Friday, November 2, 2012

SMA ?its overr

Bismillahirahmanirahim ^_^

Assalamualaikum ebelibady ~~~~~

Alhamdulillah , exam SMA dah habis weh . Gembira jugakk lah dan sangat seronok pengalaman SMA ittew . Dan dan dan waktu SMA jugaklah hati aku ni macam entah pape3 pun aku x tahu . ha phm ke tidok ? acamni , beberapa minggu sebelum exam tu aku ade suke sorang budak nih . dan hal ini sangatlah menganggu aku ketika sedang exam dan Alhamdulillah , sekarang aku x suka budak tu dahh .wohoooish ~ nampak tak hasutan syaitonnnn nirojim di situ ? I have family , kawan kawan yang selalu support , my miaww yang sgt super duper cute yang always gembirakan aku .  Lebih tenangg . 

so aku nak cerita pasal pengalaman SMA . ehem3 . 

sepanjang SMA , aku tidur kat kerusi je weh , sad kann? x pun eh ? sbbnye bile aku tidur dlm bilik , mmg lena giler lah kann , dan kemudian aku takkan bangun dah untuk menghafal . Oh ya , aku mmg bangun selalu dlm pukul 4 lebih, 4.30 camtu utk sambung hafalan tak punn mengulang . Bangun pagi sangat best , sbb semua dah tidur , gi jalan jalan kat luar rumah pun sangatlah fresh nak hirup udara , tapi ape gilenye kanns ?nak kuar pepagi yang tengah buta utk hirup udara segar .


perghh , jangan gelak . igt kan tidur kat kusi camtu je kann ? rupenye hambik ko ni haa, segala2 yang ade aku bawak . waktu raya haritu , dan time nak dekat2 abis exam, baru aku tidur dlm bilik .kehkeh. tupun sbb ade garis luka merah panjang kat bahu , sakit gilerr . mcm kene gigit binatang je , ke aku tidur ganas sgt ? LOL

alik alik dah raya . sedih sbb dok kat umah je . ade lah sekali gi kenduri . then jumpa anakk sedara yang dah abis stam . sgt lah jeles ~ T^T


making ketupat , aku x buat . mama ngan tuk je buat . aku x reti . x pe3 , nanti aku belajar lah kann . hehe

anak sedara yang dah abis stam , sangat lah tak ikhlas kan senyuman beliauu ? ekceli ade due org . sorang lagi photographer ni . sangat sedih sbb kejap je jumpe saudara.

and satu lagi aku taktahuuu kenapa minggu exam tu aku mmpi scary semuaaa . 

MIMPI 1

first akuu mimpi , aku tengok cerita hantu kat wayang ngan membe ni , pastu kitorang balik rumah naik kereta . kawan aku drive .and the scary moment bila sorang2 kawan aku dalam kereta otw balik tu mati sebijik mcm dlm cerita aku tengok wayang tuu . mula aku tengah borak ngan membe aku yang driver tu , bila aku pandang kawan sblah aku , aku tengok kawan aku tu dah mati berdarah3 . pergh , 18 SG betul . aku jerit waktu tu sbb terkejut , dan kereta berenti waktu tu, bila aku ckp balik dgn driver kawan aku tu , aku tengok kawan aku driver tu dah mati , berdarah3 jugak . membe sblah dy pun mati jugak . tapi yang pelik aku tak cam pun sape kawan aku tu . aku terkejut gile babun , aku kuar dprd kereta and that time ats jambatan temerloh . ntah camne ats jambatan temerloh , LOL .aku tahu mesti sekarang giliran aku mati pulak , tapi aku terfikir , ini adalah mimpi . aku takkan mati . ~woooshh ~. terus aku terjaga . LOL

MIMPI 2

ade orang hack henponn akuu . dan org tu upload gamba aku free hair dlm facebook  guna enpon aku . time tu aku dah insaf nak on9 , lama lah dah x on9 . kiranya mestilah  dah ramai dah tengok kann post gamba tu.  tibe aku rase nak bukak facebook , aku bukaklah guna fon dan terkejut gila ade satu album gamba aku x bertudung dgn caption " Gambar ku tdk bertudung" . mmg caption gitu bkn aku lah kann . tak pasal dlm gambar tu ade gambar aku bawak basikal kat taman tak pakai tudung . sangat lah tak phm mimpi ittew . pastu aku bukak notification , dan kat situ ade tulis ustaz aku komen gamba tuu . bkn ustaz je , ade lagi membe aku komen . tapi aku x tengok lagi komen itu.aku tutup facebook kat enpon , aku bkk kat komp , dan paling mengejutkan gambar tu x de kat profail aku meanss aku x leh pdam gambar tu , sdgkan org len leh nmpak . ~wooshhh~ . aku terjaga . sgt scary okayyy .

MIMPI 3

ini baru mimpi pagi tadi , mcm ni . mak aku kejut kol 9 pagi wehhh . terkejut gilaaa . dah lah arini last paper balaghah ,. takkan aku nak biakan rasib je setelah lama aku berusaha . aku bagitau mak aku soh anta , smpat lagi ni nak jawab . pastu mak aku ckp  mnde tah tak igt , tp time tu mak aku tengah kupas bawang kat dapur . mak aku rilek je . yang peliknya cikgu serta mmbe aku x telpon pulak . ~woosh~ aku terjaga .


ade lagi yang lain tapi x ingat .

3 hari sblom last periksaa , ade pulak perkara yang sangat menakutkann . aku ade kawan , dia ni migrain tau . kira parah jugak lah . lagi bape minit nak jawab exam , batang hidung dia aku x nmpak langsung . aku takut sangat waktu tu , takkan dia nak biarkan rasib je exam tu . aku takut betul dia sakit waktu tu . dah lah trial exam dia byak x amik . aku tanye budak kat ats , "ade ecah x kt ats .?"

dorang kate x de , aku ngan dak ni amik keputusan bagitau ustazah . mmg haru biru lah jadinyaa . semua ustazah nervous sbb die byak kali x amik exam  sbb demam. , dahla 10 minit lagi nak amik exam .   aih smpai akhirnya ustazah telefon guru kelas ., mmg kecoh ustazah dlm tu . kelakar3 

bila aku dah naik ats nak masuk kelas dah ni , aku nampak ecah . dia nmpak kitorang sambil gelak3 . aih , sakit jugak hati ini . die dtg rupanya . tapi lega sebenarnyaa . kenangan betul . smpai ustazah yang nervous td tu dtg kelas aku tu nak pastikan , aku tunduk sambil senyum je ngan dak ni waktu tu  agar ustazah tak nmpak . lol

gambar pulaaakk .



pentenang jiwa raga . hilang stress main ngan budok ni . kehkeh

dan tadi kan , kat sekolah ade jualan buku . ustazah cadang beli buku ni . kalau nak cerdik baca buku ni . x abis lagi baca . igt taknak beli buku , tibe rase nak beli . kongsi2 duit ngan dak ni . hahaha


kelakar3

itu jekot . babai

No comments: