Friday, June 24, 2011

today's story

tadi aku jatuh tangge .nak gelak ? silakan
aku jatuh mcmne ?
aku jatuh terduduk bersimpuh ala2 menunggu nak kawin . tahu ?

dah la aku jatuh tangge terakhir nak pegi perhimpunan.
semue pandang
syairah gelak
faqihah gelak
ank sdare gelak
sume gelak

pastu kaki seliuh
sudah jatuh ditimpa seliuh
skrang bengkak
tunggu giliran nak urut kaki
jalan encut2
gaye mak limah lpas kne tembak

ape pon tabley. okbai 


Wednesday, June 22, 2011

Young Teachers Workshop ?

hello guys ! ni nak citer ni , kau tau tak young teachers workshop tu menatang hape ? okeh2 ..

nak citer la ni . . .maksud   young teachers workshop tu, bengkel guru muda, bengkel ni  untuk subjek English . sebab ape die panggil young teachers ? 

die panggil young teachers sbbnye lepas program ni , pelajar yang pegi kt sini kene jadi cikgu untuk sekolah diorang ..bes ke ?

ok, straight to the point je la kann .. aku dipilih oleh sekolah aku utk pegi kt sini , dalam kelas aku 2 orang 'aje' yang pegi, aku ngan kawan aku. pastu 2 orang laki dan 2 perempuan dari bukhori . eh , ini bukan riak okay ! aku pon taktau nape aku dipilih. kau tau tak bi aku fifty six ,dalam angkanya (56) .. hoh berie .

program tu ade kat smk abu bakar , waktu nak pegi tu naek coaster . tau coaster ? bas la, bas sekolah . first time naek . kire pengalaman baru la jugak .

pegi sane, nmpak ramai kawan sekolah rendah aku .rindu la jugak . tak tegur pon , pakai senyum2 jer .kat situ belajar BI paper 2, tulis sume dalam laptop , rase nak tergelak jer . aku kat situ taktau nape tak banyak cakap . ceh malu konon . MUNTAH ! heh , sebernanya macam ni, aku nak mintak ade kertas senarai program wane pink tu kat budak laki ni,tapi ....entah nape tak tercapai di mulutku. ceh,dalam fb handal sgt borak sane,borak sini . kalau chat mboh sejam . cakap dpn2 tak berani..kawan aku ni pulak suruh mintak tolong tanye ngan panggil die , jawapannye aku senyum je laa .

sekadar lukisan.klik utk tumbesaran<- ayat orang

rase seronok kot pegi sane , tapi aku lagi sayang Khairiah . Khairiah makanan die sedap ..heh . . 
AKU SAYANG SEKOLAH  KHAIRIAH. tibe .

waktu mase yang terakhir tu buad guided writing  , formatnya informal letter, so aku pon tules la name kawan sekolah rendah aku (kononye nak bg kt die lahh ), siap name mak ngan ayah die sekali , tanpa aku sedari yang sebenarnya ramai membe sekolah rendah aku yang lain . agak2 diorang pikir ape ?"kenapa tiqah letak name  ******?" dah la nme budak sekolah rendah aku tu laki .. kalau diorang bgtau kt budak laki tu , pastu budak tu tanye aku ! ape aku nak jawab ? oh,lupekann .

karangan guided writing khairiah dan bbrapa sekolah lain kene present kat depan ,sekolah hwa lian dapat 29 markah , A tu 29/30! .Khairiah pulak, selaku sekolah yang present terakhir dapat  B sikit2 lagi nak dapat A !
kate Teacher "ala rilex2 jer,tak yah risau la .die ngantuk tu. ". AKU PERCAYA !

aku tengok teacher rilek jer , bile pandang teacher aku pon jadi rilek gak . pastu kann ,aku kesian kt org ckp kt depan tu , first,die tanye tade sape yang jwab . second, die buat lawak tade sape gelak . teacher cakap lagi "die buat lawak tu , gelak lah " aku pon dan lain gelak la . (gelak tipu jer )

org kat depan tu org india .

okbai ;)

Tuesday, June 21, 2011

eye bag dan mata merah ?

situasi satu

10.00pm
kasim: moh lawan ngan aku maen fifa , HAHa ,hari ni konfem aku menang . HAHAHA !
zamri : alah , jomlah . . dah selalu aku menang takkan kau menang punyeee !

7.00pm
kasim : kau ngantuk tak ?
zamri : aku menang ! aku nak tidor. chow !

situasi due

10.o0 pm
minah: eh ade game dressup baru la, eeei suke2.. nak maen laaa !
10 jam kemudian , 
minah: hehehe, abis pon sume game ni ;) nak tidor lah .

esoknye . . .

klik utk  besarkan



minah : alaa, malu lah kitee , camne nih ?!

p/s: motif utama nak tunjuk lukisan jer ;) okbai

Wednesday, June 15, 2011

[GEMPAR!!] Tengok ni !!!



gempar ?!!



*





*





*







*





*





*




*



*




*








*



actually kaann, aku kann da makan cendol ! seedaapp !


dari makcik gugel ;)

ape yang gempar ?okbai

Friday, June 10, 2011

jalan-jalan makan kfc

"berie gile tiqah ni kann, aku pegi kfc takde pon berie mcm die.. kecoh !"


tadi kan aku nak celebrate bufday anak sdare aku, jadi mkan la kt kfc.. geng2 budak mude jer, org tue da besar.tak leh makan kfc.*tibe je

aku malas lah pakai stokin sebabnyer kasut aku bertutup,lagi pon stokin aku kotor,puas aku merayuu kt mak aku nak gi jmpe ank sdare aku.akhirnye dapat jugak. ok mule jume together2 kt library dalam tgahari tu pegi lah makan kfc ! anak sdare aku tanye aku "aok bawak duit bape .?"aku pon"5 rengget doploh sen jer "..jadi anak sdare aku belanje lah aku mkn kfc.. thanks yaw!

aku ingat anak sdare aku nak blik kmpung, rupenye tak pon jadi aku ngan ank sdare lagi satu *"bape banyak anak sdare kau ?"

"eh,jgn nyampok kiah !"

sambung2, aku ngan ank sdare lagi satu tu balik lah kt kampung naek bot, die belanje jugak ^-^. anak sedare aku tu laki, pastu makcik pakcik kt situ pandang muke tak puas hati jer, aku bkan pegang tgn pon,kalau pegang tangan pon bkn batal air smayang pon makcik oi!.






lepas makan,kalau nak balik kampung kene naek bot kt espalande tu,pastu jalan lah kaki ke situ, pastu tibe jer rse sakit kt kaki, tgok2 kaki aku darah ! sakit dowh ! sebenarnya tak sgt pon . melecet . tulah gara-gara tak pakai stokin . lain kali aku pakai stokin.berdarah kasut aku.smpai esplanade aku tengok ade bot2 ..pastu aku dgr ank sdare aku ckp"la,mne bot ni.?"aku pon "tu bot,"smbil tnjuk kt org pakai baju oren tgah ikat tali bot kt batu2 tepi tu . pastu anak sdare aku cakap "haha, bukanlah tu org mncari org lemas."

torkojut aku, pastu aku pon tgoklah ade papan putih lukis gambar sungai pahang, si mangsa jatuh kt sini, die tande x, berkumingkinan mngsa ade kt sini,sini,sini ...*eh,paham ke kiah ?

aku harap , die tak jmpelah lah mayat tuh,waktu aku tunggu kt sini..aku tak snggup nak nengok org mati lemas, tak sanggup,,tak sanggup ,,tak sanggup..

da2 smpai situ jer, kau bkan nak bce pon pnjg2 ... pakai scroll jer, bce mule bce bwah.. ye kann ?

maklumat lanjut nngok kt sini


okbai .

p/s:entry dah lame lupe nak publish ~hee

Wednesday, June 1, 2011

[18sx]Camwhore , sila jangan klik

eh , asal degil sangat ha? nak babab ni , kann da cakaap ini kawasan bahaya , jgn tengok  ! ini kawasan bahaya !dose taktauu .



kawasan no entry la wey , takyah tgok la der :)





IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIII
IIIII
II

sila jgan gelak .



uu~jongang ?
yang belakang tu bibir kepit ..awww 

siyez spek tu rse mcm yuckss !

uuu~raksasa !


haha, ape kau fikir ha ? jauh menscroll ,ini lah padahnyer kalau tak ikot arahan , kihkihkih .
actually tu baru balik dari tuisyen , aku kann suka bercamera webcam ni,pastu tibe jer org belakang tu nak sibuk , layaaan ~ lol 
okbai !

