Wednesday, March 30, 2011

akuu sukaalah !

hai . hallo, hallo , hallo


akuu kkann sukaalah sama aku punya result , aku rse okehla kot bg org yg mmg tak prnah dpt pratus 70 lobih ko ateh . ha ! hepi giliors lahh ,ni ha, mak naakk ckp dgn nokk .hiks ":)


nak tauu mak punyaa result bapee ? mak rse tayah la kann u olls taw , cukuplaa nyah2 seangkatan mak jek yg taw kann nokk ?


    
                                       


okeh , tapi aku tak suke la jgakkan bila air tak ade-ade .  bila adernye ponn aku tatau . geram la jgak ni kann .


doakan aku berjaya dlm pmr ya ! aku sayangg readers belog aku !  ,walopon kann , ko tak bce aku pnye belog ni kan , aku syg jugaakk ! waloponn ko singgah tp ta bce ponn , aku syg jugaaakk !hiks :)


okbai !

Saturday, March 26, 2011

aku jeles !

bile aku bce vlog org kan , mmbuatkan aku nak pdam sume post dlm ni vleyh ?

nak jgak, nak jgak !








yeah !

yargh ! da abes tuisyen , walaweh bombom mambawe !






yargh !

Friday, March 25, 2011

umah aku tade air !


ceh, nyampah dow tade air ! ape yang boleh buad tade air ? banyak tak boleh buad antarenye :-

- tade air na mnom , haus la weh .
-tade air na masak , *sempat msak magi jer tdi
-tade air na mndi *eh , aku mndi okayh  , aku bgon tros mndi . abis air aku gnekan .
-kucen aku busuk sbb ta mndi lagi
-tade air nak bsoh bju .
-tade air
-tade air
-tade ayer
-tade water

ha , kann . x mnat sseyh . pastu kne blik kmpg nak bsuh bju . pastu dok kampung wat pane kann .




aku lapa ! haus ! nak makan ! belanja lah aku eak3 !

saya mohon ni !


boley kann ?



Wednesday, March 23, 2011

faqihah . faqihah .faqihah

spe faqihah ? 
kawan aku laa .

npe ltak tajuk entri nme dia ?
biar laa .

HAHA . cbe kau tgok banner aku ? comel tak ?kawaii tak ?
banner tu ape ?
search gugel sniri yek .


nilah banner , aku tawh kau mls nk search kann .


ha , ape aku nak citer faqihah tu la yg wat banner tuh . x yah byar pon . kalo kaw nak wat , byar la . 
aku free jer , sbb aku kan kwan die . HAHA .

nak tau tak pasal dye ? klo nak bgos , kalo tanak , lantak awkla . 

FAQiHAh

Faqihah Saharudin
15 tahun
13 November 1996
Kelas Bukhori
buDak nGade *haha

Pink
Temerloh Jaya
Kuceng
High taste

Sepek Mate
Domino
Big Apple
Secret Recipe

nak cakap hape lgi ?
ha !

ini belog dia !

jenguk lha !




jahat !

aku ase hari ni mcm hari sengal gile2 . knape?
okeh , meh aku citer slow2 .

kisah pertame mcm ni ,
kaw penah tak bce cite ini dlu ? kalo da bce bgos , kalo belom, bcelah dlu sblom bce entri ini .
okeh , dalam tu aku ade cter psal cikgu aku tau , dan aku jgak menggambarkan mcmne rupa cikgu tuh ,
kaw bayangkanlah okeh .aku pon ade gak bgtau status cikgu tu yg belom kawin .name cikgu tu cikgu lotepi .

baiklah , cikgu tu die mngajar aku geografi , jdi sjak hari smlm dye bgtau budak2 klas aku , stiap mase die je , kne mcok bilik media .
al kisah la kan , sblom klas bermule die ade tnjuk gamba katun comel laki dan perempuan , 

gambanye lebih kurang gni la

tapi bkn gamba ni ya !

pastu cikgu tnye la kan , "cba teke spe perempuan ni ?"
budak2 ni pon bising dan pdankan dgn kapel mmbe2 diorang .
antre ayt budak ni "yang permpuan tu asiah yg laki tu zaim "

tak lme lepah tu cikgu ckp ,

"eh slah , inilah atiqah "
=.='
itu aku okeh lagi , tp lpas cikgu ckp tu nme aku . bdak laki bising smule smbil ckp" yang laki tuh , cikgu lotepi "
bongoklah ! ee tolongla . jahat budak ni . ta ske2 , *eh tergedik pulok
ckap la nme org laen . ni dgn cikgu tuh ,
pastu cikgu tu senyum jek . eeei geli2 .
aku harap giler wk2 tu , dlm klas aku ad due org nme "Atiqah" tp mmg tak la kan , sbb aku sorang jek atiqah .
nak nngis aku . tp x pe . aku kne sabar . adat la kan kt sekola .

oke3 . tu citer prtame , cter kdue aku okeh skit kot .

tadi lpas rehat , ade ujian lisan utk bm ,
aku pon gelak2 la tgok org buad ujian lisan  kt dpan .
aku ni gementar la kan ,
yg caerah ni lak dye ckp "tade pape  ni , sbbnye koi tak rse takot pon "
okeh , aku prcaye la kan . sbbnye slalu mmg g2 , bler rse tak takod msti tade pape yg brlaku .

aku pon bncglah psal kje kusus sejrah pde wktu tu , sbbnye buat ape nk dgr bdak ni merepek kt dpan kan . haha .
tak lame lepas tu , cikgu ckp 


"kumpulan syahirah mne "

oh what ? byaklah die pnye sdap ati , jdi nk pendekkan cter,kami pon berujian lisan la kt dpan . aku due org jer , aku dpt tajuk dialog antre penjual kasut dgn pembeli .

"supra, supra, beli supra !"*bising budak laki
ek eleh kecoh jer , lepuk kang .

okeh caerah mlekanlah ,

caerah :assalamualaikum , saya dan rakan saya akan membentagkan dialog diantara penjual kasut dan pembli .
cikgu :kuatlah ckit syg oi . tak dgr ni .

caerah ::assalamualaikum , saya dan rakan saya akan membentagkan dialog diantara penjual kasut dan pembli
*dgn nada kuad .

aku : assalamualaikum ,selamat dtgke kedai kasut kami , boleh sye bantu ?

*budak laki gelak *
ntah pape jek .

caerah : sebenarnya saya ingin mencari kasut berjenama bum yang berwarna biru , semlam saye ade melihatnya .

aku :ouh maafkan saye , kasut itu telah saye jual sbntar tdi . *tergagap .

caerah : kalau begitu tidak mengapalah .

aku : tapi kami menjual pelbagai jenis kasut disini , cik boleh melihatnya .  *rse gagap giler

caerah :boleh awk tnjukkan kpde saya ?

aku :boleh , mari kot saya ,

*kitorang berjalan , bdak ni pon gelak * tak lawak pon kann .

caerah : wah byaknye kasot yg mnarik disini , boleh awk pilih utk saye ?

aku : boleh , saya rasa kasut berwarna coklat ini sesuai utk cik , kasut ini tahan lasak dan .............................
*alamak lupe skrip .
...sgt selesa utk dipakai .

caerah: cantik kasut ni , tp saiz ni kecil sgtla 

aku : jgn risau , kami menyediakan pelbagai jenis saiz kasut disini . brape saiz kasut cik ?

caerah :saiz kasut saya 36

aku : ini dia kasutnya , cubelah pkai , smbil bg kertas skrip .

*pane skjap , sbb takkan nk pakai kertas *

*budak gelak *

caerah :time kasih kerane mengesyorkan kasut ini utk sya . 

aku : sama-sama .

aku ingat da abis da , tp cikgu suh cakap kt kuanter plak ,

yang kt kuanter tu , aku pakai spontan jer . 

pas2 habis la .ketar giler2 tgn aku , bkn skit , byak seyh .okeh ltih giler aku tules , pnjg tak ?pnjg tak ?




Tuesday, March 22, 2011

wake up prom dream

asslamualaikum n hai .

tdkan aku masuk hutan ! *teruje
itu pon nk kecoh . HAHA . lantaklah .
aku sebenarnye pegi pjbat felcra , utk buad kje kursus sj aku , well seorang pelajar yang berkaliber , msti mnyiapkan tugasannye dgn baik kan . Jdi sblom smpai ke pejabat tu , kete ayah aku pon meluncur lajulah msok ke dlm hutan , dan akhirnya smpai gak ke destinasi .

*aboh koi ckp baru pertama kali ade pelajar berusehe mcok ke situ untuk cri maklumat .

ha , x ke bngge ? ekceli ramai classmate aku amik Felda drpd Felcra ,* bkn rmai tp sume . aku ni x mnat la sme ngan org2 ni kan , ps2 maklumat sme je , da ade maklumat tu nnti kne share2 lak , x ke letih ? lgi satukan , bdak ni ckp Felcra tak banyak mnde , jdi aku nak bktikanlah Felcra bknlh seperti yang diorang sangka . so aku amik la kputusan ngan kwan aku ( mak  cik caerah ) utk mnjalankan keje kursus tentang felcra dgn jayanya .

mle2 smpai situ , malu2 sgt gayenye , akhir skali ok gak , mcm2 maklumat dpt . x mcm Felda ,pakcik felda tu kdekottttt . *statement nganjeng kt kwan
da dpt maklumat tuh , mak aku tnye .

"ade lagi mnde nak tnye ?"

*aku gelak *aku tatau npe aku gelak .

aku trylah nk ckp , "ade , nk lokasi ." tp tu hnye dlm hati dan aku gelak balik .
org pjabat tu pon gelak .
npe diorang gelak ?

okeh . ble da dpt lokasi, time for blik la kan . ps2 kan bile aku da smpai rmah aku , aku rse pning giler + na mntah .
aku pon bkak peti nak amik ubat megren aku .

"tiba-tiba "

ade cicak itam terjatuh cemas nk kne kaki aku , aku pon .

"aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, hussein  " *aaaa dlm hati jer .

aku pon ttup pintu peti dan pegi lari ke ruang tamu , dan dduk pane mmndg mak aku memunggah beg dri dlm kete .

dah tu je . cbe kaw bce tajuk entri ni . ap kne mgene ngan cter ni sme?

ini bukan mimpi ya , aku pakai letk je tajok hape , sbbnye akukan bru bgon tido ,
ksan mkn ubat megren .

nak lagi ?da la kan ? ltih la aku tules pnjg2 . babai .

Monday, March 21, 2011

lalola

ai uolls .

5 minit yg lpas kann , smngat aku nak buad kje kursus sjarah berkobar2 . aku pon kan , ambillah kertas rujukan nak buad kje sjrah ni kan . pastu aku pon dduk ats kusi dan tros mncari mklumat tentang Felcra dgn penoh smngat . aku pon mencari dan tros mncari dan aku jmpelah ap yang aku nk cri . n then aku lupe plak cre na buad so aku , pegila amik bku catatan yg aku tules kt skola tdi ,

aku cri2 pahtu tak jmpe . aku pon tatau la ape patot perasaan aku wk2 tuh , nk gmbira ka? atau nk trajang kucen aku yg mengesel2 kpale kt kaki aku ,
aku pon amik kputusan utk brgembira sbb aku nmpak mak kucen tu pandg mke aku mcm nk ong bak jek kpale aku ngan kpale lutut die . haha .

okeh , tdikan . aku cek la belog aku ni ringan ke tak . dan hasilnye mcm ni la .



loading time 0.12 seken je . cepat la tu kan . tu pon ramai lagi tak mnat bce belog aku . haha .

nak check jugak ? eleh nk la tu kan . okeh ,aku bg linknya .


try arh .

Saturday, March 19, 2011

kite .

ai , kawan yang bce . mekasih aw bab bce belog ni . hik9 .

td an kte blik tucen aw , ps2 kan kte nmpak kucen mati . mle2 tu an , kte ingat dye tido , terbaring meniarap jek , wane ptih ,
lpas kite jln dpan die , kite tgok mate die trbukak dan kte dpt tau dye da mati . waa . cian die . kte an ske kucen ,mne leh kte nngok die nngish . sdih kite .


ps2 kan kt umah tdi kan , mak kite ajar mnjait . hihi9 . kte mne reti jait2 ni .ps2 mak kte mrah lak , sbb kte ta phm2 . akhirnye bejaye gak kte jait . hihihi9 . skenyeeee ~


amacam comel tak ? haha . gedik adelha khen . bialakan , bkn slalu nk mnje2 gni . ahye kaw nih .

Friday, March 18, 2011

aku bosan la weh .

aku tatau nak wat gapo da nih , bosan sgt .
ingat kalo cuti ni ade pekare bes , rupenye cam haram ja .facebook da la mmbe tak on9 , gi mne diorang pon , aku tatau .
lagi satu facebook bpak boringnye ble tadek notification .
aku nak wat pe ?
brcerita ngarot2 dlm ni ?
ouh , tolongla . no idea .
tgok youtube ? search ap ?
dok google pon search ap ?

keje ksus ta cri mklumat .
ujian lisan pon blom .
stadi ? sgt mmboringkan  .

maen kucen ? kucen aku sakit , aku kjekan .
gi jlan ? bosan la weh , ko engat temerloh ni ade pavillion , timesquare dan sbgainye ?


dgr lagu ? da boring da .
ap lagi aku nak ckp . aku pon tatau da .
 okeh , tu jek .

x pe lha , nnti2 aku pk kan ya .

Monday, March 14, 2011

fb slow gilors cam biawak berjalan dgn siput besame kure2 !

aku mnyampah btol dgn fb ni , cam cibai ja . tmbok jgak fb ni . nak ckp tenet slow , belog ni hokeh saja haku bkak , laman web len pon okeh jgak  , ntah pape ntah . aku chat nagn org pon , lmbt gler smpai , aish , saba je la ~

aku hase , bkn haku sorang je ,rmai seyh . membe2 aku pon de ckp . ni aku bg gambar .




yg mmbe aku nye , aku mls nk printscreen . tp ni la aku nk ckp , smakin lme , smakin gedik gilors fb niewh .
ai saba je laa . kalo aku pndai , da lme aku wat fbb sniri tp tu la , teman tade spm . ha kan .

ha da la .

Sunday, March 13, 2011

hAku dapat anak !

yargh ! tepat kol 9.45 malam tdi iaitu 13 mac, aku dpt ank ? ko tau ank ape ?

ank kucen? bkn.
ank biawak ?pon bkn
ank hamster maupon ank beruang pon bkn .

ape yang aku nk cter  kt cni , aku dpt ank sdare bru , comel gler . msih merah lagi aku tgok tdi .
rse nk plok3 dan cium2 sbyak 999999998746588 juta kali . ank sdare aku tu prmpuan , nme dye sdg dibahaskan , tp yg aku tau , abg aku ltak nme Adania Madina .

lagi ? tu je aku nk cter .nk nngok gamba ?
kjap ye .




ini la ank sdare aku , sume aku tgok bebi bru lhir , mke sme jek . tp kalo ko tgok , msti kau rse nk picit2 jek tgn ngan kaki kcik dye tuh .

lagi stu , aku tak phm btolla fasal2 kes buang ank skrg ni , budak ni , bkn ank aku lhirkan pon , tp aku da ase syg , ini plak ank sniri , tu la . ta pndai sgt .

okelah , aku ngantok giler nih , bru blik tgok bebi aku ni . :D

Friday, March 11, 2011

finally !

yeah . dri tdi da nk update tp ta dpt2 . sme nk konker komputer jek . hape ko ingat ko byar internet ! ceh ,bkn aku pon yg bayar .*jgn nk ckp aku over . tmbuk kang .
okeh , sbnrnye mcm2 aku nk cter , tp sume cter , faqihah da citer , sebok je . hHaA .
anda2, bce lha ape yg dituleh faqihah . x penat aku mnaip kan . pastu sme org ske dye punye belog kan ,ps2 puji belog die kan . kan3?*statement budok jeles .

okeh,skrang kan kt skola sdg bizi dgn masisupa , so aku ngan mmbe2 haku , hiaitu cairah, faqihah melepak2 dan berborak2 la kan smpai ta hengat dunie . mcm2 kitorang borakkan men bace2 brite ,teke2 lagu,citer fasal koge , psal cikgu biroh , mroh2 org , yg si syairah ni , ble org ckp, wat mke ta phm atau dlm istilahnye pending , yg si paqihah ni gelok tak mboh sudoh , ntah ape yg dgelakkan .
okeh , ble waktu rehat kami pegi la kantin , da bli , kami bliklah ke kelas , faqihah bwak bkal nasi goreng dye ,jdi aku ngan cairah pon mkn nasi goreng brsme2, tgoh mkn2 tbe2 haku terdengar ade org pnggil name faqihah . aku pon berpaling .maka trjadilah prbualan antre mereka .

sheikh : cantek belog aok .
faqihah : ouh , terime ksih ,*smbil tersengeh2 . ske sgt !

ek eleh . haha . aku mnungggu sbnrnye pujian kpde aku , tp harapan aku "terputus di tgah jalan" . hambik kau , aku bg lagu aiman .
ha, jeles tuh . spe yg nk puji belog aku cantek ha ? pastu faqihah pon ckp la ,

"eh, belog aok cntik la ."

eleh , sje je la tu kan , nk sdap kan ati aku .

harap2 sheikh tak bce , kalo bce . aku nk ckp

"aku tak jeles pon, yg kt atas tu tipu je ":)

okeh , kpade sesape yg tertipu dri bacaan belog faqihah yg mngatakan koi aku sorang jek yang nyanyi dlm klas ,
jgn percaye .
ini kerana aku dan dye nyanyi duet , haha . tp tak jgak . sbb dye nye show dlm klas lagi meletop dan class g2 dri aku . mcamne mletopnye ? meh aku cter . haha . abis kaw faqihah ! hahaha*gelok kjam .

"dgn bermikrofonkan ketas mahjong , faqihah dduk di ats kerusi , kmudian beliau menyanyi dgn perlahan , dan apabila lagu smakin naik faqihah tros mnynyi dan mnari serta berlari ala2 gediks."

haha , kau tak caye , ta kesa , terpulang .
lpas da puas mnyanyi , aku tgok jam da 12.20 . eh lmbat da . aku pon brlari di dlm hujan . aku menunggu dan tros mnunggu , mnunggu lagi smpai la abg aku dtg . lmbat gler weh . pukol 1 .bpe jam ? da la blik awl iaitu pkol 11.30 ps2 tunggu smpai kol 1 . lme tu weh , tp x pe . aku kan pnyabar . bkn mcm faqihah . haha .

ape lgi nk cter ? tu je kot . bubui .

Wednesday, March 9, 2011

ceritera di sekolah today !

Cerita 1

okeh, bermule crite swktu lpas prhimpunan . aku ngan cik cekrah nk mncari cikgu Hamidah utk bertnyekan fasal ujian lisan bahase mlayu , aku pon berjlanlah dgn cik cekrah ke bilik guru perempuan .
 sesampainya aku kt blik guru prmpuan yg jraknye lbih 800 000 km tu , aku tgok hnye 3 org guru kt dlm bilik trsebut , okeh , kmudian kami patah balik utk kmbali ke klas , aku pon berjalan, jalan jalan dan brjalan ,
on the way nk blik ke klas , aku tgok rmai org angkat2 meja, kayu  .aku pon ckp la kan ,

"haha , pdan mke " .

 aku ngan cik cekrah pon brjalan, jalan , dan jalan menaiki tngge dan tetibe aku nmpak cikgu Norhayati , guru 4k .

"oh , ckgu la tdi soh angkat meja ,lpelak tdi kt perhimpunan cikgu soh kemas kan kwasan koridor " ckp aku dlm hati .

tbe2 ckgu tu bersuara " eh , kamu ni form bpe ?"

 ..."formm 3 ."

 kate aku dan cik cekrah serentak .

 "ha, meh sni , kamu angkat ni dan antar ke tangki air sne ." kate ckgu tuh ,smbil mnunjukkan meja2 yg besor gile gedabak tuh , OMG , naseb ape la aku rini . gler la , aku bru ingat lpas kmbali dri berjalan 800 000 km tu , aku nk mkn bekal nsi lemak aku , dan kini aku terpkse mengangkat meja yg giler gedabakk tu ke 1200 000 km tuh . gilerr .grr .

okeh , aku pon mngngkat la , mja tuh , dan bejalan, tros bejalan , kmudian trun tngge , dan aku rse mcm nk tnggalkan jek meja tu kt tepi jalan ,
tp aku bkn seorang yg bgitu *statement bajek baik . aku pon tatau la cmne  da mke aku wk2 angkat mja tu , dgn peluh2 nye , dgn tdung da nk trcabutnye ,  org lalu lalang lak , pndg jek , dgn mke yg tak mperikemanusiaan . yg laki ni , bkn nk tlong , yang haku panas nih , laki2 bkn angkat brat sgt , sbtg kayu jek diorang bwak , rse nk mncarut2 jek .
kmudian aku pon brhasil jalan naik tngge dan trun tngge , aku brjalan dan tros bejalan , kmudian aku nmpk la sorang mamat ni ,
bpak hepinye mke dye angkat brg ringan sbgitu ,
aku pon dgn ta malu pon pnggil beliau

 "weh, tolong , tolong la ,bpak beratnye nih "

 haha, sgt ta pcaye , aku mne bese pnggil bdak2 laki nih , tp mngkin dsbbkan terdesak kot ., dye pon tuka la brg ngan aku , aku angkat kayu tu , dye angkat mja tuh ,aku trdengar beliau brkate kt kwan dye "kite ni msti gentleman dpn prmpuan "-.- .
 ceh , ikhlas ke tak nih . ksian kt cik cekrah , tade spe yg mmbantu .
 lpas sesi prtukaran brg tuh, aku trdngar ade horang mnjerit nme aku

"tiqah !"

 . ouh , kwan aku rpenye , ape lagi , aku pon pnggil la diorang , dan diorang mmbntu aku mngankat meja kayu . fuhh . abis stori 1 .



hoiyoo .

cerita 2

okeh .da blik klas dr mngangkat meja , aku pon brehat la ats kusi . tibe2 " kuar3 ! ade spotcheck "
biawak komodo tol . aku nk rehat ! ltih la weh .
dan kmudian spotcheck pon djlnkan . tade ape brg aku yg drmpas . brg org ? biokelantoknye .

Cerita 3

pegi kantin , beli air milo . aku mnom rse tawar hebe .

Cerita 4

Belajor wat kopok bersama Cikgu Geografi !

Cerita 5

Cikgu Sejarah mcok , dan mmberi tugasan kje kursus fasal MPT,FELCRA ,FELDA . aku gi tndas , ps2 pgi Bukhori , berbual sbntar brsame cek  faqihah .

Cerita 6

Blik rumah naik bas , dan ujan , mak aku jmpot naek moto kt tmpat aku trun bas , kami brsame mndi ujan .

CErita 7

Smpai rumah , mkn nsik , mmpersiapkan dri dan UPDATED!


p/s : sebenrnye angkat badan mja yg tade kaki jek dan maaf cerita 1 trlalu pnjg . excited sgt !

Tuesday, March 8, 2011

ape yang aku tak suka bile BW .

hang tau tak ape BW tu ? pde yg tau bgos laa . pd yg tatau , aku ta slah kan anda sbbnye aku pon bru tau .BW mean blog walking . understand ? 

1. Auto-play music .

kalo jnis mnusia cam aku ni , speaker always kuat badebababum la kan . n then aku ske bkak new tab slalu and ta mnat bkak satu , kalo la bdak ni post 3 entri skali gus , aku mesti la bce kan , sbb aku seorang yg ta ske mengecewakan org . aceyh . dan sbb aku follow diorang la , tu la aku kne bce . mse aku bkak tu , first2 diam tibe2,trdegr bnyi smpai nk pcah speaker umah aku ,gilernye kuat . melatah kucen aku , ape ko tau ? da la bunyi berlapis .okeh, ni nk slah kan aku ke ? org autoplay tu ?ekceli aku pon pnah auto play gak , tp jikalau aku ltak bideo lagu , anda nk dgr camne kan , da lagu autoplay tu  bsing .




2. Widget 

widget ngarot giler bersepah2 . aku rase tak penting pon . kalo stakat jam , shoutmix, kalendar ,hiasan2 tu okeh la  gak . ini ntah hape2 diletaknye . aku nk bkak pon , loading pnye la lmbat . berat gilor .

3. Cakap merepek

haha . aku ade camtu ? mybe la kot . tp aku tak ske gak kalo mrka2 ckp mrepek . gaya org tue . ta phm lalu ape yg dbicarakan .

sikit jek . aku kan ta ske mngumpulkan ksalahan org laen . haha . tu je . :)

Monday, March 7, 2011

kasut baru !

haha ! entri aku cam mirah lak . tp mmg btol hape , aku bli kasut , tp mcm jenama die gak, B.U.M . kpade mirah , sori eak , saya tak tiru okeyh . . sbb aritu da nk bli , tp rini mak aku bru bgi . :) . cekrah ckp dye nk tgok ksut aku .

kpde cekrah , ni gambarnye .



nampak tu ade tnde hrge lgi . ingat nk cri wane itam , tp itamnye kulit . ouch very tak mnat the kulit one . 2 jek . sje nk nganjeng anda2 yg mmbace .

mekasih bce ! :)

Saturday, March 5, 2011

hey !

ade orang cakap yang aku ni ske korea jek , hello ! tolong la, aku ske mlayu jgak kayh . haha .
aku ske spe eak ? ermm ..aku ske ...


**akim af7**

euww? kau geli ? ade aku kesa . muahaha .
aku ske jek dye , sbb ? ntah .ensem kot ?haha . kau geli lgi ? biakanla .

entah , aku tgok dye mnarik hati aku jek . wakkaka .
satu lagi dye nye lagu best la weh except "Bengang".

ni aku nk soh kau dgr lagu ni . nk x? x nk tape :)

Janji



Menunggumu

Bawa kau pergi


ha.. ni jek . ske aku dgr lagu ni . bhgie idop lpas dgr lagu ni .
tu je . 

Friday, March 4, 2011

MC?

mc? ape tu ? ceh takkan tak tau .medical certifate  la . medical certifate tu ape ? MC -mintak cuti

ha . phm da ?

"daaaaa."

ha , gud .

ceh , ltih aku tuleh pnjg2 sbb aku bkn nk tuleh psal ,medikell certipet atau mnatang ape aku tuleh kt ats  tuh .
aku nk tuleh citer berbunyi begini . 


***brbunyi tak?**
oh , stop it .



oke .cter tu mcm ni . smalam waktu rehat aku pegi la beli air soya kt kantin ,selepas aku pegi kantin ,aku pon minom la kan , aku mnom sparuh je, ps2 aku sangkut la kt kusi aku ,sbbnye aku nk ngapal .
tibe2  aku dgr suare yg berbunyi camni .


"tiqah"!
(aku tak dgr wktu tu )
pstu dye mnjerit lagi kuat .
"tiqah"!!!

eh , ha .npe ?
aok nk buang smpah ke ?*dgn nada tegas
erm. tanak
btol ni ?
ha .
siyez?
ye .
kalo camtu , aok abiskan air soya tuh,ps2 buang . jgn smpai ade air stitik pon dlm tu.
err . ha okeh.hamboih grangnye .hee
*taderk prasaan aku ckp cmtu*

aku pon mnom la smpai abis , bpak overnyer . mcm aku tatau jek nk mnom air tu smpai abih .lpas mnom je aku pon tnjuk la kt dye , nk bg dye puas .lpas tu aku buang la . tak lme lpas tuh ,dye berbicara lagi .

"syazwan"!!
(syazwan ta dgr )
syazwan !!!!
(syazwan toleh )
pegi buang smpah !(nada tegas)
(syazwan wat derk dan tros berborak besame rkannye)
syazwan!!!!!!buang smpah !
(msih ta lyan , tp mnoleh) 
eyh .! dgr tak ?!!!buang smpah , skrg !!!!!s.e.k.a.r.a.n.g .!!!!(nada ala2 ckgu ngah mrah)
(kami skelas gelak2)

over giler kan . ntah pape ntah .aku ase byak kali dye ckp tp aku ta hengat ape lgi dye ckp ,
stlah bosan mndgr bebelan "dak mc" tu ,dak mc tu bising lak dkat laki yg bru mcok spaye soh tlong buang smpah .aku tak pastilah syazwan buang smpah ke tak . tp yg pasti ade org yg buang smpah tu .pastu mcokla hanapi ke dlm klas,
dan dye pon buang smpah kt lantai .


"eyh napi ! aok amik smpah tu skrg !
(napi trsengeh2)
aok amik !!!amik larghh!
(budak klas aku ketawe, aku pon ketawe),taatau npe ?aku ase lawak kot .

diam!!!diam largh !!!!"eyh ! korang ni gelak2!!orang cakap gelak2.!!!tolong la hormat skit !!!!!eishh , korang ni sme je !!!!!

mmg gler dye mnjerit , bajek ckgu jek . tampo kang . over !!!!!!!mcam histeria .die da la dri klas tarmizi ps2 nk konker muslim lak . dlu muslim sporting jek ,kate bdok2 ni . dye jek berie . bkn klas aku jek dgr klas org len pon dgr gak .nk ckp pnolong bkn pnolong , nk ckp ajk bkn ajk . yg dye berie sgt asal , haha . mc la tuh .


ni group 3 muslim nye komen dlm group


.

klik nk bsarkan .
ade lagi ..



byakkan org ngutuk dye , nmpak sgt ! ternyata .*aku ase bpe org je , tp byak komen.

gni mke dye !

jap aku tak ckp ag kan mc tu ape ? 

*MOON COMING*

kalo tatau , pdn mke .!hehe.

Wednesday, March 2, 2011

Lee Honggi, “Sorry Mom” Story about how his Mom had to kneel because of him day

Perhatian ! kalo tak mnat Korea atau Lee hong ki , sila abaikan .

tdkan aku tgok cter atau realiti show ,oh my school mmg touching betolla part  mak lee hong ki cite fasal tentang dye trpkse mlutut sbb mslah honggi ni kt skola .

mak honggi ni cter lpas ade satu topik pasal "Did you ever get called to school because of your child.



Hong Ki’s mother, Gong Seung Ok said “All the male students fight group fights with each class. So I was called to school for that. No one said they can forgive my son. But Hong Ki wasn’t even saying ‘sorry’ and just sat there so I had to kneel for him.”
She continued “We came out of the school and he walked in front of me and didn’t look back. On the bus he said he couldn’t look back because he was sorry.” and wiped her tears.
Hong Ki said “I did it because of friends but I didn’t know it was gonna scale to somethign that big. I couldn’t even say sorry when my mother kneeled.”
He added, “I caused a lot of trouble and was very rebellious during my middle and high school days but she was always my pillar of support. I was the worst to my mother who protected me the most. I was really sorry back then and I will work hard to pay you back for the past.” as he shed his tears


lagi gmbar .


akhir skali .


sdih2 . org2 kt situ pon sdih gak .


ni serba sdikit bideo .

Geografi .

semalam tgah aku borak ngan cik nisah ngan cik cekrah dlm kelas tuh,  tibe ade seorang lelaki , lbih kurang 40 tahun, berspek mate ,berambut kerinting jarang , bdan gempal2 dan memakai jaket coklat serta bju kemeja t wane ijau ddalamye , mmbwa kertas putih yg byak . dia adlah cikgu geografi aku . semase msoknye ckgu aku dlm klas bdak2 dlm klas aku sume bsing ckp "ha ?exam rini ?cikgu ckp esok . adess . cikgu ?!'"smbil wat mke comel . lalu tersenyum la cikgu aku itu smbil berkata "kamu ni , mcamne kamu tahu sye nk bg exam ? ade saye ckp ?"lalu dak klas aku pon ckp dgn serentak .

"taaaakkk.."

"ni la kamu ,taktahu ape2 dah wat tanggapan . sebenarnye orang2 mcam awak ni , die mcm ni .*smbil mnulis di white board dgn mgunakan marker .


lalu ckgu pon lukislah carta spt di ats . pastu cikgu pon ckp mcm2 aku pon da ta hengat da .
org skrang ni lebih tanggapan die drpd fikiran. jdi ape nilai die ?

nilai dye is jgn pkai teke2 atau mnganggap je ape yg blom dpt dipastikan . itu sje .


p/s : cikgu tu tak kawen lgi .