Sunday, July 31, 2011

gotong royong ,

malam semalam , buat gotong royong kat umah . tade lah gotong royong sgt . kemas2 dapur jea . angkat almari ,angkat singki dapur . macam2 lah . ofkos bukan aku yang angkat , hape gunenye kaum adam di rumah ini kann . aku ?

ok . tugas aku buang smpah jea . smntara menunggu ,aku lepak2 kejap ats sofa ,alih2 aku tertido . sedar2 dapur rumah aku dah kemas dah . HAHa . rilek lah aku . wahaha .

sementara tu , waktu tgah2 kemas tu , jumpe ni .


cicak ke tokek ke , aku pon tak tahu . besar bhaii .

okbaii .

Hari last makan nasik tenghari . tapi tak makan nasik pon tengahari.

askum . (celakalahh kamu )

wahahah . okeh2 . Assalamualaikum .

tadi lepas aku pegi tusyen , abg aku belanja ChicKing . tau ke menatang apakah itu ?OK SAMBUNG.ala, kononye last makan tgahari lah sbb esok kann da puasa . esok aku tak puasa . OK . ramai lah mulut2 longkng cakap CHicKing ni tak sedapp . apak hang ckp tak sedapp .. eleh ,konon lidah western  la tu , puihh . HAHA.

sebab kedai ni baru bukak , semua org dapat chicpop free . chicpop ni sedapp . chicpop ni ayam yang blat2 tu . macam popcorn . dia punya rempah pon tak masin sgt mcm KFC .

coselow dia sedapp , sayur dia potong halus2 dan tak pahit langsung spt KFC . Mash potato dia mmg terbaekk la . haluss je . dia mmg mash betol2 rasanya . kalau KFC guna sos life , tapi kat sini gune sos kimball . aym dia OK ;)

di sini bukti aku pegi ke sana  aka nak menganjeng .





wahahaha ,kau bkn kesah pon kann .

to faqihah :nmpak tak budak laki  pakai baju itam kat atas tu , tu lah adam .

taktau pulak parents dia punya kedai . tiba jea dia masuk kat tempat org masak2 tu .amik air, hantar order .dia pon balik tusyen same ngan aku gak . pastu dia nmpak aku . pastu dia senyum .aku pon senyum jugak lah kat dia .

bai

Saturday, July 30, 2011

aku baling helmet ke muka kau nak ? sebelum tu aku calit helmet tu dlm longkang dulu kann .

petang tadi , lebih kurang jam 5.15 petang .

sedang guwa kusyuk meraik (menanda) kertas geografi guwa kat tempat tusyen wa, guwa terasa belkang wa geli2 , oh sudah tentu handphone iphone5 wa yang telah disilentkan itu bergetar.lalu, wa amik handphone wa yang terletak dalam beg berjenama everlast di belakang wa .

terpampang di skrin kaca fon wa "koy celcom dialling"

guwa angkat.guwa dengar suara perempuan.

guwa:hello
aneh :woi ,kau sape ha? pesal kau miscall aku pagi tadi ?

guwa :bila msa pulak aku telefon kau der . kredit aku da 25 tahun tak topup der . cakap biar berpade baii .
aneh:eh ! kau ni sape ha ? kau miscall aku pesal?

guwa : makcik bedah sebelah umah kau .
aneh : makcik bedah mane ? eh . jgnlah nak maen2 !

guwa :betollah , makcik bedah .semalamkan nak bg no kat mkcik . so makcik save la .
aneh : eyh ,betol2 lah !!

guwa :betol nak , dah la ye .makcik tengah belajar buat kek ni . nanti lah tepon ye .
aneh :eh sial , bodohla .kau spe ?!!

guwa : makcik bedah
aneh : gila .

maka sampai disitu sahaja perbualan guwa , dgn gadis yang super sopan santun gitu .

mahu termencarut guwa di situ , tetapi guwa memilih utk mengucap pnjg .
guwa ingat abg wa mahu mendajal guwa . tapi sangkaan guwa sungguh meleset stlah guwa tanya kepda abg wa . sbnarnya itu no guwa . guwa bg ke abg guwa .

abg wa ade cakap "macam ade org curi line jea ,tak pon ade dua org guna ni ,sbb aritu tepon kuar lagu ungu,mne ade lagu ungu henset guwa , kawan guwa pon kalau call wa ,perempuan yang angkat .cilakak ,"

setelah guwa buat kajian selama 25 minit 6saat,guwa dapati  perempuan aneh yang call guwa ni jenis yang suka mencapub . mahupun mencari publisiti murahan . mereka ini tidak dapat menerima hakikat yang ada org miscall mereka,meskipon seseorang itu terslah numbor. golongan ini juga merasakan yg semua org miscall dia ,ingin mengorat dia . puihhh .

dan mereka juga rasa yang mereka nampak lebih "vogue" bila call smbil marah2 begitu .

mahu je aku spray bygone ke muka dia .

okbaii .

Tuesday, July 26, 2011

rasa bersalah

okeh ,tanpe intro yang gedik2 seperti biasa , aku nak cerita yang aku rasa bersalah sgt , , ,

macam ni ,esok aku ade Bengkel Rakan Sebaya BM, so semalam penolong kelas aku , bagi lah group aku dengan sape , aku tengok yang group aku, aku sorang je dari kelas aku,yang laen dari kelas bawah . aku tak kesah pon la ngan kelas bawah tu, tapi yg aku kesah , 2 orang dari group aku tu,mmg aku tak suke sbb aku gadoh ngan dorang ni . nak tau nape aku gadoh ngan mereka ni ?

okeh yang si A ,

waktu tu aku rapatlah jugak ngan mamat MA ni ,waktu tu zaman kegemilangan fb rasanya.pastu satu hari ni tiba je si A ni sound aku, dia cakap "eh,kalau kau nak sgt ke MA tu,tunggu aku bg greenlight dulu!"

hape gilanya perempuan ni pon aku tahu , nak cakap awek si MA tu tak jugakk .lagipon satu perasaan pon aku tade kt MA tu .

okeh si B pulak .

1) dia gigit buku aku dgn aksi yang bodo nak mmpos .
2)aku cakap kat dia "eh jangan bukak fail aku ya,aku nak gi dewan,nak tgok ckgu maen bowling"(aku cakap mcm tu sbb dia selalu mengopeh barang aku) .kmudian aku gi kelas laen ,then,waktu nak gi dewan,aku lalu balik dpn kelas aku ,dan guess what , dia dgn muka tak bersalah bukak fail aku .


okeh dah tu ja.smbung ats balik ,kalau lah aku group ngan membe rapat aku dekat kelas bawah tu ,oke jugak . aku tak kesah beb , lagi satu kenapa mesti aku sorang je perempuan dari kelas aku ? kwan2 aku yang laen ramai pulak prmpuan dari kelas aku . ade smpai 3 org dlm satu group dari kelas aku . ni , aku sorang je ,

aku ni tak puas hatilah kann ,aku pon tulis ketidakpuasan aku kat papan putih ngan marker merah , (saje je nak main2)

"koi protes ! mne boleh koi sorang je perempuan dari kelas muslim , org laen ramai pulak geng dorang ,cepat tukarkan koi sebelum koi buat pemberontakan bersenjata !"

nampak tak ayt maen2, pastu penolong dtg , dia mintak maaf kat aku , dia cakap dia nak tukarkan aku kat group laen,dia tanya aku nak group apa. okeh ,aku dah pilih ,selesai semua cerita .

ape yang aku rasa bersalah ? aku rasa bersalah sebab penolong tu tukar group ngan aku , jadi dia sorang je lah perempuan dari muslim ,mcm aku jugak tadi . pastu kawan aku pulak cakap yg dia nangis sbb ramai org marah dia ,  sbb ramai org nak tukar group .

aku rasa bersalah . kkesiann dia . dia kann ,dah takde ayah dah .ayah dia da meninggal . pastu dia tinggal kat asrama,pastu merangkul pulak jawatan penolong kelas .mesti stress . ape yang aku dah buat ?

"alah , takpe je . kenapa dia susun macam tu ,kenapa dia tak bahagikan perempuan sama rata,ade sorang perempuan ,ade 3 perempuan dan ade pulak empat perempuan ,tiba pulak aku je sorang perempuan ."aku mengomel sendirian .(ayt nak sedapp kan ati )

kbyeee

Thursday, July 21, 2011

Menuju ke Jalan Allah SWT

Assalamualaikum .

amacam sedap tak tajuk ?

macam ni , Badan Dakwah dan Ibadah(BADIB) ade wat mejelis . Majlis ni majlis berbuka puasa beramai2 pastu semayang maghrib,baca yassin dan seterusnya solat isyak berjemaah. OK . da lame da aku tak pegi mejelis2 mcm ni .

MAjlis tu buat ari ni . aku ingat nak pergi lah . ha , sekarang da balik da pon ,

balik sekolah tu,aku tak balik umah pon . lepak2 kat masjid . lepak2,borak2 . then mandi . baju sume kawan aku yang ayen kann . bagos tak die . wahaha.

aku pon pergi lah ,pastu aku ternampak si AN . kau knal ? die kann pakai serban berbagai . pastu die jugak jadi bilal . bagos kann . gagagagaga

OK . sekarang aku letih gile waras. pagi tadi dah la ade ceramah . tak lame pon . 2 jam jea . skjap kann .
then pegi geografi ,pastu pegi ntah mne lagi ntah . 

bile dapat bebuke bapak hepinye . mngalahkan org afrika  tgah lapar yang cikgu geografi tunjuk tuh . 


orang afrika . *sori gamba tak HD.

eh2 , nak tido ar dulu .pening pale la wey .kbaiiiiii .

Sunday, July 17, 2011

Kisah Dongeng

 

okeh , aku suke giler lagu ni . ini video preview je  .belom full song lagi .aku rasa cam lagu ni menusuk kalbu jer . ceitt . 

okeh, video ni mule2 ade nampak satu rumah yang nmpak mcm lame gitu . ala2 , kat hollywood .pastu diikuti muke stacy yang macam lady gaga gitu .then ade org yang istimewa . oke fhm ?

okeh ,ni bukan motif aku tules ni . sebenarnya aku tertarik dengan lagu ni . 

aku suka part lirik ni 

"Ku sedar ku tak seberapa
                                       Jika dibanding merekaYang jauh lebih megah dari diri ini"


bukan tu je,chorus pon aku suke

"Mencintai aku dengan seadanya
                                                         Mencintai aku bukan kerana rupa"

okeh,sbenarnya aku semue lirik . dah2 . dgr je lah lagu ni .

kbyee ;)

This cat .



Yessssssss . this kucen dah matii . ok now faham tak perasaan aku ?

Thursday, July 14, 2011

cegeng .

assalamualaikum ;)

hari ni aku cegeng . kau tau sbb ape ? okeh , cerita dia macam ni .


"tadi,cikgu tak masok kelas , jadi aku bersama rakan2 yang lain ni berborak lahh pasal cerite korea, biase lah kann ,kalau akau cakap ,ibarat cakap sampai 10km .aku pon taktau lahh apsal suara aku ni kuat sgt kann .ramai lah jugak orang tego tapi aku tak berubah jugak . hee ~ari tu ade sorang laki ni , aku gelar die mamat AN je lah ye .

si AN ni penah tegor aku , die cakap "suare kau tu kuat sgt la,macam laki aku dgr ".aku pon jawab "amboih,kau ni telinge macam ape ntah .lalu die mnjawab"hehe,telinga aku ni sensitif sikit ".

okeh ,sambung part aku cerita korea bersama rakan aku tadi . waktu aku bercerita pasal korea tu, aku kat belakang si AN tu . aku syak die dgr ape aku cerita, sbb die duduk tegak je waktu aku cerita tu , tak buat apa2,sperti sdg kusyuk mndegar cerita aku . HAHA . budak ni pon cakap camtu .

tak lama lepas tu ,waktu balik . aku tak balik pon , sbb buat stadi gerup ngan kawan aku . waktu dalam perjalanan  nak gi masjid kat dpn sekola tu . aku borak lah ngan kawan aku . waktu tu sesak lah jugak nak jalan .sebenarnya aku ngumpat si AN tu . ngumpat punye ngumpat tiba2 aku nengok sorang laki potong aku jalan .kurang hajar betol .aku rasa kau dah dapat agak da sape yang potong aku .

TAU SAPE POTONG AKU ?

si mamat AN tu lahh . dem . aku tak sangke dia kat belakang aku . aku rasa dia saje nak nganjeng aku .FTW .
dan aku rasa jugak,yang die gelak . kawan aku cakap si AN tu lama dah kat belakang aku . kawan aku ingat aku saje nak ngumpat depan dia . kira nak nganjeng lahh .

aaaaaaaaaaaaaaa ! malu dowh .

wkwkwkwkw . sape suroh ngumpat org kann . hamik kauu .

Wednesday, July 13, 2011

Tekam Resort

hallo . .

naakk pegi Tekam Resort !! .

oke2 , mai aku jelaskan .

macam ni , bg pelajar2 yang ambil peperiksaan penting, mesti ade seminar kann , okeh, bosanlaa kann kalau seminar ade kat sekolah je kan , jadi cikgu2 semue ni amik keputusan nak buat kat resort . lebih kurang nak tukar suasana pembelajaran la . kalau macam tahun lepas tu , cikgu buat kat resort semuji .

TAPI KANN !

tahun ni , form 3 buat kat sekolah jea . form lain buat Tekam Resort . alasannya cikgu cakap waktu majlis permuafakatan bersama ibubapa tu , ramai ibu bapa takk setuju sebab nak tanggung anak beranak diorang yang fom5,fom3 serta fom 4. banyak la nak kene tanggung kann .  

KENAPA ? !! KENAPA ?!! kenapa ini semua harus berlaku ? 

aku nak pegi resort tu! . ape kes seminar kat sekolah . mcm biase jea la pembelajarannye . takde aircond ,takde kerusi . paling tidaknya kat sekolah duduk bersila ats tikar , naek tgahari sikit ,mulelah terjulur kaki ke depann . pusing sane lah,pusing sinilah . haram kusyuk .

tekam resort

aku kann , tade la nak memilih sangat kann , tapi kalau dah ajak seminar kat sekolah lain tu pon,aku dah bersyukur nakk hidop .takpon ajak sekolah lain dtg sekolah aku .dapat la jugak nak usha2 cari kawan baru.

kbyee ;)


Saturday, July 9, 2011

COMING UP ;)

what's up you olls , rase aku gedik ? thenn leavee .

HAHA ,gurau-gurau je  kat atas tu . maen tacink2 pulak . OK . sebelum aku tak dapat nak apdet ? ha , pham ke tidakk ?

Ok . sambung kat sini , aku nak cakap kat MY KAWAN , yaitu SYAHIRAH bersama A'ISYAH ,


HAPPY BIRTHDAYY !! 

da besar dah anda2 semue . I kecikk lagi . LOL

sebab A'ISYAH punye birthday esokk(AHAD) ,so aku wish kat die dulu laahh .


  •  HAPPY BIRTHDAY !!
  • moge panjang umur dan dimurahkan rezeki
  • sori,sebab ayat terlalu common di atas .
  • semoga dapat 9A dlm trial dan PMR yang akan dtg ni .
  • terima kasih ,sebab banyak tolong 'koi' dalam penstadian .
  • sorryy ! kalau ade wat jahat kat 'aok' seperti berniat nak membunuh 'aok'.
  • ok . nak bunuh tu tipu .
  •  'koi' beli hadiah kat 'aok' wane coklat . aok kann suke warne coklat ;) . heeee~


untuk SYAHIRAH aka SYAIRAH pula .


  • HAPPY BIRTHDAYY !
  • moge jadi orang baikk , sbb 'aok' kann jahat . 
  • moge panjang umor dan dimurahkan rezeki .
  • sori,ayat common lagi .
  • terime kasih sbb kawan ngan 'koi' dan tolong2 'koi' ..
  •  belajar rajin2 dan semoga dapat 9A dalam P1,P2,P3,P4, PMR mahupun P5 .
  • sorry ! kalau koi ade rase macam nak tampo ngan terajang 'aok' .
  • sori , kat atas tu betol .
  • 'koi' beli adiah seperti yang aok nakk . aok kann nak adiah tu . geee ~
  • BIRTHDAY 'koi' WAJIBB bagi adiah .

OK . kat sini aku nakk ckap , I LEBIUU FRIENDS ;)
aku tak sangka aku akan cakap begini . okbai 

Friday, July 8, 2011

Things i dont like (part 2)

11 . aku : eh , boleh tolong panggil makcik peah tak ?
       kakibusuk: nak basuh baju,nak mandi ,nak solat lagi . (lalu beredar )
       apetheikan . aku rase aku tanye laen ,asal jawapan laen. agak2 arr jawapan kau tu . dah tak boleh ckp je la"eh,sorry la . aku banyak keje ni .sorry ek ." bm kau bape kakibusuk ?

12. makcik bedoh :ek eleh kau ni . rajin gile pakai jarum .
     aku : bialah ,pelajar cemerlang .
     makcik bedoh :cmerlang lah sgt .
    cekodok !

13.

Friday, July 1, 2011

Things that i really dont like

annyunghaseyo ! (erul !!! my idol !!!) lol

ok. nak tules boleh . eh.ofkos la kne tules. blog haku kann . ekceli entri ni utk mak jemahh ! da lame die merayu kat aku kann . die ade tanye aku ape yang aku tak suka , so ini utk mak jemaah !


"haaaiii ,mak jemah ! entri ni khas utk kauu "

aku tak sukaa ..

1.bile cuti berminggu2 lamenye,pastu bila jumpa kawan rase malu nak cakap. cam haram je ! 

2. time gelabah nak mampos bile cakap ngan laki. kadang-kadang ok jer cakap. kadang-kadang rase mcm nak pngsan je.pastu mulelah suare taknak kuar . pastu cakap pulak dgn laki yang suke cakap "haa?ape?" %^&$&^&*

3.bila malas bawak air pegi sekolah, lpas tu rase haus nak mmpos.pdahal stiap hari bawak ,sikit jer mnom.

4.bila mnde yang da lame,kau baru nak kecoh . tak suke giler yang ni. mnde yang da lame da beb  ! kau nak kecoh2 kat fb tu apsal . pastu kau cakap"bia la kan,fb aku !!! "jawapan aku "eh,kau tau taakk,da lame aku nak remove kau,tapi kau yang add aku,kang aku remove terase pulak kau kann .

5. gambar kau tak pakai tudung . pastu ade pulak gamba pakai tudung dgn album tules gini "aquerh mak cik busukk ,alim lol smntare hehexxx.pastu kau wat lak tulisan kcik bsar kecik besar naek juling aku bce .nak tanye hehexx tu ape ?

6.aku tules status,pastu kauu komen hihi,huhu ! ape motif kau sbnarnye ?

7.org wat status "single ooooooooooo single???????????knp larh aq single an..???" pdahal kau baru 13 tahun.

8. orang in relationship dalam fb , pastu saling post kat wall "i love you ! syg mu muachkk !"pastu laki tu balas "i love you jgak ". padahal laki tu tak wjud .fb laki tu kau jgak,yang prmpuan tu kau jgak . kau syok sndiri je kaann ?

9. pengawas soh pakai jarum, tapi die sndiri  tak pakai jarum.dari pagi smpai balik . ape punye pgawas kau nih ?

10. jatuh tangge . =.="

okbai .