Unggu Violet

ok , tadi i ade tengok satu cerite indon ni .. i like ! actually cerite da lame da ponn , tapi baru sekarang i tengok ..
pelakon cerite ni ...jap, jap ,jap..!

 Dian Sastrowardoyo..comel !

Rizky Hanggono. ok, series tak ensem*aku rase mke dia macam Piere Andre jer

ok, abaikan salah eja diatas , cerite ni romantik lah jugak.. cerita ni dimulakan dengan makwe lelaki ni call nangis2 mintak putus . ok lelaki ni kerja as photographer lah . suatu hari ni,die nak pergi kerja, die naik bas, pastu die nampak ade org mencuri duit orang senyap2 tuh . diorang panggil pencompet, aku pon taktau ape gelaran org tu..

lepas tu, die ni pon tngkap lah gambar lelaki tu,kmudian die bawak lah gambar tu ke pejabat tempat dia  kerja, si bos ni marahlah sbb bos die nak model, bukan pencuri kepala botak buruk macam tu..
ok,lepas tu die balik umah ,die peratikan gambar tu, n kat situlah die nampak ade sorang perempuan cantik diantara pencompet tu dalam bas..

ok lepas tu,die dapat tau perempuan tu keje jual tiket , laki ni ponn tawarkanlah kerja jadi model, mule2 tu perempuan tu mcm taknak jer, akhir sekali die amik jugak,sbb kluarge die ni miskin.. ekceli die tinggal ngan nenek dia jer..

ok,bile da rapat dorang ni pon bercinta , ok ade satu part ni, perempuan tu masok  lif untuk ujibakat jadi model, dia kann da femes, lepas tu ade sorang prmpuan tu tinggi,kurus, ala2 badan model lah , jadi maka timbullah perasaan tak percaaya diri , lepaas tu lelaki tu gengam tangan perempuan tu erat2 ! wah, aku suke part ni .. perempuan tu teros yakin ..ok perempuan tu dapat jadi model !

satu hari tu laki tu tibe jer cakap lebih kuraang cam ni"keluar dari rumah aku ! kita tak sepatutnya ada perasaan cinta sbb aku hanya gunakan kamu untuk kerja aku !"

perempuan tu bla lah.. okeh perempuan tu pon da jadi femes . waktu PA*pa die serabut..menci3! perempuan tu melamar perempuan tu, tiba jer laki tu dtg , laki tu cakap die rase bersalah sgt , tapi perempuan tu tak bg langsung lelaki tu cakap ..lepas tu laki tu cakap "bagi aku peluang untuk cakap, aku rsa bersalah sgt, tapi aku tak mnyesal putusin hubungan ini dengan kamu, untuk hilangkan rasa bersalah aku, aku mahu beritau kamu yang aku mnghidap leukimiea,fuhh, aku udah lega sekarang"
pastu laki tu bla ,

perempuan tu kejar laki tu, lepas tu kne langgar kereta dan buta ,waktu buta tu PA dia tu entahh ke mana,


"kamu jgn tinggalkann aku ya, sehingga aku bisa lihat kamu !"

pastuu satu hari tu laki tu tak dtg melihat perempuan tu, dan waktu situ jgalah nurse tu ade ckp"kamu udah ade pendonor, sebelum dia meninggal, dia bilang dia mau derma mata ini ke kamu ", muke nurse tu series lain mcm ..lpas perempuan tu kne bedah die tgok lelaki tu tade , pastu nurse tu dgn muka sedih bg suratt dri lelaki tu , dalam hati akuu, mesti laki tu derma mata kat die kann sbb lelaki tu dah mati ! series demm , rupenye yang derma tu perempuan tu punya peminat , salah sorang pesakit kat situ ..

akhir sekali,diorang ponn dok ats kusi pandang bntang same2 , yang aku hairan laki tu da ilang ke sakit leukimiea dia ?!


ost cerita ni, :)

 sedih+romantik citer ni .. okbai