Wednesday, April 20, 2011

tutorial tukar yahoo kpd gmail utk belog ? okeh ?

haaaaii ! aku nak buad tutorial boleh ? tgah gediks nih ! boleh boleh boleh ? boleh ?! wah tenkiu ! luv you all !mmmuuahhh !

erk, aku nak tampa prmpuan tu boleh ?

okeh troskan kpd titik . utk makluman, aku dpt brite yang google ni nak mendeletekan account blogger yang tak gune gmail ! sebabnya?  aku pon x tau !jdi ,mslahnye perlu ke kene buat blog baru bile wat gmail ?

"x yah pon nokk ! mak dlu mcm tu jgak ! hasilnya mak dah boleh gne gmail tnpa pdam blog maakk!"
nak tau cre die camne ? mcm ni .

okeh first step !

login blog kau gune yahoo account kau yg sdie ade n then pegi kt dashboard ->klik setting
- >permission-->add authors and letak email gmail kau -->invite . paham ?





lpas kau da invite tuh, ko bkak gmail account kau tuh !kt situ die ade bg link .kau tekan dan die bwak kau ke dashboard ! okeh ?lepas ni kau boleh la on gne gmail ! tu jer la ! sng je kann .

ha! jdi pon aku punye tutorial ! sje jer ngade ! okbai !

kalo tak caye sila bce dri team google sniri ~>An important notes about legacy account

p/s:aku tukar belog aku dri bm ke bi smate2 nak buat tutorial !kalo tak jdi tanye aku ! kalo jdi komen ckp tenkiu !

No comments: