Saturday, October 13, 2012

Omurice x omuggi

Haaaaii .

nak tau tak exam lagi 4 hari , wuish , takut tuuuu . tapi aku masih lagi di depan komputer layan drama korea Rooftop Prince .






aku memang lambat sikit . aku tauu . cerita tu dah dah lama . eh takde lahlama sgt, tahun ni jugak .  yelah rumah aku mane ade SBS nak tengok citetuu . sob3 . tapi cite ni best laa . lawak kot ~ tapi motif cerita ni bukan cerita lawak punn . nampak tak dlm gamba tu orang laki pakai baju klasik tu ?tu raja tu . ntah macamne dia boleh travelling ke 300 tahun masa depan . mmg pane lah kann dok kat zaman moden . kat zaman moden tu pulak , ade muka sama dengan dia . dia ingat tu 'reincarnation 'dia lah . reincarnation iaitu kelahiran semula . panjang kalo nak cite . silalah tengok yee  :P

kalau tengok pada tajuk entri ni , aku bukan nak cerita pasal drama di ats , tapi aku nak kasi resepi bekaitan drama di atas lah . hahaha . phm tak  ?


dlm cerita ni , raja tu suka makan omurice . lebih kurang nasi goreng pataya lah kot . aku rase mcm sedap jee . aku pon nak try buat . tp aku bkn guna nasi , aku guna maggi je . kahkah . bajet tak cukup lagi . banyak bahan yang tak cukup sebenarnya . tapi so far aku suka rasa tu . lagipun senang sbb maggi tu dah ada perasa .ok3, ni resepinyaaa :D

all you need is


1/5  daripada 1 bawang besar hollen . sikit jeww
1 ulas bawang putih
1/5 drpd 1 ladang benggala .sikit jugak .
tomato . sikit je
isi ayam
sos cili
Maggi Goreng so kaaariii. LOL *maggi tu rebus dulu lepastu tapis .
telur

cara-cara

tumis bawang putih , bawang besar , sampai naik bau masukkan ayam . ayam tu dah mcm masak, masukkan tomato . lepas tu kacau3 sambil menari sesuka hati .


haaaa, pastu masukkan sos sikit . pastu bolehlah sambung nyanyi lagu jamal abdillah . ~tanya sama itu hud hud~ . eh tu jamal abdillah ke m nasir ?

pastu bila dah konfirm segalanya dah masak dengan sebati , tutup api dan isilah perasa maggi goreng so kaaari tuu . pastu masuk maggi kacau sehingga kau rasa puas .

lepastuu goreng lah telur dadar kan . kate nak buat omuggi khenn ?


haaa, jadi lah mcmni . telur tu sebenarnya kalau lama sikit lagi sedap kot .aku tengah kelam kabut waktu tu sbb mak aku nak goreng mi . haaa lepas tu,kau ikhtiarkanlah mcamne nk balut maggi ni . kahkah


haaaa, siap dah weh . jom makan ~


wuuu , sedapnye ayam tu . LOL . mcm mulut kann ?


baiklah itu sahaja . tata ~



No comments: