Tuesday, May 31, 2011

kau tengok ni ..! CHOYY !


waah , cute nyerr kau ! jeless mak tauu .. kau pakai neutox ?olay ? fair&lovely ?

cantiikk takk ? kau rase hado yang nak buat mnantu atau bini ? uuu~ CHOYY ! ini lelaki la wey !

msih ade yang nak buat akak angkat ? lol .. okbai

Friday, May 27, 2011

exam finally over !

hyeee !


exaam dah habis ! gembiiraa tak terkataa noks ! tak payahlah aku bangon pepagi mebace, tak payahlah aku mengorrbankan segalenyee . kaaannn ?!


tapi buat sementara je la kan beb , the PMR is around the corner , its really driving me craazzy ! aaawww !


so, apa persediaan anda untuk menghadapinya bah ?sudah bersedia ?




"apa tanya mak ni nyah ?mak da berumor 56 tahun da nyah! jalan pak Taib da mak da khatam da pon , kau hade ?"


so sekarang ni aku tengok ramai yang deactive account diorang,stadi smpai tak ingat dunie, jeles aku tengok diorng ! aku ? aku stadi lah ..


so kat sini aku pakai tules jer ape aku nak tules, sbb aku pon tak terpikir lagi ape yang belom ditulis .. so aku amik keptusan nak cerita waktu pekse setngah tahun nih ,


aku rase kite ni perlulah setadi awal untuk mengelakkan kite ikat perot kann ., mcm2 pngajaran aku dapat lepas pkse stgah tahun nih , antrenye adlah :-


-stadi awal , sbb kalau tak setadi awl , nnti waktu pekse belajar je, makan pon tidak .. katenye nak stadi .
-bawak bekal, takot nnti tade org nak teman pegi kantin sbb diorang nk bbelajar jer .
-restu cikgu itu penting, jadi jgn ngutok cikgu .
-jgn bazirkan mase waktu exam..  terutama malam tu, jgn pane sokmo
-waktu petang takyah tido, baek stadi ,..kalau petang tido, malam ngantuk lagi .. tak ke mmbazir mase.
-siapkan keje kursus awal..


tulah anatrenye ,pengajaran supaya kite boleh perbaiki , aku pon taktaulah cmne nak ubah tabiat ni bhaii ! okbai .

Thursday, May 26, 2011

uolls my caaatt da balik !!

hey babes !

 kucen aku yang kiuts lagu comeel tu ddaah baleekk !

you know what , abg aku ckaap kann yang die pegi kt luar umah kejap, pastu nmpak kucen aku tuh , igtkan jebet,(nama kucen),name die oyen !
 kau tau mcmne situasi waktu tuh ?
 abg aku ckp laagii , waktu die kluar tu, die nmpak jiran sebelah umah aku sepak die, sbbnye kucenn aku tu nak tompang beyak  kt umah die . ouh series shit jiran aakuu tuh , orang takde ati dan jiwee namenye , pakai kain pelekat pon ikat getah , kehkehkeh . . .
uuu~ jahatnyaa aku  . .err,saye tak kesah .
 sbnarnye bukan sebab tu jer aku tak suke jiran aku tuh, banyak lagi hal , mmg series shit lah . macam org tak reti jage anak . anak die yang laki tu, setiap ari tido umah aku , ape die ingat akuu ape, masok tak bg salam. die buat mcm diri die tu org keling jer , tau keling ?
 haaa . mcm taktau jer aurat tu ap .. mcm tak reti jer nak bg salam. aku bknn mcm adek prempuan die yang tayang rambut sane sini, tshirt pakai yang adek punye waktu umo 3 tahun . haaaa, bannyaak lagi tauu !

okeh sebelom aku melalut mcm jiran IB (intrnet bergerak)akku . baik aku diamm kann .okbai
"nuha kau tak noks ........."


nilah jebet weh




ini barulah oyen 




p/s:kkucen aku balik tadi comot+kurus, cian die kannn .mesti tak mkn !sob2*sedot ingos

Bulldog sekarang


L : “Awak sayangkan saya tak? sanggup tak awak buat apa saja dengan saya? kalau awak betul cinta dan sayangkan saya, buktikan yang awak hanya milik saya seorang sayang.”
P : “Saya sanggup buat apa saja untuk awak, asalkan awak tak tinggalkan saya, saya terlalu sayangkan awak cintakan awak”
L :”Saya pun sayangkan awak, saya sayang sangat-sangat kat awak, tak sanggup kehilangan awak”
(inilah dialog untuk CINTA SYAITAN)

melody : lang , bilang apa yang kamu lakuin pada aku ?kita udah lakuin dosa lang *smbil nangis2
lang:Aku tahu ini dosa, tapi aku amat mencintai dirimu melody, aku mahu menikahi kamu hari ini”(paling aku minat ayat dia ni)
aku tengok citer nk gelak tertonggeng2 aku gelak , kau tau sbb ape ,diorang ni mcm nak mempermainkan Islam pulak . cinta pe kjadahnye mcm tu ? hang bgtau sat mmai !
katenye islam sgt , hak si prempuan tu pulak , da mengandung ank luar nikah, gembira pulak . aku pon tak paham la . tadi ckp dosa . cite mcm ni la aku rse boleh mrosakkan akhlak remaja skrg ,aceh . tapi betul kann aku ckp kann .
ha tu je la , pandai2 la pikirkan ,

i loikke !




FT Island comee backkk ! awww  !

Wednesday, May 25, 2011

#Wordless Wednesday


Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :) more on wiki.answer.com

Missing You !

ape makne missing ? adakah sdang merindui atau kehilangan ? sangat sukar untuk  diadaptasi !  . . .
ape kene mngene dgn diadaptasi ? ouh saye pon tak tau !

hello, hello , hello. jgn merepek hokayh ! aku sdeh ni ,sob3 ! heh !


Tuesday, May 24, 2011

10 facts you should know

1.Shampoo rejoice pada mulanya adalah mandian kuda yang kemudiannya diubahsuai untuk manusia.


2.Steve Jobs(pencipta iphone)pernah dibuli dan dicabar oleh rakannya untuk mnjadikan buah yang  digigitnya itu boleh menjadikan beliau kaya. Akhirnya beliau berjaya mencipta iphone dengan bentuk epal digigit separuh.


3.Tin minuman adalah idea orang melayu yang kemudiannya ditru oleh orang inggeris.


4.Graham Bell tidak tahu cara menggunakan telefon pada pertama kali penciptaanya. 


5.Tom Anderson membuat myspace apabila cubaannya membuat Facebook gagal dan dia telah menjual perisian Facebook dan kemudiannya telah diedit dan digunakan oleh Zuckerberg untuk bersosial bersama temannya. 


6. Fasha Sandha  pernah belajar di Universiti Al Azhar Mesir selama 3 tahun dan mendapat tawaran berlakon setelah pulang ke Malaysia.


7. Lelaki lembut atau perempuan berpewatakan lelaki di Jepun akan dipenjarakan selama 3 hari.


8.Serbuk kopi adalah dahulunya serbuk belerang yang telah diubahsuai.

9. Televisyen dahulunya digelar kotak bergambar .

10. Botol minuman diadaptasikan dari labu sayong.


*


*


*


*


*


*


*


*


*


Percaya ? aku reke jer lah :P

Sunday, May 15, 2011

(:(

halo , oke ari  ni kann ari ahad , tadi belajar 'linear equalities' kat tusyen . aku pon paham la kan ape yang cg ajar ,tibe stgah jam sblom balik tuh , sakit giler kepala aku .. nak ckp megren of cousre la bkan , sbb sakit belah kiri .. skit giler kot ,kalau megren tu dah bese, jdi cam bese jer la. ni belah kiri ,  pastu satu hape yg cg ajar tak mcok ...  . tensen aku . 

pastu mcm2 rase ade, nak mntah lah , pastu aku kluar nmpak abah aku , aku naek kete , err lagi pening ..
aku pon taktau mcmne . aku tido jer dlm kete . bile smpai umah tu aku tros pegi tandas dan 



'muntaaah !'

okeh, ape yang aku tak puas sbb abah aku ajk blik kmpg,tido kt sane..ofkos la aku nak pegi.. nak gi sekolah dri kmpg esok , esokkan hari guru, so tak pyah bwak byak bku .. mak aku ingat abah aku ajk stay sane smpai tgahari n aku tak gi sekolah sbb abah aku ckp cmni "esok diorang bkan sekolah, ade hari guru"

abah aku tau aku sekolah , die yg ckp sniri nak antar aku kt sekolah pagi .. so tak dpt la aku nak ikot .waktu tu pulak kan aku pning, aku tak mampu nak brcakap pon , aku baring jer . jadi aku tak leh lah nak trangkan pnjg lebar serta mmujuk mak aku .

err, aku ingat aku tanak sekolah . itulah mcm2 ujian waktu fom 3 nih . ceh ,ayt tak leh blah seme .
lapalah weh , sbb tak slera nak mkn tadi .okbai .

Wednesday, May 11, 2011

esok exam , eh rini la exam sebab da pukol doblas pagi da nih !

esok exam doakan aku yer, lulus dengan cemerlang dan jayenye !


ok , nak cerite boleh ? ni aku pakai curi2 on9 jer ni , tau di mak aku, abis la . shhh tau , jgn bgtau mak aku !
tadi, aku ngan faqihah, kenal ?eleh , tipulah tu kalau tak kenal . ok sambung, aku ngan faqihah kann balik lambat 

sebab ape ek korang balik lambat ?
ofkos la stadi , hang tanya soklan camtu wat pa ?satgi aku lepuk hang baru tau .

panjang citenyer, kalau aku citer pnjg pon bkan kau nak bce kann ? kann ?
kalau tanak bce tu bull-eh la tekan button x tu , kalau nak bce , tayah la khenn , mende ssah sgtnye kann .

macam ni ,lpas balik sekolah, aku ni dgn faqihah ni , gi la mesejid, jgn tanye lah nak wat pe kann ,pastu gi lah makan,

waktu makan tu, dari satu cerite ke satu cerita masok, dari semut ke facebook dari facebook pula ke sedare dari sedare ke mcm2 lagi lah .

da mkn mcok lah kelas, lalu  faqihah ni mulelah citenye ,

"aok nak tau tak , ari tuh duit koi ade 260 rengget koi letak dlm purse dlm kotak , pastu satu ari tu , koi tgok purse tu kat luar kotak, koi kire2 ilang lime ploh inggit , spe lagi nak amik , adek badek koi seme ade duet ,kawan aboh koi ckp kt teejay ni mmg ade 'mnde' "

aku pon " hahaha, aku gelak nak kaber takot sbnarnye, oo ye ke . takot tak ?"

**sunyi kejap **

tiba-tiba







"bummmm !!"

aku ponn ngan faqihah, "aaaa !"

aku"mnde ape weh ?"
"entah"jawab faqihah dgn muke risau .
"terkejot koi ,. mnde ape ek?
"weh, koi takot lah, jom balik "jawab faqihah nak nanges. haha
"alah, awal lagi lahh ,koi rase koi tau ape jatuh ,"jawab aku.

aku pon pegi jalan kt dpn angkat kertas ayt seribu dinar yang jatuh dri dinding tu smbil lekat balik kt dinding .

kitorang ponn "err , lol "

"jom balik lah"kata faqihah
"alaa, aok takot ke ?'
"taklah, koi takot along koi jempot lambat nanti, nak tepon"
"ouh oke2"


mule kitorang pegi kt public kt dewan, last2 public tu ckp entah mnde tah, tp yang pasti mmg taleh call, pastu gi kat luar , aku nmpak public luar tu , tukar baru , aku ponn 
"waaa, public baru , sukenye syg ko !"
aku masuk doploh sen , die kuar balik , bgitulah jugak utk kali 500 ,
ltih jer kot aku puji die . pastu gi lah plak kt asrma , gne public asrama,akhirnya dpt gak call .

pastu beli air, lepak2 my dad smpai , faqihah dok sensorang, pdan mke ! haha .
tu jer , 


p/s: aku ase cik faqihah ni takot , uu ~



Sunday, May 8, 2011

Just wanna said dat I LOVE YOU so much !!!



mama ! happy mothers day , i love you ! even adek selalu dgil dan gedik2 serta mnyusahkan mama,but i know mama sayang adek kann . sorry  menyusahkan mama ! :)

sayang mamaa !



uuu~






IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIII
II









lainkah muka aku waktu ni ?

okbai !

Friday, May 6, 2011

he's my boyfriend ! XD

Vaibhav Bedi

hey babes , 
kau tau tak spe ni? 
of course lah my bf ! lol .
"she doesnt have a taste "

okeh2, sejujurnya aku nak ckp die ni fiance aku , aku ponn tak kenal , tapi aku rase die ni err , gone nak ckp yakk , okeh kau bce nih ! 

kau pernah tau tak iklan AXE yang pakai spray kt ketiak tu, pastu sume prmpuan bg no kt die ! tau x? tau x?

alah, yang ni tu . ha tau da kann .

nak dijadikan cerite macam ni , 

"New Delhi,Seorang lelaki india berusia 26 tahun menyaman perusahaan HUL (Hindustan Unilever Limited), yang memasarkan produk wangian lelaki AXE,dengan tuduhan telah menipu dan menyebabkan ‘penderitaan mental’.

Lelaki tersebut menyebut kegagalannya untuk memikat gadis,meskipun dia telah menggunakan produk AXE selama lebih dari tujuh tahun sampai sekarang.Iklan AXE menunjukkan bahwa produk-produk itu membantu kaum lelaki untuk menarik perhatian wanita.

Vaibhav Bedi,lelaki india tersebut juga menyerahkan semua bukti ke mahkamah dari semua produk yang telah digunakan maupun yang belum terpakai,yang berupa deodorant sprays,perfume sticks and roll-ons,anti-perspirants,aftershaves,body washes,shampoos dan hair gels dengan jenama AXE.

Vaibhav Bedi juga meminta agar semua produk itu diperiksa di makmal."Lalu dimana Axe Effect-nya"? Saya sudah menunggu selama lebih dari tujuh tahun.Sejak kuliah sampai dengan saya bekerja di pejabat,tidak ada seorangpun gadis yang mahu saya ajak berdating bahkan hanya untuk minum teh atau kopi dengan saya.

Meskipun saya yakin mereka boleh mencium bau parfum, deodorant dan aftershaves yang saya pakai.Saya selalu menggunakan produk itu dengan harapan boleh menjadi seperti apa yang terjadi pada iklan di TV.



Vaibhav mendakwa bahwa dia telah menggunakan semua produk AXE sesuai arahan yang ada sejak dia pertama kali membelinya.Dia berpendapat bahwa jika dia tidak boleh mengalami AXE Effect meskipun telah menggunakan produk sesuai petunjuk,berarti perusahaan telah menipu atau menjual produk palsu."

Saya selalu menyimpannya di tempat sejuk dan kering,dan menjauhkan mereka dari cahaya matahari langsung atau panas.Saya selalu menggunakan penggaris sebelum menyemburkan untuk memastikan bahwa jarak antara nozzle dan ketiak saya adalah sekurang-kurangnya 15 cm.

Saya selalu melakukan sesuai petunjuk pemakaian.Saya bahkan memukul anak saudara saya yang berusia 5 tahun kerana mendekati almari saya,sesuai dengan anjuran yang menyatakan agar menjauhkan AXE dari jangkauan anak-anak.

Vaibhav mendakwa bahwa dia telah mengalami banyak penderitaan mental dan penghinaan di depan awam kerana tidak adanya AXE Effect dan dia ingin agar perusahaan AXE membayar ganti rugi kepada dia untuk semua penderitaan tersebut."
sumber : cota tua

haha ! smpai cenggituu sekali yak ! aku rse muke die tade lah hodoh sgt , ade cikit iras sheikh muzaphar ! lol ! okbai .

Thursday, May 5, 2011

worst thursday

hyee dear,


hell , tadi aku tunggu baass smpai pukol 5, tu pon bas tak dtg lagi . aku bayar mahal2 kau buad hal ye bas ! aku syg kt ko bas !



in the end, aku amik jalan nak call mak aku, lagi satu hal public cam kambingnoessamuraikoitifgeseteroseskaramsighwalia !
aku mcok doploh sen n jwapan die
"the number you have dial is not complete"

ape kjadahnye, betolla ! aku yakin okay . 8 juta kali aku call bile da dpt
"ello, mama bas tade nn......."tettttt

err , tp bile aku call kali yg ke 999990009765435899, abg aku angkat n said
"tunggu situ abah jmpot "

yeah ! abah nak jempot yeay ! abah nak jmpot yeay !err


eh, abah kite tat sini la . waittt !



okbai !