Saturday, April 30, 2011

cunnye die (:

aku tgok citer cun !beessssttt ! suke !

kasim :ek eleh
musalman :citer ape tuh ?

tanak ckp ngan kassim ! nak ckp ngan musalman jerr !
musalman, takkan kau tatau citer ape tuh ? mmg bgos la kau nih !


sbb pe best ?
bg aku citer ni komedi+romantik+sedih 
bile kelakar terguling2 aku gelak,biler sedih beringus2 aku nanges !
haha, yang nanges tu tipu !

best laahh citeerr ni !ke kau da tgok da ?

musalman :lah citer ni ke ? berzaman aku tengok,smpai trlupa aku !

oo ye ke, 

nanti kau2 yang tak tgok lagi,tgok lah !x rugi ponn ! aku pnah tgok cter kmbar siang dulu,tapi cite tu,ntah pape2 ,bile aku nngok,mcm aku da tau dah ksudahan die mcmne , phm ?



aaaaa..exam tak lame dah !

Thursday, April 28, 2011

excuse me !

hai , hai , hai ! cukop ?

err , aku naakk ckaap mane maaruah perempuan sekarang haa?

kalau aku nak ngutuk lebih2 pon, aku ade jugaak kesalahan dan kesilapan , 
okeh i admit it that yang semue org tak sempurne .tp kalaau kau tu dah sekolaah agame buatlah mcam sekolaah agame !ni malukan koi jerr .aku tau la khen , bile kau bergambar mcm tu, msti laki rmai komenn an an an , pstu kate mereke "eh,comel gileerr lah kau ni "
balas kau pulaakk, "manedeww beseww jeww lorh "

pastu esoknyer satu sekolah kau bgtau "ramai owg puji aku comey, syukenyeww !" pastu mulalah jalan dgn sebajeknyer, kau rase semue org suke kau kann .wth ! tade lalu prmpuan hak puji kau tuh !sbb kau tak comel pon, pakai tudung baru comel :).

aku cakap siyez nih . kau pakai ttudung tuh terserlah kekiutan kau !
kate kau"yang kau sibok apsal,kubur laen2 laahh" 
ape aku kesah kau nak tanggal tudung ke ? pakai baju tshirt ketat tangkap gambar dri ats smbil wat mulut cam itik tuh dan  segediknye nak mnunjukkan sgale lurah yg ade ! ade aku kesa ? 

tp beb sbagai sedare ssame islam la khen, aku nak nasihatkan kau ,kau tau tak dose ? kalau aku da nasihatkan tu buat lah care appreciate ke,belanje eskerem smbil puji kucen aku kiut ke, ni kau remove aku dri friendslist ! 

oh
senanye ,aku tak kesa pon. aku dah nsihatkan kau da kaann ! jgn salahkan aku lagi yerr :)

okbai !

Wednesday, April 20, 2011

tutorial tukar yahoo kpd gmail utk belog ? okeh ?

haaaaii ! aku nak buad tutorial boleh ? tgah gediks nih ! boleh boleh boleh ? boleh ?! wah tenkiu ! luv you all !mmmuuahhh !

erk, aku nak tampa prmpuan tu boleh ?

okeh troskan kpd titik . utk makluman, aku dpt brite yang google ni nak mendeletekan account blogger yang tak gune gmail ! sebabnya?  aku pon x tau !jdi ,mslahnye perlu ke kene buat blog baru bile wat gmail ?

"x yah pon nokk ! mak dlu mcm tu jgak ! hasilnya mak dah boleh gne gmail tnpa pdam blog maakk!"
nak tau cre die camne ? mcm ni .

okeh first step !

login blog kau gune yahoo account kau yg sdie ade n then pegi kt dashboard ->klik setting
- >permission-->add authors and letak email gmail kau -->invite . paham ?





lpas kau da invite tuh, ko bkak gmail account kau tuh !kt situ die ade bg link .kau tekan dan die bwak kau ke dashboard ! okeh ?lepas ni kau boleh la on gne gmail ! tu jer la ! sng je kann .

ha! jdi pon aku punye tutorial ! sje jer ngade ! okbai !

kalo tak caye sila bce dri team google sniri ~>An important notes about legacy account

p/s:aku tukar belog aku dri bm ke bi smate2 nak buat tutorial !kalo tak jdi tanye aku ! kalo jdi komen ckp tenkiu !

25 Senarai Perempuan Murahan Malaya

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan? 

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot


okeh, ni aku copy kt fesbuk . i think la kann ni mmg btoi ! 

Friday, April 15, 2011

!





spt yg anda lihat belog aku brmasalah ! aku tau die mmg dngki ngan aku sbb aku nk amik PMR this year kann . okehlah wahai belog aku syangg ! aku takkan ubah kau smpai aku abes PMR ! okeh kau puas belog ?


malam tdi ...

ok . semalam aku pegi umah tuk aku sbb nak antar ubat beliau . selepas berehat2 jap kt umah tuk aku , aku yg terdiri dri mama aku , abah n aku pon pegilah umah mak pertame aku pulak , mak pertame aku brsiap n kami pon pegilah stesen bas utk jemput ank sdare aku . okeh phm ?

okeh kisahnye bermule mcm ni , abah aku ajk la sume gi mkn , okeh kami mkn dkat kdai dkat ngan petronas temerloh ,tepi sungai . aku pon tatau ape namenye . lpas tu amik order la kann .

mama : mi goreng basah + air suam
abah:mi sup +air suam
mak pertame :mi goreng basah + air sirap
aku :kuey tiaw goreng + air suam
ank sdare aku : nasi goreng aym + air suam

ekceli aku mintak char kuey tiaw , bdak amik order tu ckp ade , tak lme lpas tu die gelak . apsal lak bdak ni gelak kann . n then die ckp " HAHA ! char kuey tiaw tade la kt cni "

ek eleh , tak lwak pon kann .

overall air yg yg dapat okeh la , walopon 20 minit baru smpai hnye utk buad air suam . ceh .

skrg mse nak mnantikan mknan pulak , kami sume ni mnunggu la dgn pnoh harapan kann . kt situ wktu tu ade tv , tgoklah maharaja lwak yg ulangannyer , dri mule smpai abih cite tu mknan ta smpai lagi ,


ape kjadahnye ?

aku da la tgah megren ,dgn lapor gileer nyer , so mak pertame aku pon tnyelah , "mane mknannye ?"*mcm ni kot mak pertame aku ckp , aku pon tak pasti .
pstu org tu blas "tukang msak tu sakit , die mkn ubat dlu "


weh , kalau da skit , ttup je la kedai oii , tadelah mnunggunyer . okeh 15 menet kmudian org tu antar kuey tiaw aku , naseb baik antar aku yg prtame , kalo tak aku soh je kucen kurap tepi aku tu ombak kpale die .

kmudian , org tu bg mak prtame aku ngan ayh aku mi sup . mak prtame aku kann mnx mi bsah , tp bia je la kann , sbb da lme tunggu , msing2 cam org kebulur da . mak prtame aku bru nk suap , tibe jerr ,'waiter'  tu amik balik smbil ckp "eh, ni org punye"

ape punye kdai mknlah ni ? org baru nak mkn da amik, aku pon tatau lah , perlu ke aku mncarut atopon buad mke innocent . jdi aku pilih wat mke innocent .

akhirnye, sume dpt mknan msing2 . tp ank sdare aku dpt nasi goreng bese jerr . bile tnye 'waiter ' tu yg brumur agk 76 taun tuh ,ni nasi goreng ape ? "tatau . hahaaha "katanye .

=.="

jdi mkn jer lah , ok , nasi goreng tu pdas giliors .

da mkn , pangil la 'waiter' tue tu , pertame kali aku mkn kt kdai , org tu soh aku kire sniri .

17+5 bpe?

aku ckp : 23

dye tnye lagi : aishh betol ke ?

aku pndg la org len , btol ke ek ?

pstu die ckp : aah, koi tnye aok , tayoh la tnye orgg len , smbil tgn die kibas2 mcm tak bgi .

aku: ye la kot . btolla .

die : eh . jgn la kacau nk kire nih . smbil tgn kibas2 lagi .

aku : ......

die : sumenye 23.85 sen .

abah aku bg 50hengget . kmudian die bg kt aku duet lebih smbil ckp "nah, pakcik belanje , buad duet sekolah "

hak alah pakcik ni , die buuad aku gaye tdika . aku pndg mke abah aku , mke cam nk gelak + marah +tatau nak wat pe .

aku pon pulangkan duet tu kt abah aku . sebenarnye tu kdai kwan abah aku , abah aku ckp

" mat senin(*bkn name sbnar  )mmg suke amik org tak btol kje kt kdai die ."

pastu blik . 2 jerr . okbai .

Saturday, April 9, 2011

stress la aku gnih !

hai ~~ *nada sedih .

ekceli kann , aku kann . hurmm ... *muke sedih .

kau tau tak yang aku buad keje kursus ,aku da catat pelbagai maklumat . aku buad psal Felcra , aku da dpt da siaran tarikh , masa and tajuk siaran tv psal felcra . tp kan kan kan , aku terdelete , lepas tu , tanpa aku sedari aku da emptykan recycle bin .

tolong ingatkan aku ! dalah jarang kuar tv . gimana ini ?

aku stress giler cam tahap bom atom nak meletop dah ni . aku nak ngadu kt spe kann . hurmm ,
*sekali lagi wat mke sedih + comel .

naseb anta lambat lagi , da la tdi ckgu bg pelbgai bahan utk ngapal , mngu dpn da start amali da , dgn keje kursus lagi . *dgnmulut mencebik kebwah dan mate brkaca .

***

tp x pe . aku kan brusaha nak buad ! yargh ! walo ape2 trjdi . aku akn usehe ! yargh ! *mke smngat yg brapi2 !

chaiyok2 ! *sore mcm jepun gedik!

okbai .

Friday, April 8, 2011

pendidikan islam !

well well well . mcm biase , stiap ari sabtu aku ade kelas tambahan pendidikan islam . hari ni kelas kat bilik media , selalunye kt kantin jer .

jadi hari ni , cikgu ade bg kertas penilaian rakan sebaya which mean , kawan kite kne bg markah berdasarkan prangai kite kt dlm klas . oke phm ?

jadi aku dapat tukar dgn Asiah .
aku pon bg la markah baik la dgn dia kan . tp aku dpt markah rendah beb . eh tade la rendah sgt . aku dpt 36/40 , aku pulak buad utk die 38/40 . mrkah aku rendah sbb dia tandakan yang aku ni


  1. aku tak mnjaga adab dan pergaulan bebas dgn lelaki 
  2. tidak menjaga maruah diri 
  3. x brape nak adab dgn quran
  4. x brapa nak beradab mnuntut ilmu .
ceh , tak puas ati nih ., 

  1. aku mnjaga adab beb , aku jarang giler ckp dgn laki , aku nak ckp ape kann .
  2. aku jage maruah diri , ape ade aku dtg kt bdak laki pegang tgn die ? x dek kann .
  3. aku bradab la dgn quran ,aku pgang quran amik wuduk okay !kalo kt sekolah aku tak pgang quran pon , tfsir jer , mcmne die tau aku tak bradab ?
  4. Ya Allah , aku punyelah suka menuntut ilmu ., beradab ! tapi kalau dgn cikgu tu mngkin tak brape , sbb aku ngutuk cikgu . ta kesa pon .kalau menuntut ilmu ni , aku ta kesa sgt kalau tak dpt mrkah pnoh .
jadi aku tak puas hatilah ni kann . saba je laa . kate ...okeh tatau spe name budak tuh .

penilaian mak aku dpt 36 gak , mmbe pon 36 gak . dak prmpuan klas aku yg trgedik2 nk ckp dgn laki tu , melalak sane , melalak sni , markah tnggi beb ! 
okeh tak pe la . namenye ujian kann . 

kpd asiah : jgn mare !
okelah syg sume readers aku . daaa .

Thursday, April 7, 2011

Dani shay ngan Justin bieber same !


sekali pandang u olls msti ingat yang die ni laki kann . ha , sebenarnye die bkn laki pon , lagi satu msti anda2 lihat dye ni mcm si JB hak nyanyi lagu baby tu kann .

uolls tau die spe ?
name die Dani shay artis youtube yg femes2 la skrg ni .
muke die cam JB aka justin bieber .

nak ckp tu jer .

:D

Tuesday, April 5, 2011

puas aku tunggu !

okeh , puas aku tnggu nk apdet cter ni . tp tade mase . okeh , kte troskan .
ari sabtu yg lpas kann aku pegi Terengganu ,

for what ?

ekceli abg aku konvo , so aku dgn segediknye , mstila mau ikot kann . takkan aku nak tnggal sensorang bersama kucen yg trcinte kann .

okeh , stlah lbih kurangla kann slame 10 hours gitu dok dlm kete , akhirnya smpai la gak, kt homestay koge aku booking .

okeh , aku nginap kt cni .



nampak ok je kann ? tapi cam haram , rmput2 tu sparuh jer ade . tak penuh lngsung , ala itu baru satu , die pnye toilet shwer tu , aku taktau nak ckp gone , bau peti die , pergh !tv dye lagi lagi lah !dlm tenet kononnye ckp ade sabun sakali la , ade tawel la , pedeoh itu sume !

tapi keseluruhan nak tido , aku rse ok je kot .

aku smpai kt sane tgahari , lpas ltak brg2 n rehat2 koge aku pon gi la jenjalan kt umah akq ipar aku , nak tgok beby , lpas tu blik la kann . n then lpe jalan blik homstay , nseb aku pnye ingatan ni tajam . haha .

smpai umah da mlm , so bile da mlm mnjelma , nk buat ape ?

"mkn la !"

ok , koge aku ta mkn kt luar pon , bia kaum laki2 jer yg pegi , diorang ckp la kann waktu beli air teh o,siap ade package kobis ,daun kucai dan seumpnya kt dlm tu , mmg 5 in 1 la kann .

dah mkn tu , aku pon online kjap , pstu tido !

ari esoknyer abg aku konvo spt bese , gamba aku tade la weh , sdih seyh . langsung tade ok ,sbb waktu org bergambar aku ngan ank sdare aku gi melencong tmpat len , pdan mke la kann.



aku mmg tade , jdi terpkse redha ! aku ingat nak gi Terengganu nak tngkap gamba banyak na idop !
tp takpe lah .bile name abg aku sudah dsebotkan ,aku pon kuar dri dewan yg giler gdabak tu , patotnyer taleh kuar , ps2 aku ngan sdare aku pon melencong berduaan kt taman tamadun islam tuh ,aku pegi ke Masjid Kristal , sjuk dlm tu , walopon tade ekon . nak harapkan koge aku , ta pegi da kot , sbb takot blik lmbat .jdi gi sniri jer la .

lpas tu blik . esok kne tahan kt skola sbb lmbat dtg !