Wednesday, May 11, 2011

esok exam , eh rini la exam sebab da pukol doblas pagi da nih !

esok exam doakan aku yer, lulus dengan cemerlang dan jayenye !


ok , nak cerite boleh ? ni aku pakai curi2 on9 jer ni , tau di mak aku, abis la . shhh tau , jgn bgtau mak aku !
tadi, aku ngan faqihah, kenal ?eleh , tipulah tu kalau tak kenal . ok sambung, aku ngan faqihah kann balik lambat 

sebab ape ek korang balik lambat ?
ofkos la stadi , hang tanya soklan camtu wat pa ?satgi aku lepuk hang baru tau .

panjang citenyer, kalau aku citer pnjg pon bkan kau nak bce kann ? kann ?
kalau tanak bce tu bull-eh la tekan button x tu , kalau nak bce , tayah la khenn , mende ssah sgtnye kann .

macam ni ,lpas balik sekolah, aku ni dgn faqihah ni , gi la mesejid, jgn tanye lah nak wat pe kann ,pastu gi lah makan,

waktu makan tu, dari satu cerite ke satu cerita masok, dari semut ke facebook dari facebook pula ke sedare dari sedare ke mcm2 lagi lah .

da mkn mcok lah kelas, lalu  faqihah ni mulelah citenye ,

"aok nak tau tak , ari tuh duit koi ade 260 rengget koi letak dlm purse dlm kotak , pastu satu ari tu , koi tgok purse tu kat luar kotak, koi kire2 ilang lime ploh inggit , spe lagi nak amik , adek badek koi seme ade duet ,kawan aboh koi ckp kt teejay ni mmg ade 'mnde' "

aku pon " hahaha, aku gelak nak kaber takot sbnarnye, oo ye ke . takot tak ?"

**sunyi kejap **

tiba-tiba







"bummmm !!"

aku ponn ngan faqihah, "aaaa !"

aku"mnde ape weh ?"
"entah"jawab faqihah dgn muke risau .
"terkejot koi ,. mnde ape ek?
"weh, koi takot lah, jom balik "jawab faqihah nak nanges. haha
"alah, awal lagi lahh ,koi rase koi tau ape jatuh ,"jawab aku.

aku pon pegi jalan kt dpn angkat kertas ayt seribu dinar yang jatuh dri dinding tu smbil lekat balik kt dinding .

kitorang ponn "err , lol "

"jom balik lah"kata faqihah
"alaa, aok takot ke ?'
"taklah, koi takot along koi jempot lambat nanti, nak tepon"
"ouh oke2"


mule kitorang pegi kt public kt dewan, last2 public tu ckp entah mnde tah, tp yang pasti mmg taleh call, pastu gi kat luar , aku nmpak public luar tu , tukar baru , aku ponn 
"waaa, public baru , sukenye syg ko !"
aku masuk doploh sen , die kuar balik , bgitulah jugak utk kali 500 ,
ltih jer kot aku puji die . pastu gi lah plak kt asrma , gne public asrama,akhirnya dpt gak call .

pastu beli air, lepak2 my dad smpai , faqihah dok sensorang, pdan mke ! haha .
tu jer , 


p/s: aku ase cik faqihah ni takot , uu ~



No comments: