Tuesday, February 1, 2011

encik c!


aku.kwan 1,kwan 2,C

di kelas.

tiqah jom stadi wktu blik skola ni,
ha..jomla jomla
eish,aku bkn taknak,tapi aku kne tolong mak aku kt retoran mee rebus dye tu,
eh,bkn ke mak ko kt london skrang?tgah mlancarkan cawangan ke 5 restoran mee rebus die?

err.
ha kantoi la!
jom arh pegi!stadi je pon,

err..emm..okeh la!

Malaysia skrg ni musim salji!mmg sjuk giler..skolah lak djalankan spt biase,kalo da salji lebat bru dibatalkan.
cantik jek aku tgok salji tuh trun!

oit,ko brangan pe tuh ha?
ha,ko brangan ape ha?haha..kitorang nk kuar jap..nk bli hot cofee!ko nak?
oh takpe la!eh loceng mne bunyi ag kan?

ko tu la,brangan sgt..loceng bunyi pon tak dgr..ko ta pgi mne kan..kitorang pnjam ko pnye payung eak!
ermm,okeh!
troskan brangan chaiyook!haha
(=.=)'

diorang da kuar..kni aku tnggal ngan 2 dak laki klas aku..ntah pape yg diorang borakkan!












ha ni la..die ni ktue klas,nme dye K..

ha,..yg ni plak kwan dye!diorang ni mmg buruan gdis2 kt skola nih!tp aku tak trtarik pon..haha!




tak bpe lme kmudian,diorang pn kuar,aku pon amik la note dan tulis kt papan putih klas tuh..aku ingat nk stadi mate!

30 min kmudian..
ha,siap da pon note nih,!huh!
eysh,da pukol 3 da ni,mne kwan aku ni?

aku da mngigil dok dlm klas,..payung aku da la diorang pnjam..nk taknak aku pon kne la mredah slji tu utk pegi ke 7e yang brhampiran!


7e dpn skola aku,wk2 ni tak salji ag k!
aku pon amik la hot cofee,ngan maggi kt c2..wk2 aku nk bayar tuh,dwet aku trjatuh lak..malu aku jek dpn abg cashier tuh..abg cashier tuh syum jek..sblom aku nk kuar tuh smpat ag abg cashier tuh wat peace kt aku!

ni ha..abg cashier..hensem abg cashier ni kan..haha..


aku pon trpakse la meredah salji utk kli kedue!tp yg plik asal kwan aku takdak kt 7e tuh?mybe da smpai klas da kud!



smpai jek klas,aku tgok diorang still takdak..hurmm..aku pon tgok la gamba plajar dlm klas yg ditampal kt papan kenyataan..!


gamba klas aku!klas aku ta ramai pon orgnye!yg tgah2 ktue klas yep..

comel  gak upenye plajar2 dlm klas aku!haha,..
stlah 5 minit aku tgok gambar ni,aku dgr bunyi tapak kaki kwan aku,aku pon brlari la ktempat duduk aku nk wat2 stadi + merajuk!

aku pon wat la kje!n bler diorang msuk aku ckp
"asal korang gi lme sgt ha?puas aku tunggu!"

rupenye,yg msok tdi bkn kwan aku,tapi C!clasmate laki klas aku..aku mmg da lme ske kt die!oh,cmne ni..

n dye tnye aku,
"kte ade janji ke?"smbil wat mke plik..

aku tatau nk ckp pe da...aku pon gelengkan jek kpale aku!

kmudian dye dtg kt tmpat duduk aku,dan brdiri kt c2,aku mkin dupdap la!

"tepi sikit."

eish knape lak ni,
oh lupe lak aku dok kt meja die,

aku pon ketepi la sikit,
oh rupenye dye nak amik brang dye yg tertnggal bwah mja!

ps2 dye ckp..

"nak!"
nak ape?
marker tuh..sambil senyum nmpak glagat aku yg srabut tuh!

aku pon bgla marker,kmudian dye pon pgi kt papan puteh tuh,n pdam no 5 jdi no 6!

"len kli nk kire,kire btol2!

"urm"


aku salah kire rupenye..

kmudian dye amik bku dye dan pgila dri situ,slblom tuh dye ckp

"gud luck blajar mate,"smbil snyom dan mnunjukkan dye punye dimple yg sgt comel tuh..



si C!
da puko 4.30 petang,aku pon blik la..on the way blik umah,henpon aku brbunyi..
kwan aku antar mcg yg brbunyi:

"mintak maaf ye!,jgn lpe kim salam kt C!"

ha?apakah ini?


sekian..

2 comments:

faqihah saharudin said...

sy sgt truje mmbace entry awk kali ini .
tapi persoalan sy ,
apakah ini benar atau rekaan mahupun kebetulan ?
sepandai2 tupai melompat , akhirnye jato ke tanah juge .
HAHAhAH

chocolate manees! said...

sungguh enak ayt kamu itu..jika kamu pandai adakah ia btol?ataopon skadar rekaan smate2?benarkah malaysia bersalji?haha..