Monday, December 31, 2012

Happy New Year uolls ^_^

Asslamualaikum.

 Selmat Tahun Baru semua . kejap gila tahun 2012 kan . 2012 lah mcm mcm peristiwa berlaku . yang banyak bagi pengajarn kat aku  . Tahun ni aku dah SPM .  Scary wooo .

Tup tup aku dah form 5 tahun nih . aku ingat lagi aku nak kasi kat sorang manusia ni patrick pink time aku form 5 . aku cakap mende ni time form 2 okeh . series rasa kejap sgt . tahun ni last kat sekolah Khairiah :') .

2012 ni jugak aku amik SMA . tahun ni jugak aku kenal kawan baru . tahun ni jugak aku kenal seorang ustaz nih . kata kata ustaz ni penuh makna , penuh motivasi . Alhamdulillah :D

dan mcm mcm perkara berlaku yang pastinya ada hikmah yang tersendiri . right ?
dah 4 tahun lebih tinggalkan sekolah rendah . tinggalkan tadika .  ape ke tragis sgt updet aku harini ?LOL

so actually , dah besar ghupenyer aku nih . nanti dah kena berdikari seniriww . isk3 .

Semoga tahun ni aku jadi lebih baik, lebih rajin dan semua yang lebih lebih(asal berat bdan x lebih) . Insyallah
Semoga kita semua diberkati Allah .

jadi nak mintak maafkat sesape yang pernah tersakit hati ke ape kan . Maaf sgt sgt ..

nah sumbangan ehsan PROF MADYA GOOGLE



Saturday, December 29, 2012

Hero Pojaan Hatiku

Assalammualaikum dan Haaiiiii .

Aku time kecik kecik dahulu pun ada taste tau . Tapi abang aku selalu bangkang aku punya taste . Kecik kecik selalu aku puji artis nih . First :

Faizal Hussein .

Waaa , aku suke giler time die berlakon . waktu kecikkecik mmg tak miss lah kalau ade cite die belakon . time aku kecik die mude lagi , dia belakon cite 

Gila Gila Remaja
Sembilu
 Kl menjerit . 

masa kecik kecik(darjah2) selalu berangan nak jadikan die pakwe aku . 
ingatkan sempat . tapi bila aku fikir balik 'sekarang'(16tahun) , jauh sgt jarak umur kami . Lagipun dia dah kawin . BHEHEHE
dan seterusnya . jengjengjeng

Bront Palarae !!

HAHAHA , aku start tengok dia time die belakon cite Cinta Tsunami dan kemudian dia berlakon cerita Bukan Sindarela dan seterusnya Rona roni makaroni .
Lolass . aku suka gilerr kat dia . ensem !!!


abang aku perasan , dia kata yang aku suka lelaki dagu panjang . wakaka . mak aku pun cakap mcm tu . aku pun rasa jugak mcm tu  . BHAHAHA

abang aku: mesti aok suke org tu kan . *tunjuk dlm tv
aku:ha ? cane tau . haha
abg aku: heh , tau sgt dah aok tu. dagu pnjg seme aok suke.
aku :kwangsoo tu , dagu panjang ke?
abg aku : ah , semua tinggi ,pnjg pnjg seme aok suke, mendelah .suke org gini  keknya aok gemuk . 
aku :akim tu koi suka , x dagu pnjg pungg .
abg aku :akim tu sbb aok gedik gedik je .


Actually taste aku ni smpai sekarang . kahkah . 

okay , kau kenal tak Aweera Mojo ? kahkah . aku rasa die pulak sekarang hensem .


Mak aii comel :D


adakah beliau dikategorikan dagu panjang ? hahahaha

aku pun x paham ke bende taste aku ni suka org dagu panjang . HAHAHAA .tapi jen isau . aku suka juger org berdagu bulat seperti Beto Kusyairi ,Akim , Shaheizey Sam . 
ekekeke .





Wednesday, December 26, 2012

Merayau .

Bismillahirahmanirahim .

P.s . Entri ni banyak kiasan *

Assalamualaikum . 
Mlm semalam , manager aku ade ajak keluar harini lepas Zohor :). Kat starmall aje . dekat . so pergilah . kalau kat Temerloh mmg tak pergilah kan .

Mulamula, hajatnya nak pergi tengok wayang . Pastu ade macam macam masalah pulak . 8 Jam* dok kat tempat ticket . Akhirnya , tak jadi tengok wayang . Lagipun cite dah start . Ade pun , petang 6.30 camtu . mmg tak ah . 

Pastu proceed pergi , Popular . saje jenjalan . Nak tgok buku buku jer . *. BHAHAHA

pastu ade orang mengadu lapar . Jadi kitorang pergi review lah kan , banyak sgt tempat makan . 

Nk makan MCD
Boikot pulak .
 KFC ?
urgh . BOSAN . 
Secret Recipe ?
tempat terbukak sgt . 
Sushi ? tak kenyang=.=
Station Noodle ? 
Halal dok ?
Big Apple lah . 
Bater gi sini nak makan big apple je ?
Kenny Rogers ?
mahal do .

10 kali jugak ilang alik mcm tu *. akhirnya pergi kenny rogers . wakaka

pilih makanan adelah dlm satu jam macamtu . *


pilih makanan . 

dah order , dah lama camtu . dia kata tak cukup 7 set . Oh lupa . kitorang pergi 7 orang kesemuanya :DD
ade 4 set je .
tapi dia kata, kalau nk jugak kene tunggu 30 minit .

After 30 minit ....

*tgah borak borak . x perasan jam berapa

After 1 jam .

kitorang:

weh mane makanan nya ?
koi x pernah tunggu lama camni.
kalo akak koi , kene sound dah nih . 
HAHAHAHA.
weh , gi tanye akak tu .
weh , lapa dah ni .

waitress: 5 minit lagi okeh , maaf .sebabnya tadi api tak pasang ^_^"

=.="

okdah . jom layan gambar . ^_^


pilih makanan, muka comel sgt . so kene tutup . LOL

juih sgt bibir . kahkah . 
menghitung hari detik demi detik . wakakkaka
bile nak sampai ha ?! 


kes bosan lah ni , menunggu lama sgt . HAHAHA


disebabkan lambat , dorang kasi sup mushroom percuma . 2 pinggan kot . aku tak ingat ape ape . oh why ?!

dalam gambar ade whipped cream . kenapa ni takde ? haih . salah ckp kot . husnuzon okayy.

kanak kanak ribena yang lapopohpaleh .

makanan . tadaaa . yummy . less calory ,less salt , less sugar .

Zizan's future wife . BHAAHA

sape kate aku tak reti makan mcm omputih ? LOL

gedik . HAHA

ramairamai . Hazila yang tangkap gambar ni .


so hasilnya . wakakakka !








Sunday, December 23, 2012

Result SMA .

Bismillahirahmanirahim . 


Assalamualaikum . 

Harini 24/12 . Result diumumkan . Aku sehari sebelum tu mcm org tak betul , ckp dgn kucing sorang2 , tgn ketar ketar . Haih ~

so tibalah masanya nak amik result , dgr cite Mumtaz Soffi 14 org . Naik sikit dri tahun lepas . aku dah ketar . Cikgu mula nk umum nama . Sorang sorang nama di panggil . Kawan kawan aku , sorang sorang naik ats pentas tinggalkan aku . "Mane nama aku ni ?" desus hati aku . Akhirnya nama pelajar mumtaz soffi habis diumumkan . kecewa sedikit . sikit je . ekekeke

aku berharap aku dapat mumtaz pula . nama sorang sorang lagi dipanggil . kwan aku yang dapat mumtaz soffi itu dtg kat aku ,peluk bahu aku,"jen isau tiqah, nama aok tak lama lagi , ni kelas Sina , rilekss dulu". hati aku dah gusar , jantung dupdapdupdap . dah lah mic cikgu dgr tak dgr je . teliti je aku dgr cikgu kata 

nama aku masih tak dipanggil .

"okayy nurul..."

aku ke ?

oh bukan rupanya . 

hati makin berdebar , perut dah rasa lain . rasa nk mumtah pun ada . pancrease pun rasa mcm menari gangnam saja .

"ok ,nur atiqah ..."

kawan aku "eh tiqah , tiqah . aok dpt !!"

"apesal pulak nur, aku nurul . org len ni . "hati aku mengomel sendirian.

"binti sulaiman..."

eh aku lahh . kwan aku dah tolak tolak .
Alhamdulillah .

ok steady , steady tqah . 
pastu tetiba pulak aku teringat kata kata ustaz aku ,

"da tau result nnti.. bgtaula ke ustaz ni..
lg2 nahu , insyak & muthola'ah
hehehe"

aku pandang result aku , nahu &mutolaah mumtaz !  
tqah steady tqah . rileksss .
 aku pun nak boraklah dgn kawan aku .

"err, wey, koi tak sangka nahu koi mumtaz, sbb koi ..i .. i,..gat..kk...o..ii...."

T.T

"eh tqah , jen nangiss , laaa, tqah tqah . tahnia tauu . aip3 "



dgn anak sbb si abi tengah amik result  . muka blur sbb tgah sebak abi tinggi dari umi . 9 MUMTAZ .
ok , berangan .

kawan kawan . 

time balik tadi , mama belanja kek . kek birthdayy . tak kisah walaupun dua slice je dan kongsi 2 orang . asalkan dpt kek . muahh . i love youuuu :')



Adiah dri Manager . mekasihhhhh ^^^ .

itu sahaja utk kali ni . Babai .


Friday, December 21, 2012

Happy Birthdayy to me :DDD

Assalamualaikum .

nak tau ? aku private birthdayy aku . so ini je yang wish birthdayy aku .



Manager aku ingat !! :')


keluarga aku pun takde sorang pun ingat . kecuali my MOM . sbb ada reminder kat handphone dia . wakaka . wonder kalau x de reminder ingat tak ? tapi tahun lepas mama mcg " Happy Birthday" . walhal mama dalam umah je . sweet tak ? ekekeke :')

ini kat facebook jer , ada lagi dua org kawan mcg pukul 12 pagi . hikhik . thanksss . ade lagi sorang kawan dah wish time last tuisyen .

"tqah , happy birthday . koi bukannya apa , tapi takut takde kredit time malam birthhday aok tu . HAHAAAHA"

pukul 10 pagi nihh , aku bukak balik private Birthdayy akuu . HAHAAHA . nak juger dirasai wish oleh orang ramai .ekekeke

Nak cakap terima kasih kat sorang hamba Allah ni sbb call memalam buta nak wish birthdayy . *walau tujuan asal bkn nak wish birthdayy . 
kawan aku yang lain mane pernah call selama dia , 45 minit+29 minit . (sbb terputus)
panas telinga borak . 
Thankss , kawan ^_^

tapi kawan aku yang lain kasi mesej , kasi hadiah , kasi kasih sayang . LOL . BHHAAAA . abaikan . 

Result ISNIN nih . Pray for me okayy . Aku harap tahun nih Khairiah mmg ramai sangatsangat  doubletriple9999999 mumtaz Sofi . Insyallah . Semoga kejayaan sentiasa mengiringi kami . Aamiin :DD

dan terima kasih kat lagi sorang kawan nih , sebab dah kasi hadiah time last tuisyen . comel okayy . bear monyet . comel3 + ada bau bedak . wangiiiii . ekekeke .

Faqihah dan Cekrah , aok jen isauu . aok dah kasi hadiah 3 bulan awal . koi x mintak dah . HAHAHA ^_^

See ya ^_^

Tuisyen dah abis T,T

Assalamualaikum dan hai orang yang comel sbb baca blog aku . Orang yang tak baca blog aku , tak comel  .  wikwikik . tipu je .

Actually , actually . dah habis tuisyen . okayy tu jer .

Tapi kan kan . Tuisyen kali ni . Maksud aku tuisyen itensif kali ni adalah terbesttt !! walhal baru 2 kali masuk itensif . Tapi seriously mmg besstt !

First Day .

first dayy aku datang, aku tengok kelas dah full . Time cikgu panggil nama satu per satu utk kehadiran , cikgu ada cakap yang semua tu datang dari sekolah berasrama penuh kecuali sekolah Khairiah. OHH WHAAAT ? mesti banyak saingan . mesti semua cerdik ,blablabla . sungguh berterabur persoalan di minda . wakkaa. kelas sangatlah senyapp . argh , bosan -.- "

dlm hati"aku nak kelas lain , nak kelas sama dgn budak sekolah ABS, baru bising sikit"

esoknya aku datang kelas , mcm biasa . kelas full . aku pun x paham . kenapa budak cerdik nih rajin sgt dtg tuisyen awal . haih ~

Dan paling geram , ada sorang budak lelaki nih . cerdik weh . asik tanya soklan kat cikgu . dah lah soklan dia tak pernah terfikir di akalku ini .

TERNYATA !!!

keadaan tu sekejap je wehh . bila dah nak akhir2 tuisyen , kelas mula bisingg . mula happening , budak pun ade je dtg lewat . kelas tak full dah mcm selalu .

cikgu Kimia aku , tak pernah ketawa beria beria mcm tu tau time tuisyen biasa . aku pun time tuisyenn biasa sabtu dan ahd tak gembira mcm nihh .


KELAS A time rehat . wakaka

hari makin hari , aku tak rasa dah yng aku dikalangan org yang cerdik , dah rasa mcm satu geng . aku pun x tahu mcmmne nk describekan .

kejadian sorang budak ni , yang aku rasa bajek cool , tapi beg dy terbukak time balik . mesti korang rasa mcm tak kelakar kan , but for me , aku rasa kelakar doh . budak tu yang cerdik tu (byak tanya). keluar kelas mcm cool je , tapi beg terbukak . haha . actually dia tak bajek cool pun , die mmg mcm tu, baik je . ekeke .

hari sebelum hari last , budak tu ada tanda kertas BIO aku , tah ape dia merepek kat kertas aku tuh , siap kasi kata kata semangat lagi . pastu tambah bdan utk kartun yg aku lukis . ciss .

***

Budak nih , especially lelaki . merepek mmg hebat . cikgu cakap je , ade je mnde nak jwab . mmg sengal lah .
dan aku tahu , ini kali terakhir jumpa dorang , dorang kan asrama penuh . bile lagi kann ? haha .tahun depan abis spm dah . takkan nk itensif lagi ? LOL . jadi kenangan je lah . wikikiwiki .

last day , aku pun x tahu lah sape yang edarkan kertas utk tulis FB, no telpon n Email  . Kelakar .

time chemistry .

cikgu:"ok class, kalau plastik dibakar , akn jadi apa ?"

student:"cecair panas "

Lol sengal amat  . takdak kaitan dgn kimia langsungg .

cikgu: ok class , mnggu depan nak belajar buat sabun ke atau pun belajar bab baru ?

student:"erm , na'a " . *ala2 gedik .

LOL sgt . aku rasa mesti korang x phm kan ? hahaha

kelas aku jadi best , sbb ada orang bisingg, ade budak buat lawak , ade budak cerdik , ada scene berebut rebut tempat , ade time hujan stokin basah , ade time sejuk dlm aircond smpai berebut tempat taknak duduk dekat aircond . dan mcm macam . oh, really , i miss those moment :') . nak tuisyen lagi .


Sunday, December 16, 2012

Aktivitis Cuti Sekolah .

Assalamualaikum and hai kaum kaum bosan sekalian . ekekeke

Amcam cuti korangg ? hah ?pergi overseas ? hah ? uoll kawin? hah ?on9 je ? hah ?tidur je ? hah ?layan drama korea je ? hah? tengok running man? hah ? gi tuisyenn ? ha ? ha ? ha ? ok cukup .

Cuti nih aku meluangkan masa pergi tuisyen je . T.T . SPM lah kate ko . Sebenarnya aku tak rasa rugi pun . OK WHAT . takde lah terhegeh hegeh baru nak faham bulan 1 nanti . Banyak lagi subjek lain nak buat revision . Baru baru ni exam kat tuisyen , biasalah time itensif ofcoursee ada exam , Exam Fizik . Markah 19/54 . Amacam ? wakakaka . Aku bgtahu cikgu yang aku dapat 24 sbb kawan aku yang lain dpt 26 . Pergh , aku paling rendah . dah lah 26 tu kira rendah jugak .Aku takut cikgu marah, aku cakap 24 . Wakakaka . Terok bbenor perangai . Tapi aku tak rasa stress pun . Rileks doh . Dah kau tak setadi beria beria , mmg ok lah dpt keputusan macam tu, lgpun tu exam tuisyen je kot , nak tahu chapter mana yang kita lemah .

So dah tau , study hard lah kann ? buat latihan banyak3 . sbb soalan Fizik ni kalau buat 5 kali berturut turut soalan pass year , kau akan rasa yang soalan ni mcm berulang ulang even soalan nya lain . haih , paham ? maksud aku , konsep sama . ok, got it ?buat je la latihan banyak2 kali, taktahu ? bulatkan soklan , tanya kwan atau cikgu . ataupun beli je buku yang dah ada jawpaan berbentuk jalan kira. OK , selesai .

Semalam . yup semalam . Aku pergi Kursus Asas Adobe Photoshop , Seronok kot . Sbb kawan abang aku yang ajar , abang aku pun ada kat situ juger . So peratusan untuk aku malu tu sedikit . N then ada Manager aku yang banyak cakap pulak . Mmg double x malu lah kat situ kann . Kalau x , mesti aku diam jer , krik krik krik . HAHA

Aku belajar situ, first buat Banner , lepastu buat Name Card . Kalau ramai dapat grab apa yang diajar , dan sempat , kitorang dapat bonus, yaitu edit gamba orang kawin . WOHOOO ~ Nak tau , semua dapat grab apa yang diajar . So dapat lah bonus tuhh . Edit Gambar . Wohooo .  Sekejap je belajar .

Edit gambar kahwin tu dua kali, first edit tukar langit dgn langit fake , dan tacap2 lighting sikit , dan lepastu , edit gambar pengantin dari gambar outdoor ke gambar indoor(studio) . wipwip, seronok . tapi kesabaran itu pentingg .

time belajar .

cikgu aku tu wat buat nih . bukan aku buat k . gambar ni gune resolution kecik je , sbb tu tak HD . komp situ  slow sikit . sempat tido kalau nk buat resolution besar .

hasilnya .

background dewan, jadi ke background masjidil haram 

^_^

gambar pengantin tuh dah aplod kat FB tapi aku delete . ekekeke .  Berbaloi kot ,tak rugi pun gi kelas photoshop . RM 10 jeeeeeeeee . Mmg berbaloi ah . HAHAHAA

ape yang aku paling salute sekali, orang mengajar aku tuh lumpuh . tapi die cerdik okayy . dapat anugerah n then masuk dlm TV . aku tau sbb cikgu aku tu kawan abg akuu . 
Nanti mybe ada kelas susulan pulak . kite edit yang hardcore punyaaa . yang ni baru asas . wekeek .

ok dah tu je . tata :DDDDDDDDDD

Tuesday, December 4, 2012

Aku, Dia dan Tong Sampah

Assalamualaikum .

 Hai awak . Yep awak yang tengah baca ni . Jangan cakap aku punya blog tak ada sapa baca okay , kau salah sorang yang baca . Okay , Terima kasih banyak banyak . Nah 'love' seketul . Wakaka


Haaa , nampak tu ? amacam comel tak ? selamba badak aje aku buat gamba untuk cerita ni . padahal cite ni ada poster seniri . saje malas amik , sbb aku rasa gambar ni lagi comel . cite ? yelah . cite .

Aku ,Dia dan Tong Sampah tu cerita . YEP , cerita . yah cerita . yelah !!!! takkan tak caye pulak . org kabo cite , cite lah . eh apesal aku ni mcm emo tak pepasal . ni gara gara paqiah yey lah ni mengkeling dgn guwa tadi . gusar hati guwa kejap .

Weh , siyes wa ckp lu cerita ni romantik habis , kalo x best wa tak kasi kt lu org okay . ade paham ?dahlah lwak . ini mmg genre kegemaran guwa lah kan . entah, guwa pun x pasti jadah apa yang menganggu guwa tiga hari ni , semua cerita guwa tengok, sweet sweet je . naseb tak kene diabetes aje .  lu org tau , wa tulis wa" tengok cerita sweet, naseb tak kene diabetes" kat twitter , tetibe ada mamat indon mention guwa , "@tyqah96 ,diabetes ? ada obatnya " .

selakus mukus parampam pam . ini kes jual produk lah ni . suke suki nak mention nama guwa yang famous ni .

maafkan aku sekali lagi , sebab termencarut memaki di atas .

okeh , sinopsis cerita ni  versi aku lah(x skema) . harap phm okayy .

Cerita ni pasal sorang perempuan ni nama dia Sharnaaz (Saleha),terlanggar dengan Amir (Beto)kat tong sampah waktu nak buang kepul2 surat cinta dari ex dorangg . Waktu terlanggar tu , surat dorang terjatuh dan si Sharnaaz ni salah amik dan bwak balik(tak jadi nak buang surat tu), Yang si Amir ni tanpa tengok terus buang dalam tong sampah (dia ingat surat dia).

Malam tu Sharnaaz baru perasan dia salah amik surat , berbekalkan alamat Amir yang ada kat surat tu , dia pergi rumah Amir , dia ingat Amir tak buang lagi surat tu , rupanya Amir dah buang . Si Sharnaaz ni menangis gila gila depan rumah Amir sbb surat dia dah buang , org lalu lalang depan umah Amir pikir bukan bukan lah kan , tetibe haje ade perempuan nangis depan rumah org lelaki . Nak tak nak Si Amir ni teman lah si Sharnaaz ni amik balik surat tu kat tong sampah . Alik alik surat tu tak amik pun . :PP

Amir ajak Sharnaaz gi Cafe , n then baru lah tahu yang ex sharnaaz(Hazwan) ni sedang couple dgn ex Amir(Dyan) . So dorang buatlah perancangan nak bagi dorang jealous and dorang pretend jadi couple . Dan lepastu banyak lah adegan adegan sweet& kelakar . Anda patut tengok nih . Ade Beto nyanyi sekali . Wowow.


* sweet moment bila Beto datang Kolej Sharnaaz pakai baju Lilo&Stich
*Cerita ni aku suka sebab pakai kereta Saga je .Saga lama tu . Sangat membanggakan .

and ade satu part tu .

Tokwan : eh , makan tengahari sini ye
Sharnaaz : eh takpelah tokwan , susah susah aje
Amir: x nak susah , tolonglah masak sekali .*muke selamba
Sharnaaz :err , okay , tolong masak *bergegas pergi dapur (padahal rumah org)

mcm comel je . kikiki

banyak lagi mnde yang comelnye , tak ingat pulak . hadoi , baru abis tengok 5 saat yang lalu . *tipu

tokwan dia tak boleh bla main ipad angry bird . ciss , aku ingat dia mengait kain . kui3


Beto main gitar sambil menyanyi . uii, comel . LOL . ade dua scene dia menyanyi . nampak sweet je walaupun bunyi cam bersepah sepah je . ekeke

Cite ni santai je , bahasa die pun x susah nak phm .


aku suka Beto ni , dia tak hensem mane pun , tapi cara dia ade kecharming-an tersendiri waktu berlakon . kihkih . Baru2 ni tengok Istanbul aku datang . Dia jugak pelakonnya . First aku tengok dia berlakon cerita Kasyaf Imani , time dia berlakon Juvana tu aku esaited bagitahu abg aku yg die berlakon cite Kashaf Imani tu . LOL.

Nak tau x ? Beto ni sebenarnya pemalu , bkn seorang yang serius mcm org lain ckp tu bila nmpak muka dia . Heh .die belakon bkn nk anugerah semua tu, sbb dia nak hakiskan rasa malu dia tu bila jadi org lain . ha , mcm tu lah . Ade dlm scene akhir Istanbul Aku Datang , Beto stopkan  kereta waktu nak confess kat Lisa Surihani ,dalam 2 minit jugaklah smpai sesak kat Istanbul tuh . itu bukan lakonan tau, itu terjadi spontan . Sbb pengarah ckp"be in character" walau ape pun jua keadaan . Lepas je "cut", dia  terus menyrok sebab takut . LOL . Tak bermaksud dia lemah okay , dia ade seni pertahankan diri eh . Haha

 Jangan nk gila sangat lah dgn Beto kan , sebab he's already married .


lupe nak cakap , cite ni dah tayang lama . tapi aku je taktau kewujudan cerita ini . tapi jgn sedih , kau orang boleh download haje . tak pun tengok kat sini .



dan paling best ade Redza Minhat . Si comel ber-braces tu . sekarang tidak lagi . hihi 




okdah. tu je . Babai ~