Saturday, March 31, 2012

Tabiat

HAI.


Baru baru ni aku ada pergi kedai . Kemudian ada terserempak dengan jiran aku . Umur dia lebih kurang 60-an lahh . Maka berlakulah perbualan diantara kami .

tekan gambar untuk paparan yang lebih hd .
tekan gambar untuk paparan yang lebih hd .

aku pandang dia punya pelastik . dan aku nampak ...


ya , aku hairann . tapi sekrang aku dah tauu . 
yelah , zaman dedolu mana ada darlie , yang femesnya time tu colgate ni  jela haa .
bagi diorang ubat gigi tu semua colgate . kau ada tak mcm tu ?

eh kau jgn taknak ngaku . 
mcm maggi jugak , kau beli jenama cintan ,vits bagai . tapi kau panggil "maggi gak an ?"
kann ?

"eh , aku suka maggi vits "
"eh aku suka maggi cintan ."
"eh,aku suka maggi yang jenama maggi teww "

tak pernah ?

lagi satu pampers . tau pampers ? pampers kanak-kanak tu . LOL 

padahal jenama pampers ni banyak ada pet pet , diapers dan lain-lain ,
tapi kenapa ?

"mak , pampers adik dah abih "
"kesian budak tu kene baling pampers dri ats"
"adik aku guna pamper yang pakai tarik tu jeww , sbb sng , adik aku tu ganas sgt "

ke kau tak pnggil pampers ? kau panggil lampin pakai buang je ? serious kau lawak . LOL

yaa , sbb zaman dulu ada lampin pakai buang yang jenama 'pampers' , sebab tu sampai sekrang nama pampers tu kekal .

sebenarnya banyak lagi , tapi ntah aku tak hengat . kau orang ade penah terpikir tak pasal mnde ni ? ke aku sensorang jeww ? haha .

Orait, chaww


Penari Tiang ?

Assalamualaikum

Baru baru ni aku tengok kecoh dekat facebook pasal penari tiang kene denda RM 25 tetapi org yang tak pakai topi kaledar sbb pakai serban kena bayar sampai RM 90 . adilkah ? setahu aku polis "tak sentuh " atau tak boelh ambil tindakan terhadap org yang pakai serban, penutup kepala mcm org sikh tu , sbb agama diorang . setahu aku lahh .

Baiklah aku bukan nak cerita pasal undang-undang ni . tapi aku nak cerita pasal penari tiang ni . Ya, mngkin aku tak sesuai cakap perkara-perkara begini , yelah umur pon baru 15 tahun 4 bulan. Baligh pon belom lagi , ye dop . wakaka

err , aku jugak bukanlah nak cerita pasal hukum hakam agama di sini . sebab aku pon masih jahil lagi tentang agama . tapi aku nak tunjukkan dua gambar . gambar apa ? bukan gambar lucah okeh . ini gambarnya

percaya tak dia salah sorang daripada penari tiang yang mengaku bersalah, masuk dalam metro beberapa hari yang lepas . Aku rasa dia sangat comel bila bertudung :)



gambar dia lagi satu . dah jgn pandang lama-2

dalam banyak2 kerja kenapa nak jadi penari tiang jugak ek ? baik jadi penulis novel ke , tak payah kuar modal,keluarkan idea je , duduk ats kerusi dan taip kemudian hantar ke penerbit buku , tup tup dapat RM 4900 setahun . LOL

tu je kot cerita hari ni . Mari doakan supaya dia insaf :)

Friday, March 23, 2012

Tolongg likesss

Heyy !

Seminggu tak hapdet rindu rasanya . Cerita hari ni ni tentang "Tolong likesss"

Like apa ? Like gambar dorangg .Bukann apa , kalau suruh like sbb dorang join contest  atau ayat berupa nasihat ,dalil dalil , seriously aku tak kisah. Ini suruh like DP mereka . DP gambar sendiri , DP duck face, DP bibir kepit and so on .Motif ?

Nak tunjuk yang diri ramai peminat ? ramai likers ? konon cool lah mcm iteww ?pfffttt . apakah ?



Ramai dah kot , add aku semata mata nak suruh aku like  DP dorang . Penyelesaiannya mmg aku remove lah dorangg .
Yang pelik taknak post kat wall pulak . Suruh like DP dia . Snggup pegi chat ke chat nak suruh org like .  WHAT THE ?

mngkin ..


Forever Alone ~~~

Thursday, March 15, 2012

Fes in a time

Semalam aku tengok wayang . Fes taim in a laif beb !! Rasa mcm jakun gilaaa . rasa nak jerit"waghh !! akhirnya saya berada di wayang!!!,wahhhh ~~"

Bila ada dlm tu kann , kann bunyi effect dia kuat , perghh rasa mcm 'piaw 'gilerr ahhh . HAHA . Baik , aku tengok cerita ni semalamm .

From Disney ,John Carter!!

Dohh , siyess cerita ni besss . Bess lahhh .Lwak pon ade . Sempoi abiss . sampai ade budak kecik lingkungan usia 2 tahun , cakap kat mak dia "mak,esok ade lagi tak ?, mak,mak,makk!!!! oo makk ,makk , esok ade lagi tak ?"
mak dia tak jwab ponn , HAHAA .

Hero dia pon leh tahan handsome nyaaa . LOL

Taylor Kitsch <3

Jadi sila tonton ini ceritaaa :) LULZZ


Wednesday, March 14, 2012

budak comel :)

Hai Babes , ^_^

Pernah tengok tak budak ni ?


Orait , nama dia Dennis Kane . Ullzang kid mix korean dan Australia . sebab tu lah rambut dia style2 korean sikit . jom tengok gamba dia yang lain :)








Kawaiii . Haha .

Ini sorang lagi budak comel. Nama dia Daniel Hyunoo Lachapelle






siyess comel XD




Aku tak jumpa sangat maklumat pasal dia . Tapi orang gelarkan dia Baby Nickun 2PM tu dan dia ni mix korean america  . Selalu je mix kann . Kalau tak mix mata sepet lah ekau .LOL .Budak ni digelarkan ullzang kid jugak .

Bila diberi je title ullzang tewww ,zappps kau teros jadi glemer . Ramai peminat, Siap boleh buat fanpage sendiri , hakikatnya mereka ini orang biasa saje yang bermula famous dekat internet , dah femes jadi model la merekaa .

Tapi sorry la ,ullzang ni ade kat korea jeee . Hehe. Taktau lah pulak ade org Malaysia  nak buat nanti . Wakaka

Budak kecik se lagi nama dia Baby Mason . Search sendiri , sbb saya mau makann . Baybay

Tuesday, March 13, 2012

Shy

Hai Peeps ,

Aku hari ni pergi tusyen . Kelas ganti Fizik . Kelas start pukol 9.30 pagi , tapi disebabkan ada masalah tertentu aku sampai 8.30 pagi . Awal kot . Pusat Tusyen tu pon tak bukak lagi . Aku pon amik keputusan nak lepak kat masjid .

Around 9.20 pagi tu aku pergi tusyen , aku tengok dekat kaunter tu ade 2 orang lelaki dengan 2 org perempuan sekolah lain . Takkan aku nak join diorang , uishh segan kot . Lagipon takder tmpat duduk dah kat situ .Aku pon straight je lah pergi kelas aku iaitu bilik C .

Otw aku jalan ke bilik C tu , aku dgr ada suara lelaki  panggil nama aku .

Atiqah ! atiqahh, tiqah tiqah ...... A

aku taktahu budak tu panggil aku ke kawan dy.aku taktahu apa perkataan sebelum A tu sbb tak jelas dan aku jugak tak tahu siapa yang bercakap . sebelum aku masuk kelas tu aku sempat jugak toleh dekat budak yang panggil nama mcm nama aku tu ,  aku pandang sekilas je . Siyess mmg tak sempat nak cam muka budak tuh .

dalam kelas aku bukak lah buku , main main enponn kejap then ade Kak Ida(kerani kat situ ) masok smbil berkata "eh kak, kelas dekat Bilik A . hehe "



 Terngiang ngiang kat telinga aku apa budak lelaki tadi cakap .tetiba aku rasa mcm malu gilaa .
Baru lah aku tahu yang budak tu cakap "kelas dekat Bilik A"

Aku taktahu nak malu ke tidak . Mcm pekak pulak aku rasa . Orang panggil aku buat bodo je . Ah segan gilerr . waktu masok bilik A tu aku tgok cikgu dah ade . Tapi rasa bangge jugak ade org tahu nama aku . Entah sape lah panggil nama aku tuh . Musykil2

Budak perempuan tu yang aku ingat name Tiqah tu rupanya nama Myra . Haha . mana ade nama Tiqah kat situ .

citer ni bessttt , aku sukaa . dah habis tengok dahh :)KIMI NI TODEKE

Friday, March 9, 2012

Stok Cuti

Dah start dah pon cuti sekolahh . Stok cuti ni aku dah prepare . Prepare ape ye ?


JENG JENG

Lovely Complex

HAHa , prepare cerita kartun anime di kala kebosanan . Stok utk waktu siang . Malam tak bosann sangat .Serius cerita di atass best . Komedi romantik . Ada lawak dan ada romantikk . hehe

Itu yang mnggu lepas punya , ini yang stok cuti sminggu ni

Kiminitodeke

Boleh tahan jugak . Baru 3 episod tengok . 

KBBAI

Maggi Goreng Wale Wale Hay

Ehem hai anda semuaa .

Masuk hari semalam dah 5 hari berturut turut  aku masak maggi , oke mi maggi yang takdak perasa tu . Aku yang memerasakan dia sendiri . Biasalah , hobi aku memasak . Dah memasak, makan lah kann. Point utama sebenarnya lebih kepada makan . Hoho ~ 3 hari aku masak fail . Tapi sedap jugak . Wikiwiki .

Hari pertama
~sedap boh 

Hari Kedua 
~Pedas tahap cipan

Hari Ketiga
~Banyak air( Mi kembang secara berlebihan )

Hari Keempat 
~Bawang Tak Masak .

Hari Kelima
~Perfect :)


Nak resepi ? Bolehh . Utk orang yang suka masam je kot . Sbb aku guna kiub tomyam , kiub aym boleh kot ,tapi masin sikit . . .

A)1/2 bawang Hollen*sesuku ditumbuk,sesuku lagi dihiris
 2 ulas bawang putih*ditumbuk
 2 ulas lada kecik (nak pedas tambah lah lagi)*ditumbuk


  • 1 Kiub Tomyam
  • 1 sudu kecik Serbuk Lada Kering
  • 1 Bungkus Maggi *rebus dulu pastu tapis
  • 1 Telur
  • Minyak


Caranya

1. Mula mula isi minyak . Jgn isi byak sgt . Dah panas tu , tumis  bahan A sampai naik bau . Alah kira2 rasa bwang tu dah masak lah . Jgn hangus pulak .
2. Masukkan 1 sudu kecik serbuk lada kering tu .
3. Kacau kacau sampai rata lah . Pastu masukkan air sikit . Aku guna air bekas kesan2 bwg ngan cili dri lesung batu tumbuk bwg tadi .
4.Masukkan kiub tomyam , kacau smpai hancur kiub tu pastu masokkan telur .Telur tu dah mcm masak je,teros masok maggi .
5. kacau kacau dan siappp .

Tadaaa ~


dan dan pulak yang sedap takde hiasann . yg tak sdap tu aku guna limau kasturi dgn daun sup sbgai hiasann .
OK dah . Tu jee.

psst , perasan tak gambar aku kebanyakan ats gambar tikar buluh coklat tu ?wahaha . situ je kot aku rasa port yang cantik utk tngkap gambar . Lighting pon okayy . sebab tu kott . hehe . daaa~

Sunday, March 4, 2012

Mahu makan kaki .

HELLO ,

pernah tak kalau kau tgah syok bershopping , tiba dtg sales girl .


mula mula  telek telek dan intai intai jauh . muka mcm curios gilaa . mcm aku lah pencuri yang dikehendaki .

jalan sikit sikit supaya aku tak tahu dia ada kat situ .

datang lagi dekat dengan muka poker .

wachaaa ~ beliau menunjukkan diri . "mau apa cek adeyy manis? "

Last last aku bla mcmtu je, nak beli brang pon susahh . apa gunanya cctv kat kedai tu . Aku nak jugak hak kebebasan memilih . nak jugak tengok tengok ada apa lagi kat kedai tu .

lagisatukann , aritu aku ade amik highlight , sekali highlight tu tergelincir dari tangan aku , kau tau experession muka dia acane ?


aku harap sales girl tu sedarlah .