Monday, June 3, 2013

Playboy VS Sweetalker

Assalamualaikum girls yang kecewa kecewa sekalian . wakaka .

Biasanya setiap playboy adelah sweetalker dan bukan semua sweetalker playboy tapi sememangnya sweetalker itu ramai yang playboy . wakaka .




Diorang ni sebenarnya bukan nak apa sgt , nak keseronokan  je . Dah bosan bla lah . Wakaka . kau org ni jgn lah percaya sgt dorang ni . Bajek je lebih . Nak2 utk student . Kau jgn berharap sgt lah ayt2 dorang spt ini

"nanti dh habis belajar , saye dtg meminang awak "

ataupun ini

"nanti, abis je SPM saye akn jumpe mak abah awk "

mahupun ini

"habis je belajar ,  kite tunang ;)"

pedeoh itu semua .

Meh aku kasi jenis2 playboy ni .

1. Hebat/ terer / cerdik /popular/ peramah

lol . hebat ? siyess . biasanya dorang ni cerdik atau good in sports . Mybe tahfiz . Korang jangan igt budak tahfiz ni semua baik okeh . Dan sebab perkara2 ini dorang akn jd famous amos dan glemer . Mane tak jadi playboy kan .

2. Suka cover walaupun x ensem 

First dorang ni kdg2 bajek ensem . kat luar tu korang peratikan , mmg dorang ni cover .

3. Sweetalker




Yang ni wajib . Yang perempuan ni jenis perasan pulak bile si lelaki kdg2 kata suka lah . Ape mudah sgt korang ni percaya wahai prmpuan ? Pastu kan jgnlah korang percaya dgn janji2 palsu dorang nak meminang bagai tu . Pastu dorang ni suka borak pasal diri seniri .Yes , ini mmg betull . Kalau jenih prmpuan yang sensitip/innocent ni ,  korang akn rasa simpati bila dorang cite pasal masalah dorang , kdg2 rase die ni baik lah bile die kate die kesian kt org ni , bila dia kata die tolong org ni . Walhal tahik ini semua . Menipu je semua tu .

4. Kelakar

Kdg2 dorang ni kelakar . ahyela , perempuan kan suka org yang kelakar mcm ni .

5. Ofkos ramai perempuan . 

mmg dorang ni byak makwe . Pastu bila kantoi , tak mengaku . Pastu pndai2 pulak dorang ni cover , kata kene pitnah bagai .

Ni lah antaranya . Pastu bila dia dah dpt kau . Bile kau dh melayan dia ,dorang bosan , dorang akn tinggalkan kau , buat x layan kt kau . Dan time tu baru lah kau melukut di tepi gantang . Kahkahakha

Ok , Girls . Nak cakap sikit . Jual mahal sikit diri tu . Jangan lah nk murah sgt . Juga kepade students kt luar sana , takyah lah sgt nak becinta . Jarang nak kekal ke jinjang pelamin . Nak nak nanti dah jumpa org lain kat Universiti nanti mahupun kat tempat kerja .Kalau die tu betul jodoh awak , dia akn tunggu awk . Tak lari kemana pun lah . Awak sorang je di mata dia . Tak perlulah sayanng baby bagai sekrang . Last2 die bukan jodoh awk , awk dh jd mcm seken hend dh awk tau . Awk dah bersweet2 dgn org lain . Oh tidak ! Sweet sweet dgn suami awk sorang je . Kan comel .

Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan sebaliknya . Jadi persiapkan diri . Nak laki baik tak ? Jadilah baik . That's all . Kentalkan diri ye kawan kawan bile berhadapan playboy hampureh gini . Kalau dia sayanng awk , dia melamar awk . Buktikan . Bukan cakap jee . Jgn lah nak percaya dgn kata semata mata . Heee ~Jgn cari pasal nak bercinta dgn playboy . Jika kita sendiri yg pilih org yang berpotensi utk tak setia, pastu, bile kita jadi istri die, die main kayu tiga, maka kita sendirilah yang sbnrnye mengudang masalah tu . Tak gitu ?


"Bukankah Allah SWT sudahpun memberitahu kita, banyak sekali musibah dalam hidup ini bersumber daripada perbuatan kita sendiri? Kita yang mengundangnya. " Ustazah Fatimah Syarha

Prevent is better than cure .




Ustazah Fatimah Syarha- Pasangan curang boleh dielak ? ^_^

Okbabai :D