Monday, October 10, 2011

aku da abes PMR , kauu ade ?!

uuuu ~ macam haku sorang je kann yang PMR ! KANN .  ekceli tak bebas lagi pong . BOOTH lak menanti . Tau takk booth ?! pekse subjek agame , bpe belas paper ntah .aku kann sekolah agame ;)

bedohjuih : kau sekolah agame keww ?!erk , tak gaye pown .

ek ?!

ok2 , hari ni aku nak cerita pasal2 selama 5 hari aku PMR ni . mcm2 kisah aku nak stori . skrg boleh aku stori kann .

HARI SELASA

hari selasa pekse bm ngan pai , gile taktahu selasa pekse pai . aku ingat sej . aku gi sekolah ari isnin tu ,budak ni cakap pai . suke sgt la kann . bm ok je aku jwab , pai tuh , eish . ekceli sirah jer aku tak dpt jwab . aku konpius . HAHA . padahal trial soklan tu pandai sgtlah aku jwab . PASTU tiba pulak hari ni hujann , yang haku ni dok tepi tingkap kene kibas2 ngan kain langsir . cam haram jer . last2 angin kuat , langsir tu terbang tinggi jugak ,bile nak jatuh tu dia trik ngan kepala2 aku sekali . urghh , rasa tampo laju2 . kmudian dtg penjaga  pekse tu ,dialipat kain langsir tu masok celoh tingkap .

RABU

rabu pekse mnde yek ? japp .HAA !BI ngan GEOG , tade ape yang pening , just BI paper tu la yang cam HANJENGlina jolie sikit , igt kan masuk articles ke,banjir ke,air flood lah .mcm2 org ckp .last masuk opinion , HAMEKAW . tapi soklan tu sng kot ,walopon aku tak byak isi , aku wat cam darjah enam  jer. "i would choose Restaurant A because i like it very much , i can go there easily . The food at that restaurant is reasonable bla bla bla . tapi aku ade la jugak edit2 disitu . giler kau ayt drjah enam . hari ni ujan jugak . geog lak ,cikgu kate aku salah 2 , budak ni kate aku salah 3 . tapi kementrian jek yang tahu .

KHAMIS

aku tak pegi masjid rini , aku gi surau jek . ok waktu ni pkse sains ngan sej . sains paper 1 byak cuai , rugi betoi tak bce elok2 , ish aku nyampah giler , konon da expert la teww .aku gi surau ade org kat surau . budak fom 5 . OK fine , membazir mase menunggu nak smyang , aku lak da pning kpale , bce lakk tak masuk .OK , mcm biase org kite2 buat dah risau mulelah nak ingat kat Tuhan  , aku pon doalah beramai2 .Tudung aku kotor giler arini . WELL , budak kechik ,makan pon tak betol . OH , KECHIK?!

JUMAAT

on9 puas2 . WAHAHA.ekceli ade seminar arab ,tibe jer aku ngan pqihah ngan kawan aku kne gi dpn , ckp kat mic jwpan ba tu , ketar aku pgang mic , sje je aku jauhkan mic . urgh , aku sir guarn giler. pastu aku nyampah giler kucen kelabu sekolah aku tu , biroh nak mampos . nak tido ats kaki org . bajek comel jer ,pastu kann , pastu ann ade org tu dia berlari ,kerana (taktau knape) bila nmpak kucen tu . yang sorang lagi tu bongok sgt pgang kucen tu nak bg kat org yng lari tuh .dah pgang ketiak kucen tu smbil lari2. sakit ketiak kucen tu ,last2 budak tu jatuh tergelincir kat air,kucen tu jatuh gak pastu tros lari ,mahu terkeluar usus aku gelak .

ISNIN


MT ngan KH , OK KH mmg tak reti . MT paper 2 , soklan no 1 konfem2 dah salah . Paper 1 ok . tapi konpius sikit . mmg tah pape lah . formula laen dia bg , jalan kire lak laen .


SELASA

hari ni la kann , bangun2 bagi kol 6.30 , hebat kannn . bangun bersiap pegi naek moto . Abg aku hantar . hancur tudung aku pakai helmet . THEN , smpai kol 7.10 , 10 minit jer bace BA , ok then , jwab smpat bahagian alif je , bahagian lagi satu pen wat bangang , bodoh punye pen, jadi aku tules gune pensel je lah , aku siap tules ag kat bwah tu "pen tiada dakwat ,harap boleh nmpak . maaf " HEBAT tak ?!ok ,  balik tadi lari sbb nak kjar bas . igt bas tanak dtg , baru nak merewang dlm sekolah , separuh sekolah dah aku ngan membe aku jalan , tiba bas dtg , mmg aku taktau dah cmne aku lari . MYBE gegar sekolah .  OK , hari aku rase byak yang lawak arini ,ok flasback baliik , waktu aku otw nk masuk sekolah tu ,tiba mcm bunyi lori blakang aku , pdahal jalan kechik tu mnelah lori masuk . aku ni ngan membe aku jerit , pastu dia peluk aku . nak tauu ape bunyi tu ?!


BUNYI JET JER . lepas tu mmg gelak abes lah " .kawan aku tu ponn igt lori nak langgar dia .


OKLaH , nak mkn nasi lemak . BYEE

2 comments:

aqil helmi said...

yang kucin2 2 sloww2 sikit ea hahahahaha dia suka kat aku kot maklum la....adik yuri gagarin malaysia.....

@ atieqah @ said...

eleh,byak la .suka ,npe aok lari lakk .lagipon dia tak gi ponn kat aok . sukran jek yang gedik nak bg kat aok .