Monday, December 30, 2013

Memories along 5 years .

Hello haiiiiii :)

Tetibe rase nak cerita mase memula masuk sekolah agama Al-Khairiah nii . 
Yela , aku drpada menyampah bahasa arab mase sekolah rendah, skip kelas sokmo, gunting dlm BA taktahu , pemadam taktahu , kereta laginya la . 

Alhamdulillah .Dapatlh tahu mende2 asas camtu .

Aku ingat lagi , mase duk tunggu result time darjah enam, Aku tak habis2 borak ngan kawan aku . Uolls tahu kan, i love to talk . Pot pet pot pet . Aku tak amik port pun cikgu cakap kt depan . Sekali tengah bebel bla bla bla tu , kawan aku tolak aku . 

"eh, cah cah . name aok tuu . eh cah gi la " , tolak tolak besfren aku . 

rase nak maroh gak , maen tolak2 org , aku bet mesti dia tak dgr pun aku pot pet pot pet td . ciss . 

dapat 5A , mcm tipu je . aku gembire la . sbb tak caye langsung . dh lah pekse no 20 lebih sokmo . haha .
tibe aku nmpak kawan aku nangis . aku pun nangis . haaa . sngkan nak mengis . miahaha.


hai saye atiqah . saye mmg suke sengih dgn beria pd waktu ini . 

so aku dapat apply smk bahaman yang ditawarkan oleh guru-guru saya
*saje nak garis
ok thenn , eh tak . sebelum tu aku dah gi interview SMA AL-KHAIRIAH . 

 aku menyampah betul , sbb aku dulu telah dimomok momokkan oleh org tua yang masuk tahfiz ni takde mase depan , takde kerjaya, bodo , mcm lagi lagi . pfffffttt . tak berasas langsung .

walhal orang yang hafal Quran ni punyalh gilang gemilang nya . cerdik terbilang . haaaa .gituuu . 

kesimpulannya aku masuk Khairiah walopon dapat Bahaman . Jiran akuu siapp cakap nama aku dh ade kat bilik asrama bahaman . babai uolls . i bersedia nak masuk khairiah . 

nak diceritakan , aku takde langsung kawan yang kenal kt asrama . wuuu . sedih yopp . 
kawan aku ramai interview khairiah , tapi memasing gi bahaman. haha . sokayy 
bermulalah penderitaan aku di asrama . kejap je .homesick bagai . nyampah bile ingat balik . lols
pastu dah lame , mulalah jahat kejap , tak gi study . duk dalam bilik ,iron baju time study siangg . 
tak jahat pun kann. bese je dakk . 
smpai kene tules name . 
sia sia nyorok dlm loker . haha . 

4 bulan je . Pastu aku keluar . HOIIHOI

Time form 1, serius mcm ade gapp . budak cedik cedikk ngan dakk cedikk je . Dak sderhana duk kat tepi n tengah . Whatttt . 

Layan ahh aok budak cedikk. Baik tidoo . zzZzzzz

Kene berdiri dlm kelas . Well . 

waktu bi , teacher suruh isi makna dlm poem . esok teacher tengok . kalau x kene jalan itik . 
aku ni dh la mls berantuu . So ..

  Life's Brief Candle- William Shakespeare .
To-morrow, and to-morrow, and to-morrow,
Esok esok esok . 
Creeps in this petty pace from day to day
Entah tak tahu ngantuk hari ke hari .
To the last syllable of recorded time,
 untuk terakhir rakaman masa.
And all our yesterdays have lighted fools
/|/|/| bodoh
The way to dusty death. Out, out brief candle!
lalalallala . lilin . 
Life's but a walking shadows, a poor player,
hidup tapi bayang2, sian pemain . 
That struts and frets his hour upon the stage,
entahmende pentas
And then is heard no more; it is a tale
hahahahahah.apebendeni
Told by an idiot, full of sound and fury,
malasdahnak tulis bunyi takut kot
Signifying nothing.
jelas tidak memberi apa-apa makna . 
aku bantai je  . bkn tulis elok elok . cikgu nampak mcm penuh je , teacher abaikan . aku tak kene lah jalan itikk . bile fikir balik , ehh teruknyaaa akuu ;(
akhir tahun , malas apal . turun kelas ketiga dari kelas pertama . wahaha . padan lah muka . 
 

Form 2 studyy beria sikit . sikit lahh . exam last akhir tahunn. doa berie2 siapp nazar , kalau dpt naik kelas puasa 3 hari . Alhamdulillah . dpt . kawan aku naik kelas pertama dari kelas kedua . nangis uolls . katenye x de kawan . hahaha .


 me form 2 . i dh mula tak reti senyum . hahahahah . 

find meh . haha . yang muka serius tuuu .

form 3 .

PMR . studyy hardd . dan time nak dekat pekse tu lah mcm2 berlkuu . aku dh penahh cite . kt sini

form 4 . 

aku amik kelas sains . SMA timee . wahh aku terpisah dgn kawan aku lagiii . berjujuran air mata . hahaha . last last aku kawan dgn budak genius . hahaha. ade hikmahnye . sokmo lah tanye dorangg mcm3 pasal study . ekceli penah satu kelas time form 1 . tdkan aku cite yang mcm ade gap antre budak cedik ni . dorang ni dak cedik lah . kate dorang, dorang takut nak tegur org kat tengah ni . diam je , tidur . mcm seram pulak . lols . aku tak tegur dorang, mati mati igt sbb dorang sombong . dorang takutt yee . hehe . form 4 ni jugakk , hidupp aku mula berubah selow selow . miahaha . Alhamdulillah . 

 ok . kehidupanku sudah mula ber'kembang' . lols . 










 banyak perkara yang berlakuu tahunn nii . besttt . i love it. haa . cenggituu ekauu . and anddd i dah belajar senyum balikkk . kekeke ~

form 5 . 

SPM !!!! for the first five month , relaks relaks saje . n then keje sekolah dah makin banyak . dan dua bulan sebelum exam . kelas ..perghh . cenggini (Y) . siang malam . naik tepuu otakk . hal ini kerana ade program PERSUIT . kene abiskan 16 jam . program dari JAIP . YA ALLAH, moge-moge  cemerlanglah result kami semua . Amiin . 





tahun ni gakk umar lahirr yeayyy . nepheww ;) 
20 APRIL uolls . ce teka ce teka , gerangan siapakah lahir pada tarikh keramat ini ? hewhew

 Tusyenn . Rinduu tusyen walopon nak muntahh dah kelas . hehe

 ok. sgt merinduiiii . walopon peninggg .

 cikguuu . kelas fizik malam . ok . rinduu gakk . 
ni kelas terakhir persuit . beberapa hari seblum exam .

 Ho hem geee . I dah jwab SPM uolls . 

 Jadikan amalan ye kawan-kawan sekalian .;)

 hari exam sebelum sejrah . nampak x kekusutan disituu . ohh stopp itt . nasib dah abis exam . nak muntah difikirkan balikk . hee hee . 

 oraitt . jom studyy edmath . "Azirah , cane nak wat soklan nii ?"

 i will miss this class . penat uolls cat kelas ni tauu . aku cat ke ehh ? lol . 

kelas tambahan lagi. kelas BA . yeayyy . exam dah nak tamatttt . 
muka kepenatan yang kian beransur pulihh . 


 siapppkannn !! 

The SPM is overrr . fiiuhhhh ~
duk surau , makan kueytiaww . mihmih . 

END OF THE SPM
 cek darah~
 main air banjiorr .



belajar mengait . yeayy . 



makan makan . tengok moviee ~




mama buatt . aku buatt sikit jee . mama dah buat kasutt 2 okee . shomell . aku masih terpingapinga . hahaha

makan lagiiii . hahahha .


 okehhh . buku nii bestttt . siyesss .



bawah tu ade base biskutt . hehe. buat cheesecakee . mihmih . 

 perancangan tahun depann . ok . mnggu depan je sebenarnye . gud baiii . hehe

ok panjang tak citee ? nak qada yang tak update duluuu . hehe . ade ke org bacee ? miahaha . ok tuu jee . choww dulu . 
assalamualaikum .










No comments: