai pndidik . haha .

aku adelha tgok riak mke ustaz mcm kcewa jek . takpe adatlha plajar nakal2 g2.


ustaz tu ha yg pakai kopiah puteh , anyway mmg ske ustaz wat lwak , kdang ayat pdas , tp oke lha ,

...

abis bab ni .

aku nk ckp yg mngkin aku ta berblogging da smpai abis PMR . aceyh . ntah btol ntah tak . facebook aku layann lgi . statement bajek ade pmbce setie jek . haha . 2 saja .

Monday, February 14, 2011

aku takut .................

okeh cam biase , lepas aku balik skola , msti la aku jlan kaki kan , wk2 aku jlan kaki tu , tali kasut aku tercabut ,
berhampiran c2 ade kdai yg tertutup , tp ade bkak ckit pintu die , pntu ke ,?yg besi tu ,slalu kt kdai , .
oke , aku pon ikat la ksut , kdai tu sjuk weh , aura sjuk die kne kt aku yg kt luar nih , lpas ikat tali ksut tuh , aku pndglah ape yg ade kt dpn . ko tau ape ?









mnde ni la ? ta takot ke ? aku takot , bersepah mnde nih , aku taktau la dlm tu ade org ke tak , sjuk weh ,  kt luar  kdai tuh , ade van cine mati , aku ape lagi , lari la weh , aku lari gaye kure2 , dgn beg bratnye , fail lagi ,

abg yg aku blik sme ngan die tuh , wat mke plik jek , haha , tu jek  .winkwink

Saturday, February 12, 2011

ade org jeles ngan aku ?

 hape gile nye ?  haha , aku tak mrah pon , just pelik jek , 

knape dye jeles ngan aku ?

dia , aku

tiqah !!

minah !!!(bukan name sbnar !)

tnye ssuatu boleh tak?

ape?

aok rapat ke ngan ali ?(bkn nme sbnar)

knape?
x rapat sgt kot !

oo , tade ape la !

haha ! aok jeles ke?

ofcourse !

haha ! aku tak ske pon la kat die ! jgn riso la !

ermm , tp koi msih jeles gak , kalau aok rapat ngan die .

haha , okehla , nanti aku tak rapat ngan dye k ! aok jgn risau ! okeh?

ermm , tak pe la , nnti ali ingat koi menyibok lak ,

koi tak bg tau ali pnye ,

emm x pe la

sori ek(asl aku mnx maap?)

emm

g2 jek la !
aku pon takk phm dengan die ! die da la kelas pertame , takkan tak pk ? sungguh sukar !
lgi satu . aku langsung takdak prasaan kt ali ! mmbe jek kud !

kucen aku da jumpe !

yeah ! kucen aku da jumpe la weh ! aku da cter da tntg kucen aku ilang ritu kt sni ! tp msalahnye ! kucen baru aku lak dipulangkan smule ke kampung ! knape?

haa . hal ini berlaku kerana , kucen baru aku tu , mcm tak sihat dan dia msih memerlukan susu ibu , malangnye stlah antar ke kampung , ibu kpade kucen trsebut tidak mngenali anknye lalu berbunyi "krrr" !
eerr , sori la , aku ta reti buat suare kucen !

ini la kucen yg aku suda dijumpai tuh ,


hoho ! nme beliau jebet  !" jebet tu ape ye? ! "    haa . aku pon tak tau , cehh ;)

Thursday, February 10, 2011

weh ! nk ni leh ?

aku nk ni ! ta kire kaw kne bg gak !



henset ni comel weh ! nme dye lg lollipop ! nk sgt3 ! tapi taderk kt phang ni ! dsign dye comel n dlm die lawa gak !


dalam die mcm ni ! comel woo ! tatau la korang taste cmne !

kalo tak dpt hak tuh !hak ni pon jdi la !


sony ericsson cyber shot !

okeh , abis bab encet !

lagi , aku nk ni !


kete alphard ! kalo la driver ayh aku jmpot kt skola bwak kete ni , bngge aku ! haha !

lagi kamera ni ha !


bngge seyh , bwak kamera ni pegi skola , ps2 tangkap gamba scenery yg cntik! wah ! gembire sgt !


ha , aku nk sgt , aku ade blik pink cmni , comel jek , ps2 kt ujung tuh , aku ltak piano , mlm2 atau pagi aku main smbil bkak lngsir tuh , ps2 ade org dgr aku main piano lalu terpegun ! wakkka!

dan akhir sekali ,



aku nk ni , aku terime dri org tertentu jek ! haha , gdik sgt !whiterose n pink rose ! cute gilors  ! haha !


ha tu jek la ! boleh bg aku ? haha !

kucen haku !

assalamualaikum !

atas sbb prmintaan ramai ! haha ! aku pon nk ltak la gamba kucen aku ! tp kucen aku tu , ta pndai posing lorh !
sume kne pkse ! ni tak best ni kan ! lagi satu gamba trsebut , diorang bru lpas guling2 kt luar , so kotor la bulu diorang !*diorang ke?diorang utk org kan , diokucen la ! baru utk kucen ! haha !


hoiyoo ! tak comel kan? ni kucen lame aku , yg aku pelik dye ni tak mboh mati2 ! dye ni lahir waktu citer sinetron bawang putih bwang  mrah tgah hot ! nme beliau toing ! care sbutan , to eeng ! cuba?
                                                                            
                                                                               to eeng !

ha pndai !

calon yg kdue !


ha ! ni aku tatau ag nme beliau lagi , aku nk ltak nme beliau shiri la !  haha ! slalunye aku pnggil dye oyen jek =oren !

dan calon terakhir !


ha ni la ! mate dye ta besih la ! huhu ! bpak ssah nk tngkap gamba die nih ! punye la ssah nk posing !
ekceli , bulu die takdek la putih sgt ! dye cmpur oren2 ckit sbb nye mak beliau oren manakala papa beliau putih ! sbb tu la kot ! hmmm .. aku nk ltak nme beliau shiro ! dan slalunye aku pnggil dye putih !

kalo korang ta rabun , mate die biru la! cumenye mate hitam die melutupi mate biru die ! kamera ni cap aym la ! kalo nk tgok scare live , meh la dtg umah aku ! haha ! *ajk2 ayam jek ni !

k la ! tu jek !

p/s: jgn dtg umah aku !

Wednesday, February 9, 2011

hepy bufday !

today is the day ! selamat ari jdi nk ucapkan kt dia  ni !


haha ! walopon die x bce , aku ttap nk wish gak ! bia la belog haku kan !

terima ksih kt beliau sbb dah jdi kwan baik llaki aku yg prtama ! dri tadika smpai form 1 !
aku ske kaw sbgai kwan sbb kaw ske wat lawak , ps2 sengih sorang2 dan slalu wat org glak ! =.=

rindu kt kaw sgt3 ! haha !

tak sabar jmpe kaw reunion nnti lpas PMR  kt skola ! aku harap kaw mcm dlu2 lagi !

thanks yaw !

Monday, February 7, 2011

touching ;)

lpas blik dari skola, aku cam biase la kan, naek bas ! tnggu bas pnye la lme ! lbih kurang setengah jam lebih la aku tnggu , lme ke? lame la tu kan ! dgn cuace yg pnasnye ! smai mmybbkan haku rase lame sgt3 !

okeh,abis da part tuh !

aku tnggu la bas, and lastly aku nmpak bas mara liner dtg ! aku nak naek bas union ! tp x pe la !
aku pon bratur la nak naek bas ! baru aku nak msok , aku tgok bas pnoh giler ! ingat tanak naek da ! tp aku nmpak ade abg yg turun sme area ngan haku ! so aku naek la gak ! knape lak kalo ade abg tuh ,bru aku naek bas ?!

ha , sbbnye kalo die naek bas sme ngan aku , da tntu lha die tekan loceng kan ? kan3! ha, ini mnyebabkan aku takyah da tekan loceng !tu la sebabnye ! mlas x? haha !aku bkannye mlas , tp nnti ,ta psal2 loceng ta berbunyi ,cmne? puas la lak aku nk berlari ke sane ke mari mncari loceng ! x ke malu !x g2 ?!

okeh abis da hak ni !

okeh biler aku naek bas!aku tgok pnoh org ! pastu aku nmpak ade sorang atuk ngan cucu dia ! atuk tu pndg aku, dan kmudian die angkat cucu dia ltak ats riba dia dan scare tak langsung ,dye bg aku tempat duduk la kan ! ha!sgt baek atuk tuh !

cucu atuk tu kan ta abis tnye atuk dye mcm2!contohnye :

 atuk,cucu

atuk , tu ape tu?
tong air!
tong air hape?
tong air mnom la !
oo!

atuk, tu ape tu?
bas!
bas ape?
bas org la !
oo!

atuk tu ape tuh?
kucin!
kucing ape?
kucing2 lha!
oo!

atuk ,npe bas berenti ?
da lmpu wane mrah !
lmpu ape wane mrah?
lampu isyarat !
lampu isyarat tuh ape?
tu la kt dpn tuh!
oo!

kalo aku nk cter,soklan bdak tuh,smpai abis ta siap aku nyer entri ni !

tettttt! *loceng bas bunyi lha !

aku nmpak ade sorang dak laki turun  bas !
lpas bdak tersebut turun , bas ta jalan lagi ,
knape bas ni eak !
tak lme kmudian , bas jalan2 perlahan !
kt c2 gak lha aku nmpak atuk tue yg nak naek bas tu, tp ta ksampaian ! sian atuk tu weh ! atuk tu bwak byak brang ! aku ase brang tu brat !lagi stu aku nmpak atuk tu ltak madu dlm botol kaca ,byak2 dalam raga !aku ase dye brjual kot !
sian giler kt atuk tu !aku dgr atuk tu ckp tunggu3! tpnye suare atuk tu plahan giler ! ni la sbbnye aku touching !
nseb la tuk tu ta ltak kaki die ats tngge lagi !kalau tak da tntu atuk tu jatuh , dan aku ase kt c2 gak aku nngis !
*asal aku lak yg berie?
haha ! 

cian atuk tu ! ta psal2 atuk tu kne tnggu lagi sejam utk tnggu bas dtg ! kesian x ?spe ta ksian tu ,ati batu lha tuh ! hari da la pnas !

sbenarnye tu jek nk cter ! aku touching giler !sian atuk tu !
mybe sbb aku da taderk atuk kud.. tu la aku sdeh kud !*bpe byak kud?

okeh la korang !spe2 yg ade atuk lagi, kim salam kt atuk korang tau ! haha !

Sunday, February 6, 2011

updated !

hai korang2 yg mmbaca belog hakuh , thanks auw !

aku da edit layout aku nih skit ,dan hakuh ade tukar tulisan ckit ,kalo korang ta paham tulisan tuh , korang bg tau aku tau ! kalau ade hape2 yg pningkan korang ,jgn lupa bgtau aku , bgtau tau ,kalo kau ta bg tau ,aku blasah kau cukup2! haha !eh ,tak jdi la .kalo aku blasah kau ,x psal2 kau mlas da mnjenguk belog haku ni kan ,
okeh ,tak jdi nk blasah kau !

bukan itu sahaja aku nk ckp ari ini .aku nk tnjuk status aku kt facebook ,n rmai la gak yg like . nk tau ape aku tulis ? jap eak .






2 jek, tapi ramai la gak yg like ,14 org like ,taderk la rmai sgt kan .tp aku tak pnah agi wat status smpai 13 org like .kire bngge la tu kan . status tuh aku da pdam da !sbb trase sgt sengal itu status !sbbnernye sje mencupub! haha !

ha ,habis dua cter !

ape ag yep ,

ha ! kje skola aku tak siap lgi !

lagi?

ha!tdkan aku beli hairdryer !bkn utk aku tau ,utk kucen bru aku yg bulu kmbg tuh ,hihi! kucen tu somel sgt2!
gram aku tgoknye !aku nk upload gambar ,tp gambar dye ilang lak ,mke dye lbih kurang cmni la .




ha ! cmni la bntuk dye ! tp akunye lagi comel tau ! yg ni aku amik google jek ! tp mata kucen aku ,takdak la sebiru tuh !

weh , okeh la ye .aku nk keringkan kucen aku bru lpas mndi ! tata!

Thursday, February 3, 2011

salah ke oi?



okeh,nk tnye soklan,nape laki ske brtnye n prtikaikan bler pompan mnat korea ha??dose ka ha?mnganggu?..kalo diorang mnat bola,wrestling,fifa on9,dota,lisa surihani,diana danielle,wondergirls,snsd n plbagai game dorang,taderk lak aku nk pertikaikan..taderk lak laki aku nk komen mrah2,tnye kt status aku, "npe laki mnat mnde gtu!"ini kaum laki2 ni berie la wat entry psal anti korea la,status,komen n mcm2 agy!

ni ha ade bbrape gambar nk tnjuk psal komen lelaki!

firstly aku tuleh cmni!n ader la bpe org mnusie komen aku,n ader lak yg wat status,aku ase status tuh,takdak kne mngene pon ngan aku punyer status!








yg psal entry lak,aku tak jmpe entry dak laki tuh..
gambar yg aku tak blur tuh gamba ank sdare aku..
asal ek laki mrah/berie bler pompan mnat korea..mnganggu idop dye ka?
ouh diorang punye sgale2 game,n tah ape2 ag tuh,tape lak..
hadoiyh,mmg ske dngki ngan org kan..
stress3!

Wednesday, February 2, 2011

encik c part 2!

aku da lme da peratikan si C ni..mne2 jek dye pegi,aku akn usha dye snyap2..x kire la wk2 ble!

waktu mkn ke..

wk2 mnom air smpai la ke gigit cawan!aku ske peratikan die!


dye ni cerdik tau..walopon kengkadang dye ske tido dlm klas,





**********







suatu ari tuh,mak aku ajak aku pegi majlis bufday kwan ank dye..aku pon ikot la!
smpai kt umah kwan mak aku tu,aku tgok taderk org pon..dkat sudut umah tuh,ade gamba baby yg sgt comel,!


ni la ank kwan mak aku tuh!comel!ade lesum pipit!

kwan mak aku tu nmenye auntie S!dye ckp ank dye tuh kuar jap..sbnrnye,auntie S tanak wat mjlis bsar2 pon!juz kitorang jek!huh amat mmbosankan!

auntie S ckp,dye suh aku tunggu kt dpn umah dye,mne tau ank dye da blik ke..ingat nk wat suprise!

5 min kmudian,
aku nmpk dye!





ape C wat kt cni?


n dye dtg dkat ngan aku!haha..msti sesat jlan nih!

tbe jek auntie S tepuk bahu aku n ckp"tu ha,ank auntie.ta knal ke?bkn ke sme skola ngan kamu?"

what?ni ke umah dye?haha..ase nk trgelak jek..suprise kitorang pon tak jdi la,sbb dye da tau aku ade kt c2..!
tp yang pliknye,bufday dye kt skola ari len..!patutnye lagi 2 blan!kmudian,dye soh aku jnji jgn bgtau spe yg ari jdi dye,ari ni!


ni la gamba dye wk2 smbut bufday yg ta mriah lngsung uh!



ermm..kmudian mjlis pon dtroskan dgn mkn2 cake and jamuan yg dsediakan scare kcil-kcilan..!
lpas mkn tu aku ngan mak aku mnx dri la nk blik,tp auntie S ajak aku tido sne la plak!hurm..nk ke tak nk?

eh msti la nk kan..giler nk lpaskan pluang nih!wk2 auntie S ajak aku tido umah dye,aku nmpak mke C cam ni!


haha..

wk2 mlm tu,smase dinner,auntie S suh aku pnggil C kt blik dye!


wk2 gi kt bilik dye tuh,aku usha jap kt bilik dye n aku nmpak dye tgah berangan sorang2 dgn henset kamere dye tuh! 


aku pon bialah dye brangan skjap..kmudian dye amik marker dlm laci n tules kt cermin blik dye!



knape ngan dye?cam perli aku bila aku ade kt umah dye!!"big hit wave?"baek aku pnggil dye dlu!,aku pon pnggil la dye!n ketuk pintu dye!*pdahal da usha da td!


ktak3!"C!"mak ko pnggil ajak mkn mlm!
"ye3!"aku dtg"!


lpas sume siap mkn,aku nmpak dye nk naek tngge!smpai sparuh tngge uh,dye amik kucen yg tgah jilat bulunya!kmudian dye bwak ke sofa kt ruang tamu umah dye n brmain dgn sgt gmbire skali!



*tak sngke dye mnat kucen...

thats all 4 today!hahah!

Tuesday, February 1, 2011

encik c!


aku.kwan 1,kwan 2,C

di kelas.

tiqah jom stadi wktu blik skola ni,
ha..jomla jomla
eish,aku bkn taknak,tapi aku kne tolong mak aku kt retoran mee rebus dye tu,
eh,bkn ke mak ko kt london skrang?tgah mlancarkan cawangan ke 5 restoran mee rebus die?

err.
ha kantoi la!
jom arh pegi!stadi je pon,

err..emm..okeh la!

Malaysia skrg ni musim salji!mmg sjuk giler..skolah lak djalankan spt biase,kalo da salji lebat bru dibatalkan.
cantik jek aku tgok salji tuh trun!

oit,ko brangan pe tuh ha?
ha,ko brangan ape ha?haha..kitorang nk kuar jap..nk bli hot cofee!ko nak?
oh takpe la!eh loceng mne bunyi ag kan?

ko tu la,brangan sgt..loceng bunyi pon tak dgr..ko ta pgi mne kan..kitorang pnjam ko pnye payung eak!
ermm,okeh!
troskan brangan chaiyook!haha
(=.=)'

diorang da kuar..kni aku tnggal ngan 2 dak laki klas aku..ntah pape yg diorang borakkan!












ha ni la..die ni ktue klas,nme dye K..

ha,..yg ni plak kwan dye!diorang ni mmg buruan gdis2 kt skola nih!tp aku tak trtarik pon..haha!




tak bpe lme kmudian,diorang pn kuar,aku pon amik la note dan tulis kt papan putih klas tuh..aku ingat nk stadi mate!

30 min kmudian..
ha,siap da pon note nih,!huh!
eysh,da pukol 3 da ni,mne kwan aku ni?

aku da mngigil dok dlm klas,..payung aku da la diorang pnjam..nk taknak aku pon kne la mredah slji tu utk pegi ke 7e yang brhampiran!


7e dpn skola aku,wk2 ni tak salji ag k!
aku pon amik la hot cofee,ngan maggi kt c2..wk2 aku nk bayar tuh,dwet aku trjatuh lak..malu aku jek dpn abg cashier tuh..abg cashier tuh syum jek..sblom aku nk kuar tuh smpat ag abg cashier tuh wat peace kt aku!

ni ha..abg cashier..hensem abg cashier ni kan..haha..


aku pon trpakse la meredah salji utk kli kedue!tp yg plik asal kwan aku takdak kt 7e tuh?mybe da smpai klas da kud!



smpai jek klas,aku tgok diorang still takdak..hurmm..aku pon tgok la gamba plajar dlm klas yg ditampal kt papan kenyataan..!


gamba klas aku!klas aku ta ramai pon orgnye!yg tgah2 ktue klas yep..

comel  gak upenye plajar2 dlm klas aku!haha,..
stlah 5 minit aku tgok gambar ni,aku dgr bunyi tapak kaki kwan aku,aku pon brlari la ktempat duduk aku nk wat2 stadi + merajuk!

aku pon wat la kje!n bler diorang msuk aku ckp
"asal korang gi lme sgt ha?puas aku tunggu!"

rupenye,yg msok tdi bkn kwan aku,tapi C!clasmate laki klas aku..aku mmg da lme ske kt die!oh,cmne ni..

n dye tnye aku,
"kte ade janji ke?"smbil wat mke plik..

aku tatau nk ckp pe da...aku pon gelengkan jek kpale aku!

kmudian dye dtg kt tmpat duduk aku,dan brdiri kt c2,aku mkin dupdap la!

"tepi sikit."

eish knape lak ni,
oh lupe lak aku dok kt meja die,

aku pon ketepi la sikit,
oh rupenye dye nak amik brang dye yg tertnggal bwah mja!

ps2 dye ckp..

"nak!"
nak ape?
marker tuh..sambil senyum nmpak glagat aku yg srabut tuh!

aku pon bgla marker,kmudian dye pon pgi kt papan puteh tuh,n pdam no 5 jdi no 6!

"len kli nk kire,kire btol2!

"urm"


aku salah kire rupenye..

kmudian dye amik bku dye dan pgila dri situ,slblom tuh dye ckp

"gud luck blajar mate,"smbil snyom dan mnunjukkan dye punye dimple yg sgt comel tuh..



si C!
da puko 4.30 petang,aku pon blik la..on the way blik umah,henpon aku brbunyi..
kwan aku antar mcg yg brbunyi:

"mintak maaf ye!,jgn lpe kim salam kt C!"

ha?apakah ini?


sekian..