Sunday, November 6, 2011

Kawan Saya

HAI ,

hari nak cerita pasal kawan ambe pulokk , bukan kau yea ,mahupun kau , ataupun kau tu ha . HIHI

Tiba jak rasa nak cerita pasal dia , dia bukan tahu ponn kot aku cerita pasal dia . OK start . Ini dia .


Dia yang ada taik lalat tuh , nama dia Elvyianah Victoria Ajos

aku kenal dia waktu darjah 4 , first2 aku ingat dia orang melayu , rupanya sabahan kristian . Aku tanya nama dia , sekali dia sebot , aku soh 5 kali dia sebot balik . Hoho .

Then , ramai budak greet dia , biasa lah kann , new students . aku buat tak tahu saja . kemudian wktu rehat tuh , semua keluar . Tinggal dia seorang jer kemas2 buku nak tak nk jer gi kantin . budak2 gedik greet dia tadi tu tah mane pergi , aku ngan membe aku ni sesuka hati ajok dia "jom pergi kantin "

Since that , aku teros kawan ngan dia .  Zaman tu mane tau halal haram lagi , dia selalu gak bwak bekal , nasi goreng,mi goreng ,salad . Aku pon bedal jer lahh .  Dia ponn tahu aku islam,dia tak bagi aku mkn Babi okayh !

seronok gak kawan dengan dia , dia ade cerita pasal agama dia , pastu penah satu ari dia tulis kat kertas perkataan Allah dlm bahasa arab tapi start dri "ha" . dia tanya aku , "ape ni ,saya selalu nampak orang tulis "aku pon ceritalahh .

dalam kelas aku ,melayu mmg tak ramai ,mostly indian ngan chinese . mmg 1 malaysia arr . aku suke giler time tuh , nampak org india pakai rantai aku tanye mnde , diorang kata dewa pelajaran .dan berbagai2 lahh .

mostly chinese kann mak dorang ade saloon , ade time tu budak sikh dia punya serban tu tercabot,nngis dia. then dtg chinese girl tolong sikat pastu masokkan balik . terharu jugak aku nngok mereka ni .

budak cina ngan india ni suka sgt speaking ,dorang speaking ,tapi aku ckp melayu . phm jer ap dorang ckp , tp aku ni takut pronunciation salah .

eh2 melalut pulak , pasal elvyianah tadi ,OK. waktu raya ,dia selalu gak join aku ngan membe beraya , muka dah mcm melayu , sekali dapat duit raye ~ perghh ,bertuah ekau dok sini .

ok ,tu jer . updet raye korban mndtg ~

No comments: