Friday, September 28, 2012

Akhirnyaaa..Koreaaaa here i come :)

Assalamualaikum


*******

Alhamdulillah ,akhirnyaaaaaaa ....*tarik napas . wuhhh

Result SPM dah dapat , so sekarang aku diterbangkan ke Koreaaaa~dah lama gila tau nak pergi sana . Aku study sini about 2 years utk study medic nutrionist&dietitics course. Lagi  2 tahun continue kat Malaysia.

entah macamana lecturer aku kat Malaysia antar aku dan lagi 11 orang students Malaysia 'terpilih' gi sini. anyway 'terpilih' kay .. 
sape nak tolak ann ? 8 orang perempuan tauu,lagi 3 org lelaki . 4 dri 8 orang perempuan tu semua gila koreaa. yang laki ada sorang je yang suka korea,tapi x suka mana punn. setakat lagu super junior tu dia hapal lah .

ekceli lecturer aku nak antar 14 orang, tapi 3 orang tu menolak . rugi sangat lah kann .

waktu sampai kat airport tu lecturer aku ade cakap....

" beside study kat sini ,saya nak uoll kaji cara pemakanan diorangg and uoll tahu kan, Malaysia ramai sgt dah yang obesti, dan i nak ade antara uoll ni turunkan berat badan! no excuses . no holidaay . paham ? saya akan dtg sini setiap 2 bulan. ok now, saya nak holidayy. mane tau jumpa yuri SNSD" ~*tarik jaket ke depan

aku :-.-"

kejap i , kejap saya . tak phm dgn lecturer aku ni . kalo nak tahu beliau seorang lelaki. dan aku agak sentap dengan kurus badan tu . Yelah kan , aku rasa ade dua org diantara kami yang badan agak comel . Sape lagi nak kena . konpom lah akuu ngan budak tuu .

so naktengok gamba koreaa ? no hal 



dalam flight nak pergi ke Seoul Incheon-International Airport XD


 Seoul Incheon-International Airport

ahhh . aku sampai sini dah malam .  entah bape jam duk dalam flight . yang aku tau , aku tidur, makan,tandas . dan begitulah seterusnyaaaa. Nyaman gila kat sni , dengan udara yang sepoi2 kambing . sepoi2 pun ketar gigi .

jadi lepas makan , kitorangg nak gi tempat kitorangg bakal stay utk 2 tahunn kayy .

otw nak gi apartment kitorangg , nak tau aku nampak ape ?


Banpo Daegyo Bridge!!!!! OMakGajah, *singkatan omg. kayy cantik gilaa, mmg gojess lah . Seingat aku , aku pernah nmpak ni dalam cerita Boys Over Flower kot. warna warni tuuu . aku tak kira, aku ajak jugak lecturer aku singgah sini . tak kira tak kira ~! LOL . ramai lah gak couple couple dtg sni . comel je dorangg ni .

Apartment aku dekat Ansan City. 1 jam gak lah drive dri Seoul . Bukan aku drive , lecturer aku drive.

Muka lecturer aku sebijik mcm sharedzaminhat . ensem kann? ala , takkan tak kenal yang video petronas raya tu . ada laki tuu . yang dia kenal dgn budak nama Jeyhun tuu , 


Yesss, mcm ni lahh . Lecturer aku pakai braces gakk . Comell gila kalo time senyum . ramai orang nak kat dia , dia je jual mahal . Dulu ade gak lah adore diaa . sekarang tak . TAAAKK . absolutely tak . sebab perangai dia yang sengal tu . LOl . 

haaa, sharedzaminhat  tu gak belakon dlm cite pisau cukur tuu . dia yang suka kat maya karin tuu . puas cari gamba dia pakai braces , ade pun tak clear . malas dah cari . LOL . buat ape nak cerita pasal lecturer beria beria kann?annoyingg haha

eh eh , sampai apartment dahh . jelos tengok orang perempuan korea . comel joss . laki tak mane punn . tapi ade lah gak sikit . so sekarang time solat dan tidur .


night view dari apartment akuu . cantik taak ?

tak makan lagi makanan korea harini . makan burger je kat airport tadi . sob7 . ape kesah kann, i have 2 yearrs kat siniii .

sblom tidur nak skype ngan mama dulu . Tadaaaa~

No comments: