Friday, April 15, 2011

malam tdi ...

ok . semalam aku pegi umah tuk aku sbb nak antar ubat beliau . selepas berehat2 jap kt umah tuk aku , aku yg terdiri dri mama aku , abah n aku pon pegilah umah mak pertame aku pulak , mak pertame aku brsiap n kami pon pegilah stesen bas utk jemput ank sdare aku . okeh phm ?

okeh kisahnye bermule mcm ni , abah aku ajk la sume gi mkn , okeh kami mkn dkat kdai dkat ngan petronas temerloh ,tepi sungai . aku pon tatau ape namenye . lpas tu amik order la kann .

mama : mi goreng basah + air suam
abah:mi sup +air suam
mak pertame :mi goreng basah + air sirap
aku :kuey tiaw goreng + air suam
ank sdare aku : nasi goreng aym + air suam

ekceli aku mintak char kuey tiaw , bdak amik order tu ckp ade , tak lme lpas tu die gelak . apsal lak bdak ni gelak kann . n then die ckp " HAHA ! char kuey tiaw tade la kt cni "

ek eleh , tak lwak pon kann .

overall air yg yg dapat okeh la , walopon 20 minit baru smpai hnye utk buad air suam . ceh .

skrg mse nak mnantikan mknan pulak , kami sume ni mnunggu la dgn pnoh harapan kann . kt situ wktu tu ade tv , tgoklah maharaja lwak yg ulangannyer , dri mule smpai abih cite tu mknan ta smpai lagi ,


ape kjadahnye ?

aku da la tgah megren ,dgn lapor gileer nyer , so mak pertame aku pon tnyelah , "mane mknannye ?"*mcm ni kot mak pertame aku ckp , aku pon tak pasti .
pstu org tu blas "tukang msak tu sakit , die mkn ubat dlu "


weh , kalau da skit , ttup je la kedai oii , tadelah mnunggunyer . okeh 15 menet kmudian org tu antar kuey tiaw aku , naseb baik antar aku yg prtame , kalo tak aku soh je kucen kurap tepi aku tu ombak kpale die .

kmudian , org tu bg mak prtame aku ngan ayh aku mi sup . mak prtame aku kann mnx mi bsah , tp bia je la kann , sbb da lme tunggu , msing2 cam org kebulur da . mak prtame aku bru nk suap , tibe jerr ,'waiter'  tu amik balik smbil ckp "eh, ni org punye"

ape punye kdai mknlah ni ? org baru nak mkn da amik, aku pon tatau lah , perlu ke aku mncarut atopon buad mke innocent . jdi aku pilih wat mke innocent .

akhirnye, sume dpt mknan msing2 . tp ank sdare aku dpt nasi goreng bese jerr . bile tnye 'waiter ' tu yg brumur agk 76 taun tuh ,ni nasi goreng ape ? "tatau . hahaaha "katanye .

=.="

jdi mkn jer lah , ok , nasi goreng tu pdas giliors .

da mkn , pangil la 'waiter' tue tu , pertame kali aku mkn kt kdai , org tu soh aku kire sniri .

17+5 bpe?

aku ckp : 23

dye tnye lagi : aishh betol ke ?

aku pndg la org len , btol ke ek ?

pstu die ckp : aah, koi tnye aok , tayoh la tnye orgg len , smbil tgn die kibas2 mcm tak bgi .

aku: ye la kot . btolla .

die : eh . jgn la kacau nk kire nih . smbil tgn kibas2 lagi .

aku : ......

die : sumenye 23.85 sen .

abah aku bg 50hengget . kmudian die bg kt aku duet lebih smbil ckp "nah, pakcik belanje , buad duet sekolah "

hak alah pakcik ni , die buuad aku gaye tdika . aku pndg mke abah aku , mke cam nk gelak + marah +tatau nak wat pe .

aku pon pulangkan duet tu kt abah aku . sebenarnye tu kdai kwan abah aku , abah aku ckp

" mat senin(*bkn name sbnar  )mmg suke amik org tak btol kje kt kdai die ."

pastu blik . 2 jerr . okbai .

No comments: