Friday, December 30, 2011

No connection , then i kick you .

HAI


semalam internet sangat lahh vivavi .memang tak der langsungg . yang aku ni pulak taktau nak buat ape , tengok tv mcm jadah sgt lahh , langsung takdeciter best .

Besides , aku kena jaga budak kecik ni .

elehh ,kerek sgt mukaa .

dia ni murah sgt senyumann, tapi kalau sekali dia nangis mcm meneran abis . smpai batuk2 . berie sangat , aku online ponn susahh . sikit2 kene enjut kau tau takk . tak kene enjut sikit nangis . wekwekkekek .

Semalam mak aku tinggalkann aku dengan dia , aku bia je la kann dia baring kat ats tilam dia wktu dia tgah diam,baik aku online.Tak lame tu , sedar2 dia menjerit (hobi dia)  . aku pandang dia , dia dah baring jauh dari tilam . ape kehenye , meniarap tah gone gaye ~

thenn, merengek2 . aku pon angkat lah dia letak dlm walker , soh dia tengok tv . kemudian aku smbung online main game THE SIMS SOCIAL . eh,berie pulak tulis besar2 .

dah lame tuh , aku pandang dia . aku tengok dia pegang tv and that time kuar muka aaron aziz . wahhh , kau ngefans sama aaron aziz yahhh ? klass kau khenn .

HAHA , malas lah aku ngutuk budak kecik ni . ANYWAY aku sayang giler2 kat kau baby kecik ;)

KLAH , budak takder adik mcm tu la . menumpang adik org jerr . sedih kann ?

nampak tak kasih sayang kakak kepada adiknyaa ? HAHA

Monday, December 26, 2011

Playing cooking-2 with my brother :D

Spaghetti Le Meniore with Fringe Bay Leaves .

OK , nama haruslahhh kelass giteww . oh okayy , err spaghetti tu mungkin uolls nampak macam sambal belacan+lada kering+telur hancuq giteww . BUT but but Believe ME , the taste is kinda awesome ! REALLY GOOD . BAik punyewww . Eh Dafi pulerr .

Eh , jangan pulak kau kate aku guna belacan all those thingss . Aku guna bahan-2 nak wat resepilahh .

Menggedik sungguh aku dua beradik nak plating bagai berhiasan-2 . semata2 nak tngkap gambar thenn upload on FB and Blogg . Tak main lah tangkap gambar spaghetti dlm pinggan Melanin KANN . WELL , like brother like sisterr .

And one more ,sebenarnyaa boleh saja nak letak Bay Leaves tu on Top , but2 tidak kah membaziaq sbb no one nak makan lahh. so kalau letak kat tepi tuu , tak kotor kann , then sekaligus leh simpann utk masakan akn dtg , Berwawasan tak kami ? vavavavava

Kitorangg gunaa daging ayam kisar , sbb tu ade putih2 tuhh . sepatutnya daging kisar .

Maaflahh , plating tak mcm Master Chef but okay wat . Plating ni ponn dilham dari ceghita Master Chef lahh

Gotta go now , See YA :)

Saturday, December 24, 2011

Artis glemer wish birthdayy aku :D

Assalamualaikum sume ,

Artis glemer wishh birtdayy aku ? yeahh , that's right . tak percaya ?! sila lihat di bwahh .



takyah nak bace sgt laa .

ehh , betol ke tuu ?  eh , betolahh . Tak gune editing software bagai  pon taw . But but but kalau aku tak MEMAKSA dorangg , kau rasee nak ke dioraangg wishh ?ini bukan facebook ade tnjuk Birthdayy sape . HAA tak gitu ?ehh ,terbagitauu pulakk . HAHA . YEs , I admit yang aku suruh dioraang wish , tapi takder lahh tahap memaksa . Kire ok la tu kann ? sbb nyaa slalu aku tweet dorang-2 , haram nak balas . YEss , siyess wa cakap lu . Tibe soh wishh birthdayy , rajin lak balas  . HOHO

Dalam banyak-2 ni , aku paling suka wish dari Iqram Dinzly , nampak mcm semangat habiss ;)

Kat sini jugak aku nak selitkann hadiah dri Angah aku dan tunang dia . Baek punyerwww . EH ?LoL .Here it is :-



 a slices of cake perasa ape tah . Kek chocolate indulgent tak jual pulak hari tu . Tapi kire ok lahh .

A pink cute birthday card .
 " To: MY DEAR LIL' SISTER..."

"CONGRATULATION & HAPPY BIRTHDAY
<3 U ALWAYS
May your love grows deeper and sweeter
as years go by .
FROM: ABG NGAH & KAK LAILA "

ahh , so suweett :)

withh a bagg yang comel kot bg akuu . hihiks(dia wrap baik punyya cantek )


aku rasa beg ni sesuai pakai ngan baju cotton . sbb nampak cam classic modern beg nihh . aku sukaa ;)

Prosperity ngan KFC tak tangkap gambar . sbb aku lahap teros capai makanan tu ke mulut ,HAHA

That's ALL . Byee .

Wednesday, December 21, 2011

Hello Worldss :)

Sedia maklum hangpaa semuaa , result PMR dah kluarr kann . so how ?

pagi-2 lagi aku bgun, bersarapan dan bersiapp . kemudiann aku tunggu abah aku tak smpai-2 . call2 abah aku masih kat kmpg lagi sdg berkebunn , so aku lambat smpai sekolahh .

otw ke sekolah , my friendss dgn teresak-2 menangis teleponn gittauu result aku , omg ! gembira wehh .
aku smpai sekolahh tgok  org dah balik dan ade yang sdang capture gambarr ,aku amik result ,salam-2 ngan membe , capture gambar then balikk . begitulah kesudahannya .

so , aku gembira jugaaklahh . dan aku jugaa tak menangiss . aku sedih sbb tak dpt together-2 with budak ni amik result , dan tu tak sempat pulak tgok kawan-kawan aku menangiss . sad kann ?

waktu aku darjahh nam , aku menangis amik result . tapi hari ni aku tak menangis pulaakk ,cume aku rase ade sdikit sebakk wktu kawan aku call bagitauu result aku .

AND ...

one more thingg , todayy is my birhtdayy . wishh cepat !! and where is my hadiahh ?

and aku rasa today adalah hadiah paling bermakna kot , Praise to Allah .

lagi-2 ,ermm

petang ni aku dpt a slices indulgent chocolate cake from secret recipe , even slices jer . IA amat bermaknaa .HIHI . MY brother's fiancee nak belanjaa .


then then thenn , hujung mnggu ni aku makan prosperity !!! ~along aku punyer awek kawan pula belanjaa . hihikss :)


and and and malam ni MCD time !!! :)Insyallah

so happy , Alhamdulillahh .

Gotta go now , see yaaa !

Link menarik perhatiann aku arini Apabila kucing jealous . HIHIK  . kbai

Saturday, December 17, 2011

Picnic tak mengjadi .

Heluu pembaca yang saya sayangi muahhh-2 sekalian .

Pagi tadi aku pergi pantai dengan family aku , tapi tak semua family sangat ponn . Abah ,mama , mak dan ablong  jer .

 pastu sampai perhentiann mane tah , berhenti kejapp nak minum-2 . aku dress up simple giler .

tudung ariani hitamm + tshirt kolej komuniti abg aku + seluar trek +selipar jepun angrybird . amacam comel tak ?mesti lahhh cumilss .

sediakan baldi cepat . LOL

sambung balik cara aku berpakaian tadi ,smpai kat perhentian tadi , aku jalan lah , jalan punya jalan aku nampak ade lelaki , ade perempuann . tak pelik pon dakk.

kemudiann , aku nampak seseorng yang macam aku kenal . dia pandang sekilas jer kat aku , tai aku lima nam kilas aku pandang dia .

YESS , mmg diaaa . budak sekolah aku rupanyaa , mule-2 segan jugak sbb dressup gitu gaye . Lama-2 tu aku tak kisah ponn .

Lepas tu bertolak lah ke BlackStone , coitt air besar giler kat sana . so tak jadi lah pergi mandi . Lagiponn aku taknak mandi ponn kat situ . Just suka-2 tenang fikirann kat pantai . Tak gitu ?!

Then pergi lak kat TC ,



 nampak tak mendung tu ? aku guna apps IPHONE



 baru nak bukak tikaq ,

shushushujujujuktakatka*bunyi hujann

pastu berlari lah pulak kat bwah jambatan yang berhampiran kat situ . Jadinye kitoraangg makan kat bwah jambtann . Feel dohh . Eh ,aku tak makan ponn kat situ, aku makan kat masjid .Mane taknyaa air hujann ngan pasirr tak sabar-2 nak masok dlm pnggan aku .

sekali masuk pasir dalam tu . aku capai botol air ,aku basuh tgn .

"ma . tak jadi nak makan "ujar aku kat mama aku .
"tak pe la , awak makan kat masjid karang " balas mak aku



uish , macam air terjun pulak aku tengok . HAAHA

Last sekali aku pergi pantai sepat , perghh situ best gilerr . angin sepoi-2 bahasa gitu .aku terpakse pakai beg , mahu tercabut tudung aku kalau tak pakai beg. Apalagi , bergambor la kann .








dah-2 gambar aku tak boleh byak-2 . hihi .

till thenn. byeee

Thursday, December 15, 2011

Maunyee

Assalamualaikumwarahmatullahiiiwabarakatuh.

Hai koraang , setelah beberapa minggu aku berpikir utk mengapdet ape , maka akhiryaa aku dptlah jua apa yang aku ingin mengapdeti .LOL

OK , macam ni . Sekarang kan cuti sekolah kann , kann kann . Aku ni dah lama dah bersara main game-2 kat Facebook ni . Online jer bosann , bosan jer online . Begitulah kehidupan aku sehariann .

Sementara itu , Hari tu anak sedara aku ade dtg umah , dia on9 kat sini dan aku ade nampak dia main satu game yang mcm seronok juger .

Sims Social . Tersebut adalah nama permainan itu . Permainan itu juga telah menambat hatiku untuk bermain permainan di Facebook semula setelah lama aku meninggalkan arena bermain game ini .

Kejadah ?kejadah ? apsal aku tules macam orang tak credit BM jer .

kalau tak reti main gem ni , ofkos cakapp bosangg , sebab aku dulu pon ade terpenah cakap bosann .sbab tak reti maen . then ank sdare aku ajar baru ler aku paham .

haa , nampak tak tuh ,kite kene tekan mnde kuneng tu sampai ijauu .

bukan tu jer , nampak tak muke2 kecik belah kiri tu , die ade request-2 tertentuu , so kite-2 ni kene selesaikan lah request yang die nakk .

selain itu , kalau nak duet lebiih  , anda-2 boleh la bekerja . kat sini ade 4 pekerjaan kot.

~paint
~catering
~compose song
~writing

dari situ kite boleh dpt duit lebih nak hias rumahh kita .
kite juga boleh jalan kan perhubungan persaudaan sesama teman  iaitu selalu greet kawan kite lahh . sampai jadi friend-closefriend-besfrend dan tah pape pulak lepas tu nanti .

Ha ,tu je lah kot citer aku arini . Ok babai .

psstt : aku jadi babysitter skrgg . Nanti aku wat entry . kakaagkafsjadgjs

Sunday, December 11, 2011

Tak de bende sangat .

ni gambar aku tangkap gune apps iphone , tapi aku tngkap gune ipad . Boleh je kot gune apps iphone utk ipad . Ini hasilnya :







 aku suka gambar ni , nampak mcm tradisional jer . Tudung Saji with Penyapu Lidi giteww .

Thursday, December 8, 2011

Iphonegraphy

Tadi aku godek-2 internet pasal photography nih, Then aku ade jumpe perkataan "Iphonegraphy ".
Hape kebendenye kann . Then aku baru lah aku tau yang Iphonegraphy ni adalah seni tangkap gambar menggunakan tepon  pintar "iphone". Ekceli mendi ni dah glemer kat luar negara . 

Then aku rasa mnde ni cool jugakk dan aku rasa nak share-2 kat sini . Sharing is caring right ? whahaha .

OK , mende ni nmpak cam bodow-2 je kann. sebab macam tangkap gune enponn je kot, tapi sebenarnya tak . Dengan menggunakan iphone app yang didonlod , anda akan dpt menghasilkan gambar setanding mengunakan DSLR ! HAHA


bukan itu sahaja , iphone jugakk ade extension boleh letak lens dslr , cool kann ? 

haa, next gambar-2 dari Iphonegrapher antarabangsa . 



amacam , smat tak ? 


Wednesday, December 7, 2011

Desktop jerr .


hihi , smat tak ? vavavavav

Monday, December 5, 2011

Kejadahh cuti sekolahh .


HAII :D , Good Afternoon dear ,

Hihi , sejak akhir-2ni byak pulak karenah aku kann . nak ni lah ,nak tu lahh .

cer tengok gambar lelaki kat ats tu , pandg tgn dia .nampak gelang tak ?! aku nak gelang tu . HAHAXD

kejadah ape nye aku ni kann ?kejadah ?kejadah ?kejadah ?

aku rase nmpak cool giler pakai gelang mcm tu . pakai byak-2 gitu. takyahh beli emas ,perak bagai . senangkann ?

ekceli byak yang buat dri benang-2 jer . semat wehh . kau aku taktahu lahh khenn .

Thenn aku rasa nak guitar pulakk.  Hempuk kepala kat printer cepatt ! HAHA .



aku nak guitar jerr , bukann nak jadi najwa latiff bagai . aku nak main kat umahh jerrrr . sbagai ilang stress jer ponn  . Thenn , kalau ade kenduri kawenn aku boleh main guitar, main guitar jerr , bukan NYANYI .  masyukk jugakk kann .

Dulu nak piano , tapi sekarang tak nak dahh. sbb besar dan susah . contohlahh aku nak gi camping ngan keluarga aku , thenn gila kauu nak bwak piano gedabak tu, its easy kann bwak guitar nyanyi ngan sdare2 . tak gitu ?


Pastu kan kan , nak baju blouse. HAHA

sekadar hiasan

sekadar hiasan


Ni haa , aku nak blouse macam ni . hihi 



 ni ponn cantik gakk .





ni paling aku sukaa ,sbb warne pink . hihi 





*Taste aku mcm ni , . Kau ?HAHA

Las sekali ,aku nakk .. jeng jeng jeng ..


cendol , tak abis-2 cendol . wahahaha . Dah lame nak makan cendol  .

yang ni boleh belanje tak ? hihi

Till thenn , Byee :)