Tuesday, July 26, 2011

rasa bersalah

okeh ,tanpe intro yang gedik2 seperti biasa , aku nak cerita yang aku rasa bersalah sgt , , ,

macam ni ,esok aku ade Bengkel Rakan Sebaya BM, so semalam penolong kelas aku , bagi lah group aku dengan sape , aku tengok yang group aku, aku sorang je dari kelas aku,yang laen dari kelas bawah . aku tak kesah pon la ngan kelas bawah tu, tapi yg aku kesah , 2 orang dari group aku tu,mmg aku tak suke sbb aku gadoh ngan dorang ni . nak tau nape aku gadoh ngan mereka ni ?

okeh yang si A ,

waktu tu aku rapatlah jugak ngan mamat MA ni ,waktu tu zaman kegemilangan fb rasanya.pastu satu hari ni tiba je si A ni sound aku, dia cakap "eh,kalau kau nak sgt ke MA tu,tunggu aku bg greenlight dulu!"

hape gilanya perempuan ni pon aku tahu , nak cakap awek si MA tu tak jugakk .lagipon satu perasaan pon aku tade kt MA tu .

okeh si B pulak .

1) dia gigit buku aku dgn aksi yang bodo nak mmpos .
2)aku cakap kat dia "eh jangan bukak fail aku ya,aku nak gi dewan,nak tgok ckgu maen bowling"(aku cakap mcm tu sbb dia selalu mengopeh barang aku) .kmudian aku gi kelas laen ,then,waktu nak gi dewan,aku lalu balik dpn kelas aku ,dan guess what , dia dgn muka tak bersalah bukak fail aku .


okeh dah tu ja.smbung ats balik ,kalau lah aku group ngan membe rapat aku dekat kelas bawah tu ,oke jugak . aku tak kesah beb , lagi satu kenapa mesti aku sorang je perempuan dari kelas aku ? kwan2 aku yang laen ramai pulak prmpuan dari kelas aku . ade smpai 3 org dlm satu group dari kelas aku . ni , aku sorang je ,

aku ni tak puas hatilah kann ,aku pon tulis ketidakpuasan aku kat papan putih ngan marker merah , (saje je nak main2)

"koi protes ! mne boleh koi sorang je perempuan dari kelas muslim , org laen ramai pulak geng dorang ,cepat tukarkan koi sebelum koi buat pemberontakan bersenjata !"

nampak tak ayt maen2, pastu penolong dtg , dia mintak maaf kat aku , dia cakap dia nak tukarkan aku kat group laen,dia tanya aku nak group apa. okeh ,aku dah pilih ,selesai semua cerita .

ape yang aku rasa bersalah ? aku rasa bersalah sebab penolong tu tukar group ngan aku , jadi dia sorang je lah perempuan dari muslim ,mcm aku jugak tadi . pastu kawan aku pulak cakap yg dia nangis sbb ramai org marah dia ,  sbb ramai org nak tukar group .

aku rasa bersalah . kkesiann dia . dia kann ,dah takde ayah dah .ayah dia da meninggal . pastu dia tinggal kat asrama,pastu merangkul pulak jawatan penolong kelas .mesti stress . ape yang aku dah buat ?

"alah , takpe je . kenapa dia susun macam tu ,kenapa dia tak bahagikan perempuan sama rata,ade sorang perempuan ,ade 3 perempuan dan ade pulak empat perempuan ,tiba pulak aku je sorang perempuan ."aku mengomel sendirian .(ayt nak sedapp kan ati )

kbyeee

No comments: