Friday, July 20, 2012

Aku Kau dan Dia

Assalamualaikum

hrmmm , tadi . iya , baru je kejap. mmg baru td lah . LOL*bajet lawak je kans .
haa , baru kejap tadi aku abis tengok cerita aku kau dan dia . kejadah lol 2.00 pagi menanti ramdhan aku tengok cerita ni dgn penuh feeling . Last last cerita ni , cecair di kelenjar mata ku ini tumpah jua . Kahkahasdfgh. okeh tak lawak .


aku dah tengok cerita ni , jadi mestilah aku kene menceritainya pun kan.

okayy , kisah dia bermula dengan seorang perempuan nama dia Mia main piano kat luar rumah . keje  dia ni sikit2 nangis, sikit2 sedih sebab tunang dia meninggal eksiden .Walaupun sudah setahun dia masih sedih lagilah. Asyik2 ingat kenangan dan memori brsama tunang dia tu. Dia ni suka main piano dan asik2 main lagu yang sama je, tapi lagu tu dia main tu tak abis sbb tak tahu chord,kiranya dia tau lagu tu separuh je la

mcm mana tah ,suatu ari tu dia terlanggar dengan remy ishak(izlan) tu dekat tengah jalan .terlanggar berselisih mcm tu , bukan kena langgar kereta . dorang pon saling perpandangan. pastu tu Mia ni bla cam tu je lah . bila dah smpai seberang jalan tu Mia tu perasan rantai yang tunang dia kasi tu takde kat leher dia dan pada masa yang sama izlan amik rantai tu . Mia ni pon menyeberang lah jalan nak amik rantai tu dan tiba2

ponnnnnnn ~mia kena langgar kereta .pastu nak dijadikan cerita diorang ni asik berjumpa je,izlan tu keje main gitar tepi jalan ekceli, di mana2 mia jumpa izlan  tu. Walhal izlan tu mmg ikot dia pon .izlan ikot balik umah Mia tanpa pengetahuan mia tu ,pastu dia soh perempuan tu kasi satu chance utk kuar ngan dia  supaya die leh buat prmpuan tu trsenyum . kalau perempuan tu tak bhgie,izlan tu takkan kacau dah dia .perempuan tu tak senyum2 sejak tunang dia mninggal .mula2 mia rejek , tiba mia tu bangun pagi tu dia tengok izlan tu ade lagi kat dpn umah dia, jadi dia accept lah dan dijadikan cerita , perempuan tu bahagia .lagi satu izlan tu ade chord penuh lagu dia main piano tu .

suatu hari , dorang bergadoh . Mia tampar izlan tu . pastu esok tu mia dtg lah kat tmpat izlan kerja main gitar ,dia pon panggil izlan dri seberang  jalan and guess what ?  izlan kena langgar . mia gi hospital , tengok izlan koma, tetibe ade peire andre .dia tanya ape yang boleh dia bntu, mia cakap lah nak tengok izlan tu . pastu piere andre ckp yang remy ishak tu bukan izlan yang mia selalu jumpe tu, itu harris . adik kepada piere andre .

ghupenyee , izlan yang berjaya buat dia bahagia tu sebenarnya adalah imagination mia tu sendiri utk lupakan tunang dia dulu tu .

ok aku tak nngis part ni . aku nangis waktu last sekali tu, mia pergi tempat yang die selalu lepak ngan izlan dalam imagination dia tu .tibe harris tu datang . dia kasi rantai kat mia tercicir .sebenarnya part dia berselisih tu harris bukan izlan,sbenarnya part tu terjadi betol2. bukan imaginasi mia . lepas mia tu eksiden teros otak dia create harris sbgai izlan utk lupakan , Han,arwah tunang mia. ok,sambung pastu harris tu tengok muka mia cam tak selesa je, dia pon blah la, waktu dia blah tu, dia gosok2 rambut dia .sebijik mcm perangai izlan dlm imaginasi mia tu .then ade slide2 show mase dia jumpa ngan izlan,masa izlan gosok2 rambut tu .time ni lah kelenjar lacrimal aku mengeluarkan cecair. asdfghwakaka . pastu mia pelok dia .harris tu kata bila dia tngok muka mia pertama kali ,dia kata mcm dekat je dgn mia, padahal baru bertemu sekali waktu selish tengah jalan tu la . . pastu mia pon ckp"yelatu,nama saya pon awk taktahu lg"sama skrip dlm imaginasi dia pertama kali berkenalan dgn izlan .aku nngis sbb terharu kot .kahkasadsdf.akhir sekali dorang berkenalan . nama saya harris, nama saya mia . 


pening tak cerita aku ?

tamat .


No comments: