Friday, December 21, 2012

Tuisyen dah abis T,T

Assalamualaikum dan hai orang yang comel sbb baca blog aku . Orang yang tak baca blog aku , tak comel  .  wikwikik . tipu je .

Actually , actually . dah habis tuisyen . okayy tu jer .

Tapi kan kan . Tuisyen kali ni . Maksud aku tuisyen itensif kali ni adalah terbesttt !! walhal baru 2 kali masuk itensif . Tapi seriously mmg besstt !

First Day .

first dayy aku datang, aku tengok kelas dah full . Time cikgu panggil nama satu per satu utk kehadiran , cikgu ada cakap yang semua tu datang dari sekolah berasrama penuh kecuali sekolah Khairiah. OHH WHAAAT ? mesti banyak saingan . mesti semua cerdik ,blablabla . sungguh berterabur persoalan di minda . wakkaa. kelas sangatlah senyapp . argh , bosan -.- "

dlm hati"aku nak kelas lain , nak kelas sama dgn budak sekolah ABS, baru bising sikit"

esoknya aku datang kelas , mcm biasa . kelas full . aku pun x paham . kenapa budak cerdik nih rajin sgt dtg tuisyen awal . haih ~

Dan paling geram , ada sorang budak lelaki nih . cerdik weh . asik tanya soklan kat cikgu . dah lah soklan dia tak pernah terfikir di akalku ini .

TERNYATA !!!

keadaan tu sekejap je wehh . bila dah nak akhir2 tuisyen , kelas mula bisingg . mula happening , budak pun ade je dtg lewat . kelas tak full dah mcm selalu .

cikgu Kimia aku , tak pernah ketawa beria beria mcm tu tau time tuisyen biasa . aku pun time tuisyenn biasa sabtu dan ahd tak gembira mcm nihh .


KELAS A time rehat . wakaka

hari makin hari , aku tak rasa dah yng aku dikalangan org yang cerdik , dah rasa mcm satu geng . aku pun x tahu mcmmne nk describekan .

kejadian sorang budak ni , yang aku rasa bajek cool , tapi beg dy terbukak time balik . mesti korang rasa mcm tak kelakar kan , but for me , aku rasa kelakar doh . budak tu yang cerdik tu (byak tanya). keluar kelas mcm cool je , tapi beg terbukak . haha . actually dia tak bajek cool pun , die mmg mcm tu, baik je . ekeke .

hari sebelum hari last , budak tu ada tanda kertas BIO aku , tah ape dia merepek kat kertas aku tuh , siap kasi kata kata semangat lagi . pastu tambah bdan utk kartun yg aku lukis . ciss .

***

Budak nih , especially lelaki . merepek mmg hebat . cikgu cakap je , ade je mnde nak jwab . mmg sengal lah .
dan aku tahu , ini kali terakhir jumpa dorang , dorang kan asrama penuh . bile lagi kann ? haha .tahun depan abis spm dah . takkan nk itensif lagi ? LOL . jadi kenangan je lah . wikikiwiki .

last day , aku pun x tahu lah sape yang edarkan kertas utk tulis FB, no telpon n Email  . Kelakar .

time chemistry .

cikgu:"ok class, kalau plastik dibakar , akn jadi apa ?"

student:"cecair panas "

Lol sengal amat  . takdak kaitan dgn kimia langsungg .

cikgu: ok class , mnggu depan nak belajar buat sabun ke atau pun belajar bab baru ?

student:"erm , na'a " . *ala2 gedik .

LOL sgt . aku rasa mesti korang x phm kan ? hahaha

kelas aku jadi best , sbb ada orang bisingg, ade budak buat lawak , ade budak cerdik , ada scene berebut rebut tempat , ade time hujan stokin basah , ade time sejuk dlm aircond smpai berebut tempat taknak duduk dekat aircond . dan mcm macam . oh, really , i miss those moment :') . nak tuisyen lagi .


No comments: