Saturday, September 29, 2012

Koreaa again .

********

Bangun pagi tu , sejuk gilerr . Aku bukak mata terus nampak pemandangan Ansan City dari atas . Rupanya aku lupa nak tutup kain langsir malam tadi . 


Roomate aku masing masing dah feeling2 pakai baju korea bagai . Entah belinya ponn aku taktahuu . Aku tak kisah , yang penting tutup aurat kannn . aku ? masih manis berbaju kurung  cotton bunga kecil kecil beserta jeket berbulu tebal dengan headscarf  pink comel berbulu bulu tuu ala ala mcm headphone tuu . . comel gilaa aku 

pagi ni kitorang  kena antar lecturer aku ke airport . tetiba rsa mcm bahagia sgt . VHAHAHA . *evilaugh
dah hantar tuu , kitorangg ni punya feeling nak makan  dekat Hello Kitty Cafe dekat HongDae . ouh , comel sgt dengan pink kaler semua . waaa . indahnyaaa .


aku haruss lah minum coffee yang gambar hello kitty tu kann . minum dengan rasa heavennya cuba melupakan yang aku ada migrainn . serta toasted bread and waffel . hihikss



waffel aku , dan hotdog kawann aku . ekceli kitorangg ade share2 sikit . ngeh3

apa kitorangg lakukan lepas tuu ? yeahh . of couse daftar dekat ourss Universityyyy :D

sampai sana semua bajek nak speaking Korea, last last kitorang speaking english gak . setakat  anneyonghaseyo dan kamsahamnida tu budak 2 tahun korea tu pon reti . ehh ? 


dan kitorang diperkenalkan dengan seorang doktor, yess . ini diaaa




OMGGG, aku tak percayaa . doktor yang akn bimbimnngm. uish tesasul sasul . akan membimbing kitorang for 2 years, this is crazy ~ seriouss , doktor ni sangat handsome selain mempunyai ciri ciri menganjeng orang , hahaha

dia mula memperkenalkan diri dia . sepatah haram aku tak phm . yang aku paham  dia ckp anneyonghaseyo,  pastu die gelak sensorangg . kemudian baru lah dia cakap inggeris . gilaa ah , aku igt dia tak reti BI . mampus aku tak phm mnde .

"Anneyonghaseyo , im doctor kim shi hoo . I will teach you in diettitics and nutrionist course. ^_^"

*****


sedar tak sedar dah 23 bulan aku kat korea . Best gilaaa dan pengalaman manis kot . Patutnya bulan depan baru abis , tapi pembeljaran dipercepatkan so dah abis . aku pon sekarang dah boleh speaking dgn lancar . berat badan pun dah turunn beb ! happy sesangatt .  nak tau ? kitorangg  tak panggil Doktor Shi dah . Kitorang panggil shi oppa jee . kalo laki panggil shi hyung , ade yang panggil name je sbb die beberapa thun je lagi tua dri kitorang . muda muda dah jdi doktor. terer kan ?




 sila play utk mood

dan sekrang , masa nak balik Malaysia . Waktu akuu nak balik Malaysiaa, dan waktuu  tu aku dekat airport , aku dgr suara Shi jerit nama aku .Aku dah lambat gilaa . Muka  Shi pon  aku tak nampak, aku just dgr suara je. Aku jalan je lah terus . Tetiba beg aku tu terhenti seperti ade orang pegang beg aku tu . Aku tarik tak boleh . Aku toleh , aku tengok  Shi dengan ros putih terselit dlm  buku diari comel. 


dia kasi aku diari tu  

"hajiman nan nika, hajiman ! 
nae mal-i deullinayo ?
dwineuj-eun nae gobaeg-eul geudaendeul-eul su iss-eulkkayo ?"

(dont go, dont !
can you hear me ?
Could you be able to hear my late confession?)


aku teros potong 

" nan jigeum gaya hae" ( i need to go now) aku berpaling dan ....

"saranghae"

(i love you)

aku terkejut ,aku lari dan terus lari smbil memegang erat barang yang  Shi kasi . Air mata aku mengalir tanpa sebab . Sememangnya dah lama aku pendam perasaan ini .

kawan kawan aku semua dah dlm flight, aku masuk . aku duduk dlm flight . menahan sebak . aku membuka diari tersebut ,  terdapat gamba nama aku dan Shi dekat mangga kunci (Lock Of Love) dekat Seoul Tower dalam bahasa Korea.


kemudian aku nampak sekeping nota , aku membukanya .....


********

eh ? kenapa aku ade kat umah ni ?eh ?kenapa aku ade dlm bilik . 

mama: ape yang termenungnye lagi tu ? gi mndi . kata arini ade ujian tauhid .

eh ? apakah . bukan aku kat korea ? nape aku berbaju tidur ? ujian tauhid ? aku masih 16 tahunn . Ohhhhhh , Tidaaaaaaakkk !~

Sekiann .



No comments: