Wednesday, May 29, 2013

PWTC dan jalan jalan yang comel

Hai Assalamulaikum .

Actually cerita ni  lapuk dah pun dan kisah ni pun dah lama . Nak dekat sebulan dah kot . BTW i masih rajin nak cerita . Ekekeke

Sebonanya tak igt bertolak pukul berapa , but mende yang wajib kalo nak gi KL , of course kene gi Perhentian Genting Sempah utk breakfast .
Aku kenyang lagi time ni , tapi kawan aku dok sogok sogok aku suh makan . Katenye nanti aku lapar bile jalan kat Pesta buku tu nanti sebab besar kawasan tu. 5 minit terakhir sblum naikk bas aku beli lah jugak nasi goreng telur isi sambal sikit . 
Air cilok kawan aku punya . Apa ada hal , kawan aku semua pemurah- pemurah belaka . Dorang tak pemurah pun , aku jadikan dorang pemurah . Heh

Kemudian , melancong melancong lah kat Pesta Buku tu . Aku tengok kawan aku berbundle bundle buku beli . Badan dah lah kecik , pastu x nampak kepala . Begitu banyaknye buku die beli . Tapi x heran , student cemerlang .Haruslah begitu . Ayedak ?


Dah penat penat langgar org , cari buku , usha org  pusing pusing , kitorang pun amik keputusan nak berehat kat luar daripada kawasan td . memandangkan kawasan tu macam lapang sikit , duduk lah kat situ . Lagipun lagi 2 org kawan aku nih ha , entah kemana . Jadi tempat berehat kitorang tu jadi sbgai tempat penantian jugak lah .

Tengah tanye soklan soklan sejarah dengan azirah , tetibe lah mata nih ha ternampak sesusuk tubuh yang kacak jugak orangnya , baya baya aku ,keluar daripada kwasan yang kitorang masuk tu . yang aku ni ha , 

"eh , ensem budak tu "

aku ckp pelan je la . tanpa disangka sangka budak lelaki tu duduk sblah aku . berehat dan besila jugak . takdelah dekat sgt . sblah aku ade beg aku ngan zirah , die dok selepas beg tu . 
jejaka itu terus mengeluarkan bukunya utk dibaca

"Antara Sunnah dan Bid'ah "

Gulp . Baca buku agama derrr.

Buat tak tahu je la . Nak gambar budak tu ? x payahlah dak . kehkeh 
Ya. Aku snap gambar die curi2 . Wahahaha . 

Tak lame kemudian, kawan kawan die dtg , semua dok situ jugak . Ade yang duduk ats beg aku . Kuajja . Nasib kawan aku tu dah sampai , kitorang pun bla dari itu . 

dgn azirah , time rehat tu . 

Kemudian , kitorang semua gi Masjid Negara utk solat , tukar baju semua , 
Pastu gi makannn ~ . Yehaaa~



Semua bedal nasik ayam . 
 
Kawan aku kata aku akan lapar . Siyes tak lapar langsung walopon dah nak masuk kol 4 petang . Aku tak habis pun makan nasi ayam ini . 

Yang kawan aku ni pulak marah aku tak abiskan nasik ni , die abis makan licin . Waktu kat genting sempah tadi die makan nasi goreng pastu abis kan mi sup kawan aku lagi sorang tu . Ape lg tah die makan . Berat badan ? 42kg . 

UNTUNGLAAAA ~
makan banyak2 bdn mantain je kann .


dan kemudian kitorang pergi sunwayyy utk ice skatingg . Tapi kami bereempat dalam gamba tak join . Hehe 

 Time org ice skating , kitorang merayau tempat lain . 
kitorang tu 5 org . Satu fotografer ni , se lagi jenis tak suke bergambar . 

.waktu dah gather2 nak balik , cikgu suh ikut yasier ngan sape tah , dorang tahu jalan . 
aku dgn kawan aku yg tak suke begambar ni tersesat , BHAHAa . 

Kawan aku tu dah tak daye dan sebanrnye . Kitorang kuar ikot jalan masuk td , rupenye kene kuar ikot jalan lain. Tunggu punya tunggu tibe ade kwan call aku .

"ko kat ne?"
"kat dlm ni lagilah , tunggu korang . kat ne?"
"ha? kitorang dlm bas dahlah"
"ha ?" cuak cuak
"kirenye korang dlm tu lagi ? eh korang kat ne ?"
aku dgr bunyi bising2 sbalik tepon tu .

"taktau kat mane . kitorng kat jalan korea ni "
"jalan korea ?"
"azirah tauu "

pastu aku x tahu dah sape yg ckp dgn aku dlm telepon . kat enpon kawan aku tu , aku jugak ckp . sbb kwan aku tu dah mcm tak daye dah . dah jalan sndar2 kat aku dh . aku kene ckp dgn due tepon satu mase . BHAHA. stress jugak . takut pun ade . 

Akhirnye dpt keluar . Lega gileeee . 
Tunggu budak laki ni jemput . Dia kata dah nmpak . Aku nampak je budak laki tu, tetibe kwan aku rebah kat bahu aku . Mak aiii . Tekejot ohoi . 

Aku dahlah sorang prmpuan. Bas paking jauh . Pastu banyak ah cabaran nak pegi ke bas tu sehinggalah ade makcik tu nak offer tolong . Memandangkan budak lelaki tu x leh pegang , dan aku sorang je nak papah . 
Pastu nak dekat je dgn bas , ade 2 3 org budak prmpuan dtg tolong . 

Aku masuk je bas ,

"tqah aok gi mne ?"
"cane aok lepas ke situ ?"
"tiqah, blablab"
"tqah blaba"

bla bla bla

aku sengih je la .

Tibe ade org tanye
"tqah , aok ok tak nih ?"

"Haha . tak bape sgt "

Pastu ade lah 2 3 org ni muka caring smcm , perghh .

T.T

cenggini . 
Biasalah perempuan .

Dan ade lah mende lawak lawak sikit dlm bas time balik tu . Bengong je . Wahahaha . Itu sahaja advennture kali ni . Mmg best . Kenangan ah . 
BABAI :)

No comments: