Saturday, October 22, 2011

Cerita pasal Skor A

Assalamualaikum ;)

ok , aku ada cerita ni .  sebenarnya dah lama nak cerita mnde ni ,tapi selalu je lupa kann . 


OK , sebelum PMR hari tu , sekolah aku ade lah buat seminar Skor A . Sepatutnya utk org trial 5A ke ats jer pergi , tp Alhamdulillah aku dapat pergi . Seminar tu 5 hari jer , then kitorang kene stay kat asrama . aku ingat tak seronokk , actually seronok gilerr  ;)

Smpai2 tu , aku dgn bagasi mcm lepas keluar AF , ngan pelastik ntah berapa , baldi .hanger dan pelbagai lagi ,bantal . aku igt aku paling over , rupanya ramai lagi bwak beg bsar2 , HAHA , takdak lah malu sgt .


naek ats bilik nak letak bag tu , semua katil  dah penoh , tnggal katil ats jer takk . aku tanak katil ats . pergi bilik sblah pnoh gakk , yang tnggal katil tepi pintu . ha,ape lagi aku ponn amik lah . yang nicah dgn faqihah berebut nak katil tgah . tak phm betol . tgok aku steady je kann .

malam tu , aku rasa panas je . rupanya bilik tu kipas rosak . ergh mmg panaslah . aku pon sepak selimut aku , sbb panas giler derr , tak psal encik nyamuk kacau aku . nak tanak aku amik selimut dan menyelimut diri ini . aku ponn tido .

Kisah nya bermula di sini .

     dalam pukol 2 pagi gitu , aku terjaga . kau nak tauu sbb ape, sbb katil aku bergoyang . bkn goyang org katil ats tido , tapi gegar mcm org gegarkan . aku ponn , naik bulu roma lah. aku wat taktau , ceh mcm tido lena jer . aku selawat , tak lame lpas tu berenti pulak , tak ke pelik . aku tido balik . baju aku basah dah dek berpeluh tapi trpakse selimut utk elak kne gigit nyamuk . tak lame lepas tu aku bangun balik , dgr org ayen baju . smbil hentak2 ayen tu kat besi . aku tarik slimut smpai kepala dan buat tak tahu . walopon panas giler .

   aku sedar pagi tu , faqihah kejot . aku dah bgun da sbanarnya waktu tu .tapi buat2 pejam mata . aku bgon , basah der baju aku , mcm org lumba lari tanpa ganti2 .

esoknye mmg tobat aku tak tidor kat katil aku dah . aku tido kat bilik sblh . aku tariklah tilam aku bwak gi bilik sblah .bilik sblah ade kipas . aku tido2 betol2 bwah kipas . mmg sejuk . nak pergi bilik sblah takdak dinding ponn ,so sng lahh .

ok , seronok sgt 5 hari kat situ . waktu balik tu , aku amik bag kemas barang , aku pndg sekeliling dlm bilik . AHMAIGAD, takkan aku sedih kot .

aku angkat beg tros turun bwah ,selama 5 hari tu ,byak giler knagan ,sbgai cth . aku tertido dlm dewan waktu seminar, menangis, hujan, terjatuh ,lambat bgun, basuh bju, mndi laju2, gadoh2 ngan budak ni, nyanyi2 ,ngajar budak laki skolah laen mt,usha2 org, haha . adoii ,takleh lupe .
dan yang penting ,ktil goyang2 . oishh ,

kbaiii ;)

No comments: