Monday, February 27, 2012

Handphone Vs DSLR

Moshimoshi

Sekarang ni kann aku tengah keliru . Aku keliru mnjadi buntu ~eh eh eh over pulak .

Kisah dia mulanya mcm ni , aku telah mengumpul sbyak RM 500 sekarang untuk membeli handphone ,lama gila kot aku menanti nak dpt enpon baru , enpon torchlight aku ni hanjeng sgt dah skrg ni . nanti abah aku tambah lagi RM 300 . Gila susah nak minta tambahan dari abah aku . Get it ?



Kemudiann pula, abang aku tanya ,


abg,aku

Nak DSLR tak ?
Uishhh ~nak nak.
Bak duit :D
Baaa~ape duit koi pulakk .
Tambah RM 400 je . Sebab nanti aok mesti bawak sekolah ,pastu rosakk . berbaloi tak kalo duit koi sorang ?kalo nak soh aok ganti ,sampai sudoh tak mboh ganti .tak gitu ?


Mcamana ni ? nanti kalo aku kasi abg aku Rm 400 , nanti tinggal Rm 400 . lagi Rm 400 nak cari mane pulak ? takkan nak mintak kat abah aku lagi .Nanti abah aku tanye pulak mana duit dia kasi tu . Aii , dah lama nak DSLR .Henpon nye nak jugak . Sape nak belanja ? Hehe . RM 400 je , nanti saya kasi no akaun . HAHA .JKJK . Saya teross kann .

Sunday, February 5, 2012

PohpalehMotion .

Hai semuaa ;))

aku bosan gilaa tadi , kerja sekolah pon malas buat , aku pon maenlah dengan movie maker ni . Maka terhasillah satu video . Tapi tak menjadi sangat kot . hakhak

rileks lah khenn , video pertamaa .

ini videonyaa

saksikannlahh . aku memain jer nihhh . video tu ade kat sample video komputer aku . aku amik je lahh  . Daa, itu sahaja :)

Rasanyaa.

IYA . Tepat sekali .

Anda akan memenangi sbuah Ipad 2 dan wang berjumlah 500 juta ringgit . Terkejut ?

Ok dah , amacam intro ?ssah sangat nak kasi intro , nah aku kasi intro cenggini sikit . Ada masalah ? pegi tido .

Iya , *utk sekali lagi . Sudah lama rasanya aku tak hapdetkann . Ke aku je rasa ?Takpelah . Hari ini nak bercerita pasal sekolah pulak . Tahun ni aku form 4 , berada di kelas sains Ibnu Sina .Tapi sekarang tak dah , aku berada di kelas Ibnu Bajjah yakni kelas sains kedua . Kenapa ?

sebab tahun ni , tiba pulak ramai sgt nak masok kelas sains . Tuisyen pon pecah rekod , ramai kot org amik aliran sains .Nak-2 pulak lepas kerajaan mengumumkan nak bg elaun RM 500 setahun kepada pelajar yang amik aliran sains .LOL ,aku berpikiran buruk . Mungkin mereka mmg minat kelas sains tapi takut utk mencuba MUNGKIN *bersangka baik right ?



"Hai orang-orang yang beriman!  Jauhilah kebanyakan dari prasangka, sesungguhnya sebahagian dari prasangka itu adalah dosa, dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain dan janganlah sebahagian kamu mengumpat sebahagian yang lain. sukakah salah seorang di antara kamu memakan daging saudaranya yang sudah mati?  Maka tentulah kamu merasa jijik kepadanya.  Dan bertakwalah kamu kepada Allah.    Sesunguhnya Allah Maha Penerima taubat lagi Maha Penyayang". AL-HUJURAAT, 49:12.

Maka budak kelas sains Ibnu Sina  pon kena berpecah .Jadi kami semua ni kena angkat meja sbb nak pndah kelas . Bukan meja je , kerusi sekali .Mula2 aku dah rancang duduk dengan aisyah (kwan dah rpat ),kwan rapat lain semua kelas sebelahh . . Last2 lepas angkat kerusi dengan meja, budak ni susun lain pulak . Aku kena duduk dengan Syarafina . Actually aku bukan tak suka duduk sblah syarafina , tapi dia tu budak bijak . Aku ni pulak jenis malas berantu . Rasa mcm tak masok pulak lagipon aku jarang sekali bercakap dengan dia .Dah kemas kelas tu , loceng bunyi waktu balik .

Lagi sekali lah , aku kena uji . Bas dtg lambat gilaa . pukol 3.30 petang , bila aku sampai aku tengok mak aku takde jemput aku . Aku jalan kaki smpai lah public kat ats tu , public tu rosak pulak ,.aku nak beli air semua kedai tutup sbb raya cina . Sewiyesli rasa nak nangis .

aku smpai rumah dari jalan kaki kol 4 lebih mcmtu . aku teros mndi dengan berpeloh2nyaa , then solat tros tido . aku bangon kol 7.00 . mmg kanyo gila lah waktu tu . rasa mcm tak bermakna langsung hidup ni . malam tu aku tak buat apa2 . aku main kuceng then tido . rasa mcm takde life ah .

pagi esok gi sekolah , aku nngok meja aku berubah . tepi tingkap , depan aku aisyah ,belakang aku farhana . OK . dorang kawan aku yang dah rapat . Wah , seronok lah kann .Tapi ...

kat sebelah aku takder org duduk . err , biasa je kann dok sensorang . ok lahh sbb kwan aku ade dekat dgn aku . mula2 aku rasa biasa je .

Pagi tu cikgu soh gabung kelas , sbb jadual tak siap lagi . aku pon masok kelas tu dan jumpa lah my kawan baik . aku pon cakap "weh , koi dok sensorang ". aku rasa mcm gembira je kot aku ckp mcm tu . Tapi ntah mcamane air mata jantan aku ni berterabur juaa . wakaka


mmg rasa kelakar kot , tiba je menangis . aku mane biasa nngis kat org ni . BHAHAHA . mmg waktu belajar kimia pagi tu menahan menangis lah aku . yang paling kelakar sekali bila kwan aku ckp "eh,jgn lah nangiis . takpe aok dah ade tempat dah . nanti kalo org lain amik tempat aok ,koi marah dia "

Dohh , kelakar ade org pujuk , tapi rasa mcm terharu je :') .thanks faqihah dan cekrah selaku orang yang membantu koi . HIHI . aku rasa mngkin sbb hari sebelum pndah kelas tu kot , mula kelas lain ngan kawan ,angkat meja pulak smpai sakit tgan ,dah lah bas lambat , pastu kena jalan kaki 1.2 km okayy . public rosaakk , dan org tak jual air .Letih kot hari tu . Bayangkann . aku cerita ni ha pon nak menangis . sensitif tau I ni .

Sekarang dah ada tempat dahh .Tu je lahh cerita psal sekolah . BYEE

*warna warni sbb entry panjang ~