Sunday, December 16, 2012

Aktivitis Cuti Sekolah .

Assalamualaikum and hai kaum kaum bosan sekalian . ekekeke

Amcam cuti korangg ? hah ?pergi overseas ? hah ? uoll kawin? hah ?on9 je ? hah ?tidur je ? hah ?layan drama korea je ? hah? tengok running man? hah ? gi tuisyenn ? ha ? ha ? ha ? ok cukup .

Cuti nih aku meluangkan masa pergi tuisyen je . T.T . SPM lah kate ko . Sebenarnya aku tak rasa rugi pun . OK WHAT . takde lah terhegeh hegeh baru nak faham bulan 1 nanti . Banyak lagi subjek lain nak buat revision . Baru baru ni exam kat tuisyen , biasalah time itensif ofcoursee ada exam , Exam Fizik . Markah 19/54 . Amacam ? wakakaka . Aku bgtahu cikgu yang aku dapat 24 sbb kawan aku yang lain dpt 26 . Pergh , aku paling rendah . dah lah 26 tu kira rendah jugak .Aku takut cikgu marah, aku cakap 24 . Wakakaka . Terok bbenor perangai . Tapi aku tak rasa stress pun . Rileks doh . Dah kau tak setadi beria beria , mmg ok lah dpt keputusan macam tu, lgpun tu exam tuisyen je kot , nak tahu chapter mana yang kita lemah .

So dah tau , study hard lah kann ? buat latihan banyak3 . sbb soalan Fizik ni kalau buat 5 kali berturut turut soalan pass year , kau akan rasa yang soalan ni mcm berulang ulang even soalan nya lain . haih , paham ? maksud aku , konsep sama . ok, got it ?buat je la latihan banyak2 kali, taktahu ? bulatkan soklan , tanya kwan atau cikgu . ataupun beli je buku yang dah ada jawpaan berbentuk jalan kira. OK , selesai .

Semalam . yup semalam . Aku pergi Kursus Asas Adobe Photoshop , Seronok kot . Sbb kawan abang aku yang ajar , abang aku pun ada kat situ juger . So peratusan untuk aku malu tu sedikit . N then ada Manager aku yang banyak cakap pulak . Mmg double x malu lah kat situ kann . Kalau x , mesti aku diam jer , krik krik krik . HAHA

Aku belajar situ, first buat Banner , lepastu buat Name Card . Kalau ramai dapat grab apa yang diajar , dan sempat , kitorang dapat bonus, yaitu edit gamba orang kawin . WOHOOO ~ Nak tau , semua dapat grab apa yang diajar . So dapat lah bonus tuhh . Edit Gambar . Wohooo .  Sekejap je belajar .

Edit gambar kahwin tu dua kali, first edit tukar langit dgn langit fake , dan tacap2 lighting sikit , dan lepastu , edit gambar pengantin dari gambar outdoor ke gambar indoor(studio) . wipwip, seronok . tapi kesabaran itu pentingg .

time belajar .

cikgu aku tu wat buat nih . bukan aku buat k . gambar ni gune resolution kecik je , sbb tu tak HD . komp situ  slow sikit . sempat tido kalau nk buat resolution besar .

hasilnya .

background dewan, jadi ke background masjidil haram 

^_^

gambar pengantin tuh dah aplod kat FB tapi aku delete . ekekeke .  Berbaloi kot ,tak rugi pun gi kelas photoshop . RM 10 jeeeeeeeee . Mmg berbaloi ah . HAHAHAA

ape yang aku paling salute sekali, orang mengajar aku tuh lumpuh . tapi die cerdik okayy . dapat anugerah n then masuk dlm TV . aku tau sbb cikgu aku tu kawan abg akuu . 
Nanti mybe ada kelas susulan pulak . kite edit yang hardcore punyaaa . yang ni baru asas . wekeek .

ok dah tu je . tata :DDDDDDDDDD

1 comment:

anok kerngge said...

pasni leh la edit gmbo koi..