Monday, November 28, 2011

Reunion kecil-kecilan saja .

Semalam aku dan membe sekolah rendah aku wat lah reunion , tapi kecil2 saja , sebab ramai yang busy , yang betol2 punye nanti mybe makan Steambot . Dan paling tikuss sekali bila takdak sape yang dtg =.=" .

Ehem , tak kisah sgt sbb aku anggap KECIL-2AN sahaja .

Padahal dlm group ex sekolah aku kat fb ramai lah jugak ckp ;-

aku on jea , kol bpe ?
ehh,bolehlahh , aku free sok .
aku bleh dtg .
aku pergi ,,


dan mereka ni tak pergi ponn , sadd kann ?

kemudian kitorang gi jalan2 ,and naek bas utk balik .

ni sedikit gambar ,

makan chicking saja ~

 tiga ketul ayam sekali bedal , huduh sgt kann .

 jannah dan nina .
faiqah dan akulah .

and petang tu kitoraangg pergi jogging ,except faiqah . Jogging kat Tasik Chatingg ,(chatin)
turun tangge jr teros lari , tak sengal ke ? sepatotnye sbgai athlet yang berjaya , we must ..

Panaskan badan dulu right ?

but kitorangg ni teros belari ke-excited-an , dan beberapa minit lepas tu , 
sempot ! lol

aku lah yang paling terok sekali , vavvava . dak nih  dah 1km belari , aku pulak dok merangkak2 lagi . HAHA, tipu jer . Tak merangkak ponn , jalan2 gaye mak2 datin baru balik pasar jer , hang tauu ?

then tak lama tuu ,
HUJANGG !

ahh , sedih . HAHAHa

lepak jap kat perentian kat situ , then sambungg balik wlau dlm hujann , bukan itu sahaja siapp main buai lagi kat dlm hujann-2 . Kanak2 ribena giteww.

thenn naek atas ,pegi kedai makan yang berhampiran  lalu capai air dlm peti sejuk org tuh dan  teros minom . setengah botol gak aku tegok , HAHA.*Dah bayaarr kayy 

Pastu pekena pulak ngan roti bakar  .

lepastu balik .

OK , nak babailah .

Sunday, November 27, 2011

stress ~

 a few days ago , aku ade pergi tf , tau tf ?!

haa , tau dah kann .

okeh , aku gi sane ngan mama ngan abah , nak beli utk makan tgahri nih . kitorang  beli ape yang perlu je la kann ,

cendawan , kerang , ikan ,bebola . (tak lebih pon satu raga )

thenn , biasanya hujung minggu mmg ramai org kat tf nihh , jadi kene beratur lah .ITS OKAY , sebab dah biasaa ,

aku ponn tunggulah mama aku membayar kann ,aku rase sejam setengah kot aku tunggu ,lame tewww !

WHY ?!!!

sobabyer ado makcik ni , setroli padat dia beli . dah la  mnde merepek2 jer dia beli . bende yang tak PATOT langsung wehh , mcm stok 5 bulan banjir . aku tak phm betol . kalau nak ckp ade parti or knduri , mmg bukan sangat lah kann ,

aku dah nak nanges dahh menunggu , bukan sebab tunggu lame , sbb kaki aku sakit yaw . kasut aku tu keras abis , 10 kali aku tanggal kasut , then mcm kaki aym , tapi aku pakai stokin , so tak kaki aym sgt ..

2 3 kali ank makcik tu dtg dan ckp "mama, why are you so late ?! im tired of this "*smbil tarik2 muka .

dan aku sedih tgok cashier tu , muka dah nak muntah ngangkat barang2 makcik tu . sedih ~

aku tengok . barang dia beli merepek sgt , semua mnde die nak beli , aku pon tak hengat dah ape yang dia beli .

to makcik " makcik , dont do this again ! dont you have ever  felt perasaan kasihan kat mak saya ?! and org yang beratur belakang  makcik . ekceli takdak lah makcik sgt , kire akak2 lah jugak ."


okdone ~

one more..



saya ada abang , dia suka bwak kawan dia mai umah , saya bukanlah tak suka ,tapi saya rasa stress sbb kawan abang saya tu takmau balik2 umah dia , dari petang sampai ke maghrib smpai pukol dua tiga pagi . (tak smyang ka ?oh,cuti mybe )kadang2 saya pon tak perasan dia ada kat umah ni , masok tak bagi salam pon . kekadang aku sedap2 mengonline dann mendongak tgok tb (_without any cover on my head_), dia ada dlm rumah ni , entah bila ponn aku taktauu .

and WHYY ME ?!!

penat lahh aku kene bertudung sampai aku nak tidoq , ni rumah aku dan aku perlukan kebebasan ? heyy ,nak aku mencarut ke ?

*saya mintak tolong,pergilahh balik . umah kau kat belakang jer , saya bukan nak menghalau ,tapi saya perlu kebebasan, saya nak online susah , nak mandi ponn susahh . (tndas kene lalu kat ruang tamu ),nak wat ape ponn tableyy.

aku dah pesann kat abg aku , jgn bawak kawan dia memalam , haram dia nak dgr . aku nanges kanngg .

stress lah mcm ni , bila mnde ni nak berakhirr ?!

boo kat aku ?! silakannn


BALIKLAHHH UMAH APAK HANG !!!!TOLONGLAHH

Friday, November 25, 2011

In Historyy





penah nampak kat belah kanan aku ni , ade tulis [no] budak tgah bace.
and ini adalah dlm sejarah .woww ! ok , mmg lah aku selok , sbbnyer selama aku bukak , selalu saja tulis 1/2 bdak tgah bace .

HAHA,thats all .

#sayatipu

Thursday, November 24, 2011

Repeat SEJARAH ?!

malam tadi aku dapat mcg dri membe aku yang kertas sejarah PMR kene repeat balik , sebab kecuaian tah mnde tahh . dlm mcg tu tules yang kitorang kene amik exam pada 8/12/11 , dan berita ni ponn dah kuar dlm berita 8 pagi smalam . aku mule cam tak caye lahh kann . but then dlm tu soh check kat laman web KPM ,
so aku cam TERpecaya dengan mnde tuh , sbbnyer soklan sejarah PMR ponn cam ade yang tak betol .dan aku rasa semacam berdebar . adakah aku perlu study balik ? dan aku cam "eh buku aku dah ilang , kertas2 with nota aku dah buang , ahmaigad"

and i dont know why aku percaya with those stupid things , thenn aku tekan lagi bwah2 sbb aku suka tekann2 smpai jumpe tarikh , then tiba jer ade tulisan said"you kene beb !"


and i was like WADAPAK ?!


disini aku nak tanya siapa yang create mnde cambangang nih ?! YOU'RE SO GREAT sbb dpt tipu aku . Aku selalu baca mcg mcm tu ,but SORRY ,aku mmg tak percaya lah , but tibe jer mcg ni aku bce dengan penuh khusyuk dan tawaduk gitu . erghh sengal .

OKBAI .

Its Holidayy .

HAI hangpa semua .

bila cuti mesti gembira , aku tak nafikan yang aku tak gembira . tapi aku rasa 'lifeless' sejak 2 menjak cuti ni ,ok why ?

this  is apa yang aku buat setiap hari

  • bagun
  • makan
  • online
  • mandi
  • online
  • makan
  • tgok tv
ok dah lahh , naseb ade sikit gi jalan2 , mmndgkan kampung aku nak bnjir , balik kampung lahh aku , maen ayak lah bhaii , hihi . ok ,sekarang cuti2 sekolah ni ofkos kene tolong mak kan , aku tak tolong mane ponn , just kemas kertas2 latihan before PMR .



kau nampak tu ade nasi manis ? sudah berkurun lamenye dia dok bwah meje ,siap tumbuh cendawan lagi(fungus), mcm2 aku jumpe waktu kemas rumah , stokin tu yang zaman bile tah , baru jumpe . Now meja tu dah humban jauh2 , menyemak umah jah . HAHA 

see the baldi ?! tong sampah aku :D

humban bagi aku means simpaan lahh . hape giler nak buang .

skrg dah pukol 12 , tibe jer rasa nak updet kann . KLAH

*Tiada Motif

BYEE !

Nothing Much :)


Thank you for giving this things :)

Tuesday, November 22, 2011

Perkosaan Visual

HAI and HELLO people :)

kau pernah tak tengok statement kat fb pasal perkosaan visual ?!ok senang ceritalah aku bg gambar ni .


pernah kau nampak kat fb org post mnde nih ? kalau dah tahu baguslah . kalau taktahu . meh aku beritau .

cermin ni selalunya ade kat fitting room , cermin org panggil cermin due arah .

sbb apa ?

sbbnyer , dari arah kite ,kite nmpak diri kita, dari belakang cermin pon org lain boleh nmpak kite  . SCARY ?
OK ,dulu aku mcm biase2 je lah , tapi lepas aku dah kene*(bukan dlm fitting room ) baru lah aku rasa aku perlu berhati2 .


ok , nampak tak kitorang becermin tu ? ok ini bukan cermin . aku dah test dahh mcm kat ats tu , letak jari kat cermin tu , dan mmg betol tiada jarak antara tgn aku dan cermin tu .  ini dekat pintu keluar kat motel langkawi

aku takdak ape yang nak dimalukan sgt , tapi aku kesian kat kawan aku nih , diorang berie posing habis habisan kat cermin nih , tangkap gambar dan mcm2 lagi lah . bila dorang keluar dorang tengok cikgu lelaki pndg kat dorang dgn muka pelik  . ergghh , what do you feel ?! HAHA

cermin ni reflect kite bile kat tempat cerahh mcm fiting room lah .mule aku cam "eh ,baru koi tau sini ade cermin"

bila pagi esoknyer , aku tengok cermin tu  dah takder . sbb lampu dah tutup . malam tu aku try lagi tgok , cermin tu ade semule , aku try test gi luar dan aku nmpak kwan aku  kat dlm tu . heh , malu saja ~

aku ponn ade lah sekali senyum kat cermin tu , dahh aku mmg suka senyum kat cermin . hahaha .patot cikgu panggil semacam jer . cikgu laki wehh . segan2

okeh , itu saja . so iklan hari ni , berhati2 lahh . hihi

EDISI KHAS [Langkawi]


malam menjelma , jom merepek .





 see the kain batik ? utk selimut tu .

 lagi2 .snap2 .









 cermin yang sebenarnya bukan cermin .

 cepat bersiap !!nak kuar dah ni .

 bilik kitorang wktu balik .

 nmpak mcm burung berlaga . ni waktu breakfast ,lepas breakfast , kami balik . sedih2 .

 breakfast roti telur .

 mauu balik sudahh .



 dalam feri .

 cicak ni nak ikot balik temerloh .

 lunch kat kedah ;)

 singgah kjap kat spekan rabu .

 petang2 ni sdap gak makan dunkin donats .

OTW balik .



ok itu sahaja . BABAI

Monday, November 21, 2011

Jalan2 kat Langkawi part 5

perghh banyoknyo updet eden , pnjang abess . ni malas nak updet ni . adoih ,

Ni sudah hari Ahad , kitorang poie (pergi ),Makam Mahsuri .


 nengok2 tarian .
 makam mahsuri , batu nisan tu baru ditukar . tak silap aku 2 kali tukar utk selaraskan dgn perdaran masa .



 buaian utk baby mahsuri .

 telaga mahsuri , org kata kalau sapu air telaga ni ke muka ,muka akn jadi cntik mcm mahsuri .
hello , aku tak percaya langsung kayy , kat tepi telaga tu ponn letak btg paip , nak tipu aku ka ?

tak tahan betol aku bile tgok budak ni selok2 basuh muke , siap tonyoh2 ke muke lagi . HAHA .

pastu kitorang ade pergi masok satu bilik tayangan tu , tapi takleh bwak kmera pulak , kat situ cikgu lotepi belanja lagi !! hihi

 Beras terbakar ,

okeh nak stori sikit pasal beras terbakar ni

"suatu masa dulu , kire2 beberapa hari mahsuri dibunuh , langkawi diserang . Pihak musuh tahu kelemahan langkawi , pemerintah Langkawi  ponn sudah tahu yang beliau akan kalah , maka Pemerintah Langkawi pon membakar gudang penyimpanan beras bwah tanah , biar dua2 pihak rugi "

lebih kurang mcm tu ar , tapi tak elok gak sbb dikire membazir dan mcm tak bersyukur .



 shopping dan layan karenah ustazah . HAHA



 kawasan mahsuri dibunuh .

 puas aku tunggu tempat ni kosong , akhirnya tade ponn org ,
 lepas lunch ,kitorang pergi underwaterworld !!



 takder mnde nak ckp sgt pasal ni , sbb dia hanya mmnjangkan entri aku , dan anda pula bkn nak bace sgt ponn . HAHA
 NEXT , pergi Pasir Hitam !!*ayt di atas tiru org . HIHI

org ckp , dari ramai2 kite ni pergi sini ,siapa yang dpt sentuh pasir ni dulu , dia akn dpnjgkan usia . HAHA .
aku paling lambat sekali pergi sini . aku tak percaya sgt , cube kau sentuh pasir ni mula2 ,pastu kau dok dpn lori . tak ke ajal namenye . Ajal dah ditetapkan utk kite wei .

 kilang simen kat langkawi , nmpak tak ?!

 yarghh ! cikgu lotepi belanja lagi ..

next ,rendam kaki kat Air hangat ,.
 aku rendam jugak , bile org tgah smyang ,. Aku dah pakai stokin , pastu takkan nak tarik lak seluar aku paras bwah lutut . gile ke hape . Waktu org dah takder kat situ , aku ngan budak2 ni ape lagi , rendam kaki lahh , rugi la wey ,dah smpai sini tak rndam kaki . hihi . Tak lame pastu ade org putih dtg , then barulah kitorang gi smayang . HAHA . surau kecik , tempat amik smyang satu jer , so smnatara menunggu baik rendam kaki kann .
 shopping wat kali kedua kat HAJI ISMAIL GROUP!
 makan malam ;)

 jalan2 tgok laut tgah malam . syok giler !

bilik yang sgt cantik . HAHA

then esok , lepas makan pagi kitorang balikk . itu sahaja . no more for part 6 . malas lah nk updet . Hanya kitorang yang pergi yang merasakan kebestan(kata dasar=best) nye .

Sebenarnya banyak lagi , tapi aku terpakse ringkaskan. NANti aku buat edisi khas , nak letak gambar yang aku tak apdet kat sini. ok papai