Saturday, October 27, 2012

CicakWoman wannabe !

Assalamualaikum

Suatu hari , ketika Atiqah bangun tidur , beliau terasa sangat haus . Lalu beliau bangun dengan malasnya pergi ke dapur , dia mencapai cawan lalu mahu mengisi air , tetapi atiqah berasa mahu melihat cawan itu sebelum cawan itu dipenuhi air, mana tahuu ada semut ke , taik cicak etc .

atiqah berasa terkejut . kenapa ?



yyahh , because le cicak was in her glass !!!

okay le cicak was looking at me and twinkling its eye .
dan cicak ittew bagaikan tersenyum pada diriku ini .
OMG OMG !!!
aku x dapat bayangkan jika aku terminum air tersebut .
lalu aku mengunyah seperti mengunyah cincauu .
and mybe le cicak akan mengeletik2 mcm ikann baru nak lemas . LOL
eeeuuwww~
and mybe aku akn jadi cicakwoman ? wooooish . tingginya imaginasiku ini.

disebabkan aku terkejut ketika ituu ,dan my stimulus betindak balas lalu menghantar malumat ke otak dan response aku adlah  dgn mmbaling gelas ituu lalu berlari ke ruang tamuu . muahahaha .dan sekarang aku tidak mahu lagi menggunakan gelas ituu . LOL . dan satu lagi ,err  cicak boleh kelip mata kah?

and uools sila pham gambar tu . gambar aku pegang cawan and le cicak was smiling at me . 

aku pun tak phm gaye ape aku update arini . itu sahaja . sekian









Sunday, October 21, 2012

Aku kembar Najwa Latif

Assalamualaikumm.

aku saudara Najwa Latif . kenal ? yang glemer dgn lagu cinta muka buku tu ? kosong kosong kosong ?
untuk dia ,heyy . untuk dia heyyy . ramai sangat dah cakap muka kami sama . jadi aku mengaku lah . sebenarnya aku malu lah jugak nak mengaku . tapi macamane pulak kann. aku taknak menipu anda semua .


aku .

najwa latif .

series . kami saudara . saudara sesama ISLAM . LOL
hahaha , sorry ^^
akumenipulagi

samakah ?entah . kalau tengok cerita NajwaLatif kat AstroRia tu , dia nampak gempal sikit kann , disitu lah abang2 aku berkata "dik, macam aok "

sedara aku pun ade cakap . friends kat fb yang aku tak kenal punn, add aku . sbb ? dia kata muka aku cam Najwa Latif . kelakar tak ? tak kelakar eh. ermmm .

dan satulagi adeorg cakap muka aku mcm Raja Azura . BHAHAHA . 
sedara ada cakap, jiran ade cakap , dan kawan aku ade cakap jugak . aku hengat waktukecik je org cakap muka akumacam raja Azura , rupenye tetiba je kawan aku Dzafirah tu kata ,

waktu tu aku kat surauu . 

Dzafirah: eh,muka aok mcm ni lah . aish , sape tuu . engku ? tengku ?
aku :hahahha, raja azura ?
Dzafirah dan Azirah : haaaaaaa .
Dzafirah :eh gaya dia lah 
Azirah :aah , gaye weh . eeei, takutnya .


ntah sama ke tidak . aku pakai pilih je gambar . mungkin certain2 tempat kot ade gaye .
oklah bye :)

Saturday, October 13, 2012

Omurice x omuggi

Haaaaii .

nak tau tak exam lagi 4 hari , wuish , takut tuuuu . tapi aku masih lagi di depan komputer layan drama korea Rooftop Prince .






aku memang lambat sikit . aku tauu . cerita tu dah dah lama . eh takde lahlama sgt, tahun ni jugak .  yelah rumah aku mane ade SBS nak tengok citetuu . sob3 . tapi cite ni best laa . lawak kot ~ tapi motif cerita ni bukan cerita lawak punn . nampak tak dlm gamba tu orang laki pakai baju klasik tu ?tu raja tu . ntah macamne dia boleh travelling ke 300 tahun masa depan . mmg pane lah kann dok kat zaman moden . kat zaman moden tu pulak , ade muka sama dengan dia . dia ingat tu 'reincarnation 'dia lah . reincarnation iaitu kelahiran semula . panjang kalo nak cite . silalah tengok yee  :P

kalau tengok pada tajuk entri ni , aku bukan nak cerita pasal drama di ats , tapi aku nak kasi resepi bekaitan drama di atas lah . hahaha . phm tak  ?


dlm cerita ni , raja tu suka makan omurice . lebih kurang nasi goreng pataya lah kot . aku rase mcm sedap jee . aku pon nak try buat . tp aku bkn guna nasi , aku guna maggi je . kahkah . bajet tak cukup lagi . banyak bahan yang tak cukup sebenarnya . tapi so far aku suka rasa tu . lagipun senang sbb maggi tu dah ada perasa .ok3, ni resepinyaaa :D

all you need is


1/5  daripada 1 bawang besar hollen . sikit jeww
1 ulas bawang putih
1/5 drpd 1 ladang benggala .sikit jugak .
tomato . sikit je
isi ayam
sos cili
Maggi Goreng so kaaariii. LOL *maggi tu rebus dulu lepastu tapis .
telur

cara-cara

tumis bawang putih , bawang besar , sampai naik bau masukkan ayam . ayam tu dah mcm masak, masukkan tomato . lepas tu kacau3 sambil menari sesuka hati .


haaaa, pastu masukkan sos sikit . pastu bolehlah sambung nyanyi lagu jamal abdillah . ~tanya sama itu hud hud~ . eh tu jamal abdillah ke m nasir ?

pastu bila dah konfirm segalanya dah masak dengan sebati , tutup api dan isilah perasa maggi goreng so kaaari tuu . pastu masuk maggi kacau sehingga kau rasa puas .

lepastuu goreng lah telur dadar kan . kate nak buat omuggi khenn ?


haaa, jadi lah mcmni . telur tu sebenarnya kalau lama sikit lagi sedap kot .aku tengah kelam kabut waktu tu sbb mak aku nak goreng mi . haaa lepas tu,kau ikhtiarkanlah mcamne nk balut maggi ni . kahkah


haaaa, siap dah weh . jom makan ~


wuuu , sedapnye ayam tu . LOL . mcm mulut kann ?


baiklah itu sahaja . tata ~



Sunday, October 7, 2012

Manager aku

Haaaaai ,dears 


                                                             Doe , a deer a female deer
Ray , a drop of golden son

Me, a name I call myself
Far, a long, long way to run
Sew, a needle pulling thread
La, a note to follow Sew
Tea, a drink with jam and bread
That will bring us back to Do (oh-oh-oh)



Lol tibe je kann . ermm . aku nak cerita pasal manager aku . manager ? LOL . aku kan tak kerja lagi . tapi bagaimana aku boleh jadi PA , hahaha . IDK . keh4


okeh kite teroskan aje . okeh ini manager aku .




comel ? nak ngorat . okeh sila hantarkan resume dekat aku . biarkan aku uruskan appointment . HAHA

Birthday 9.9.1996 . cantikkan ? birthday dia sama dgn waktu UPSR aku dedolu

sebenarnya aku kenal dia since from 1 lagi , dia dok sblah aku . sikit3 pinjam pemadam kat aku , sikit3 pinjam pembaris . stress gile waktu tuu . BHAHAHA . dah lah waktu tu aku duduk asrama .

then tah mcmane tahun ni aku leh jadi PA dia . ekceli aku banyak tahu psal dy . entah , tau gitu3 jee walopon len kelas , sbb tu dia nobatkan aku as PA dy . XD

anyway dia ada blog jugak http://aisyahrazizanaira.blogspot.com

and kalau nak tahu , dia sedang jatuh cinta . aku orang yang ketiga tahu dia jatuh cinta kat sapa . kah3 . terer tak ?

orang panggil crush dy tuh "dak stone"
name dy Are Lep Maulana

entah mnde dia suka kan kat arelep tu . 

Dia ni jugak ceria sokmo . senyum je mmanjang . tapi sjak akhir3 ni dy mengade pulop takmboh senyum . HAHAHA

sedih crush dikebas orang gamoknye . keh4 . SORRY

and 1 more , dy ni akn jadi artis fofuler seantaro dunia . jgn terkejut tauu . 
haaaa . dy ni peminat zizangg no 1 . dan dy nok sgt belakung ngang zizangg tuh .sampai termipi mimpi wehh . hahaaha .tah mnde3 aku ckp ganu . HOHOH

thats all . BUBYE