Tuesday, December 4, 2012

Aku, Dia dan Tong Sampah

Assalamualaikum .

 Hai awak . Yep awak yang tengah baca ni . Jangan cakap aku punya blog tak ada sapa baca okay , kau salah sorang yang baca . Okay , Terima kasih banyak banyak . Nah 'love' seketul . Wakaka


Haaa , nampak tu ? amacam comel tak ? selamba badak aje aku buat gamba untuk cerita ni . padahal cite ni ada poster seniri . saje malas amik , sbb aku rasa gambar ni lagi comel . cite ? yelah . cite .

Aku ,Dia dan Tong Sampah tu cerita . YEP , cerita . yah cerita . yelah !!!! takkan tak caye pulak . org kabo cite , cite lah . eh apesal aku ni mcm emo tak pepasal . ni gara gara paqiah yey lah ni mengkeling dgn guwa tadi . gusar hati guwa kejap .

Weh , siyes wa ckp lu cerita ni romantik habis , kalo x best wa tak kasi kt lu org okay . ade paham ?dahlah lwak . ini mmg genre kegemaran guwa lah kan . entah, guwa pun x pasti jadah apa yang menganggu guwa tiga hari ni , semua cerita guwa tengok, sweet sweet je . naseb tak kene diabetes aje .  lu org tau , wa tulis wa" tengok cerita sweet, naseb tak kene diabetes" kat twitter , tetibe ada mamat indon mention guwa , "@tyqah96 ,diabetes ? ada obatnya " .

selakus mukus parampam pam . ini kes jual produk lah ni . suke suki nak mention nama guwa yang famous ni .

maafkan aku sekali lagi , sebab termencarut memaki di atas .

okeh , sinopsis cerita ni  versi aku lah(x skema) . harap phm okayy .

Cerita ni pasal sorang perempuan ni nama dia Sharnaaz (Saleha),terlanggar dengan Amir (Beto)kat tong sampah waktu nak buang kepul2 surat cinta dari ex dorangg . Waktu terlanggar tu , surat dorang terjatuh dan si Sharnaaz ni salah amik dan bwak balik(tak jadi nak buang surat tu), Yang si Amir ni tanpa tengok terus buang dalam tong sampah (dia ingat surat dia).

Malam tu Sharnaaz baru perasan dia salah amik surat , berbekalkan alamat Amir yang ada kat surat tu , dia pergi rumah Amir , dia ingat Amir tak buang lagi surat tu , rupanya Amir dah buang . Si Sharnaaz ni menangis gila gila depan rumah Amir sbb surat dia dah buang , org lalu lalang depan umah Amir pikir bukan bukan lah kan , tetibe haje ade perempuan nangis depan rumah org lelaki . Nak tak nak Si Amir ni teman lah si Sharnaaz ni amik balik surat tu kat tong sampah . Alik alik surat tu tak amik pun . :PP

Amir ajak Sharnaaz gi Cafe , n then baru lah tahu yang ex sharnaaz(Hazwan) ni sedang couple dgn ex Amir(Dyan) . So dorang buatlah perancangan nak bagi dorang jealous and dorang pretend jadi couple . Dan lepastu banyak lah adegan adegan sweet& kelakar . Anda patut tengok nih . Ade Beto nyanyi sekali . Wowow.


* sweet moment bila Beto datang Kolej Sharnaaz pakai baju Lilo&Stich
*Cerita ni aku suka sebab pakai kereta Saga je .Saga lama tu . Sangat membanggakan .

and ade satu part tu .

Tokwan : eh , makan tengahari sini ye
Sharnaaz : eh takpelah tokwan , susah susah aje
Amir: x nak susah , tolonglah masak sekali .*muke selamba
Sharnaaz :err , okay , tolong masak *bergegas pergi dapur (padahal rumah org)

mcm comel je . kikiki

banyak lagi mnde yang comelnye , tak ingat pulak . hadoi , baru abis tengok 5 saat yang lalu . *tipu

tokwan dia tak boleh bla main ipad angry bird . ciss , aku ingat dia mengait kain . kui3


Beto main gitar sambil menyanyi . uii, comel . LOL . ade dua scene dia menyanyi . nampak sweet je walaupun bunyi cam bersepah sepah je . ekeke

Cite ni santai je , bahasa die pun x susah nak phm .


aku suka Beto ni , dia tak hensem mane pun , tapi cara dia ade kecharming-an tersendiri waktu berlakon . kihkih . Baru2 ni tengok Istanbul aku datang . Dia jugak pelakonnya . First aku tengok dia berlakon cerita Kasyaf Imani , time dia berlakon Juvana tu aku esaited bagitahu abg aku yg die berlakon cite Kashaf Imani tu . LOL.

Nak tau x ? Beto ni sebenarnya pemalu , bkn seorang yang serius mcm org lain ckp tu bila nmpak muka dia . Heh .die belakon bkn nk anugerah semua tu, sbb dia nak hakiskan rasa malu dia tu bila jadi org lain . ha , mcm tu lah . Ade dlm scene akhir Istanbul Aku Datang , Beto stopkan  kereta waktu nak confess kat Lisa Surihani ,dalam 2 minit jugaklah smpai sesak kat Istanbul tuh . itu bukan lakonan tau, itu terjadi spontan . Sbb pengarah ckp"be in character" walau ape pun jua keadaan . Lepas je "cut", dia  terus menyrok sebab takut . LOL . Tak bermaksud dia lemah okay , dia ade seni pertahankan diri eh . Haha

 Jangan nk gila sangat lah dgn Beto kan , sebab he's already married .


lupe nak cakap , cite ni dah tayang lama . tapi aku je taktau kewujudan cerita ini . tapi jgn sedih , kau orang boleh download haje . tak pun tengok kat sini .



dan paling best ade Redza Minhat . Si comel ber-braces tu . sekarang tidak lagi . hihi 




okdah. tu je . Babai ~

1 comment:

putere fatihi said...

wah atiqah ... hebat la kau .. aq nak jadi cm kau ar huhuhu