Sunday, October 30, 2011

aku tak phm dgn mereka (part 2)

hi .

ni sambungan dari blog sini ,baca tu dulu tauu ,6ti uolls tak phm pulak .hiks *rasa nk tampar pipiw sniriw *

see the red circles yokk .







dan ini semua diambil menggunakan IPAD . Itu sahaja utk kali ini .

Friday, October 28, 2011

buDieyw basew bOodaYew iteRwW

HELLO DER ,

tajuk hari ni aku nak cerita bahasa "mCm nIeRW loRH "

aku pon tak phm apsal kita harus mnyusah kan diri melakukan hal sdemikian ,tidak letihkah anda ?

begini aku nak ckp lebih2 pon tidak membolehkann , hal ini kerana aku juga pernah menulis perkara sebgini .bila aku igt balik ,

err ,apsal aku tulis gini ya ?! macam tak kredit bm jah

aku tulis "cEmNieW "ketika zaman2  myspace brkmbang maju lahh, siap tules name aku "NuWrUL AtiEyQah" lagikss .(silakan add )*confirm tak approve
zaman tuh aku rasa woahh ! cool nyerrr . zazazaza .


jadi aku rasa kann ,tak perlulah anda menulis sdmikian ,(nak2 pulak phone message) kerana mngkin anda bercakap sorang2 sbb jarang yang phm .mahunya 2,3(5) kali aku membaca.sedarkah anda penulisan anda itu mnyebabkann  ramai org mahu terajang serta manampar muka anda dgn tahap 5ookm/j ?sedarkahh anda juga ,aku terpakseww betanya kepada sanak saudara serta jiran sblah umah utk kpastian perkataan trsebut ?!

sbgai cth :-



ok , see the name pulishhh .

Aku cinta dia tapi kenapa dia buat aku macam ni. Hari ni sucks gila.

Tak, malam tadi dia mai rumah. Aku dan dia gaduh semua sebab laki lain. Aku tak sangka dia jealous dan terasa hati. He loving me actually. I am loving too. 


see .#bahasacambangangnakmintarpenamparlaju2X

ok yang jenis tambah perktaan ataupun rosakkan english mybe aku phm ,ok contoh;-

tmbah

kite =kiterwww

rosakkan english

leuving=loving


yang paling aku tak tahan ,

p=tapi
t=nnti

ok , sgt mencarut , kdg2 terpikiran aku ,"ade urup tertinggal ke ?"

satu lagi , dah ayt cemgitu takyah lahh nak tulis pnjg2 , kau igt aku phm ?! pdn muka kau ckp sensorang .saving kunun . nak saving agk2 lah sikit . baik takyah ade handphone . easy kann .

baiii . miss you muahh .


credit :nameeroslan

Monday, October 24, 2011

Lelaki nampak hensem bila ...

HEY !

aku rasa setiap org ade pndapat yang berbeza , since aku tengah boring ni , aku nak menulis lah lelaki nmpak hensem bila... OK . ini just pendapat aku jer . jangan tibe pulak kau komen2 kat sini macam org meroyann , said"WTH , &&*$@#%&*$#@% .blablabla"

OK STOP .

First of all .HIHI

Suka Kucing ;)



ok , pendapat aku the guy yang suka kucen ni nmpak cute kot , even muka tak lah sehensem mana and bila nmpak dorang  hug and kiss kuceng tu nmpak mcm penyayang and bla bla bla .


Second ;)

Pakai jam 


lelaki yang pakai jam ni , nmpak mcm kemas dan mcm mementingkan waktu lah . lebih kurengg lah kann . nak2 pulak  pakaii jam dgn tgn berurat gitu , perghh , mcm nmpak org rajin buat kerja . HIHI . Aku rasa jam dengan urat tangan nmpak sgt sepadan . HOHO.


Third

Lelaki with pink tshirt 


errr , geli ? jambu ? HAHA . bagi aku tak ponn . Aku rasa lelaki yang pakai baju pink ni berani derr . Biasanya lahh kann , org ngutuk2 ckp "pink ?!kau mknyah ker ?" tapi dorang berani mnghadapi tomahan sbegitu . hebat kann . HAHA . Lagi satu pink ni feveret aku , kau tau dah kann ?! tapi aku rasa laki pakai baju pink ni mmg hebatlah , nmpak smart .

Next..

Pakai Kain PElikat



aku taktau apsal , bila nampak orang pakai kain pelikat jer aku rasa mcm 'waaaaa!" . OK , utk org baye2 aku je yea. Pakcik2, atok2, abg 20 ke atas tak layann . HAHA . Aku rasa cam cool giler pakai kain pelikat , even pergi The sTore pakai kain pelikat , woah , cool !Tapi aku rasa lagi smart bila pakai kain pelikat waktu nak pergi sembahyang ,walaupun pakai tshirt cap ayam 5 hengget tu stok2 jual kt Pasaraya ekonomi . Aku nmpak mereka ni mcm ayu, pndai berdikari ,sopan santun . HA, giteww.

LASTLY

Suka buat Lawak ;)

wahh , ini paling suka dari yang suka , betol ke aku ckp nihh , Yang ats2 tu takdak ponn tak pe, tapi aku suka yang ini . nmpak mcm suweet gila dpt ehem2 yang suka buat lawak . mesti tak stress , bhgia jer idop kann .

OK , tapi sebenarnya kadang tak tepat jugak . HAHA . aku rasa bila org tu kita dah suka ,semuanya ckp hensem , bak bulan lahh ,cececece.OKEH, yang lain2 aku rasa a guy perlu jadi jujur , walaupon percakapan tu mnyakitkann .HAHA , aku nih kalau nak mmilih sgt ponn ,tak boleh jugakk.cermin diri dulu . BWAHAHA


OKEH, tu je kot utk kali ni . TILL THENN . BYEE .












p/s :entri gaye nak cari pakwe . wakakaka . aku main2 jer lahhh . ko jangan nak amik serious !

Saturday, October 22, 2011

Cerita pasal Skor A

Assalamualaikum ;)

ok , aku ada cerita ni .  sebenarnya dah lama nak cerita mnde ni ,tapi selalu je lupa kann . 


OK , sebelum PMR hari tu , sekolah aku ade lah buat seminar Skor A . Sepatutnya utk org trial 5A ke ats jer pergi , tp Alhamdulillah aku dapat pergi . Seminar tu 5 hari jer , then kitorang kene stay kat asrama . aku ingat tak seronokk , actually seronok gilerr  ;)

Smpai2 tu , aku dgn bagasi mcm lepas keluar AF , ngan pelastik ntah berapa , baldi .hanger dan pelbagai lagi ,bantal . aku igt aku paling over , rupanya ramai lagi bwak beg bsar2 , HAHA , takdak lah malu sgt .


naek ats bilik nak letak bag tu , semua katil  dah penoh , tnggal katil ats jer takk . aku tanak katil ats . pergi bilik sblah pnoh gakk , yang tnggal katil tepi pintu . ha,ape lagi aku ponn amik lah . yang nicah dgn faqihah berebut nak katil tgah . tak phm betol . tgok aku steady je kann .

malam tu , aku rasa panas je . rupanya bilik tu kipas rosak . ergh mmg panaslah . aku pon sepak selimut aku , sbb panas giler derr , tak psal encik nyamuk kacau aku . nak tanak aku amik selimut dan menyelimut diri ini . aku ponn tido .

Kisah nya bermula di sini .

     dalam pukol 2 pagi gitu , aku terjaga . kau nak tauu sbb ape, sbb katil aku bergoyang . bkn goyang org katil ats tido , tapi gegar mcm org gegarkan . aku ponn , naik bulu roma lah. aku wat taktau , ceh mcm tido lena jer . aku selawat , tak lame lpas tu berenti pulak , tak ke pelik . aku tido balik . baju aku basah dah dek berpeluh tapi trpakse selimut utk elak kne gigit nyamuk . tak lame lepas tu aku bangun balik , dgr org ayen baju . smbil hentak2 ayen tu kat besi . aku tarik slimut smpai kepala dan buat tak tahu . walopon panas giler .

   aku sedar pagi tu , faqihah kejot . aku dah bgun da sbanarnya waktu tu .tapi buat2 pejam mata . aku bgon , basah der baju aku , mcm org lumba lari tanpa ganti2 .

esoknye mmg tobat aku tak tidor kat katil aku dah . aku tido kat bilik sblh . aku tariklah tilam aku bwak gi bilik sblah .bilik sblah ade kipas . aku tido2 betol2 bwah kipas . mmg sejuk . nak pergi bilik sblah takdak dinding ponn ,so sng lahh .

ok , seronok sgt 5 hari kat situ . waktu balik tu , aku amik bag kemas barang , aku pndg sekeliling dlm bilik . AHMAIGAD, takkan aku sedih kot .

aku angkat beg tros turun bwah ,selama 5 hari tu ,byak giler knagan ,sbgai cth . aku tertido dlm dewan waktu seminar, menangis, hujan, terjatuh ,lambat bgun, basuh bju, mndi laju2, gadoh2 ngan budak ni, nyanyi2 ,ngajar budak laki skolah laen mt,usha2 org, haha . adoii ,takleh lupe .
dan yang penting ,ktil goyang2 . oishh ,

kbaiii ;)

Thursday, October 20, 2011

uits ;)

hai koraanggg ! aku tak bersekolah hari ni . terasa sgt malas walaupun dah abis exam, walhal exam booth pulak menanti . ha,kau phm ke tidak ?

smngat aku ingin menaip blog sgt membara . cecececee . Sebenarnya tak ada apa ponn ingin diceritakan kepada anda semua .tapi hobi aku nak nulis ,gonekan pulak yak .

sebenarnya nak dtg , tapi mls sbb ap ?!

sebab ....

-tak belajar
-dah tau ape perlu dihafal utk periksa akhir tahun
-nak on9
-rehat2


jadi takde alasan utk aku pergi skolah kann,  aku nak beli album gambar ni , ade sape nak belanja tak ?! kalau nak blanje beli yg pink kayy . dan pastikan ia comel . itu sahaja utk kali ini . baiii

Saturday, October 15, 2011

Baik jugak orang Malaysia ni ek .

HELLO semua orang .

Back to the topic , aku nak cerita pasal " Baik jugak orang Malaysia ni ek "

ok , selalunya lahh kann orang nak tolong2 ni semua mcm ade "udang di sebalik batu" lah kann . Aku ingat dekat Malaysia ni dah tade dahh org baek nak tolong kalau kereta stuck kat tepi jalan . Tapi aku rasa aku salah lah jugak .

Sebenarnya cerita dia mcm ni , baru2 ni kereta abg aku tu dia mcm "konyai "sikit. OK , kalau dah sekali die mati , mmg ssah lah nak idopkan dia . tak psal2 kne tolak .yang org kat blakang lak cam sial jer PINN PINN PONN PONN , sial kann ?! tolonglah aku, hanjeng ! kau pegi PIPP PIPP bukan kete aku nak jalan pon . thenn , ade org tolong , mule sorang tolong ,thenn ramai2 dtg nak tolong ,KANN bagus mcm nih . OH ,rase terharu jer .

pastu kann , mak aku kat luar kete , ayh aku yang dlm kereta , pastu slah sorang yang tolak tu dia ketuk2 tingkap kete,dia kate kat abh aku soh tekan class .DAMN ! laki tu hensem dowh . dia pakai tshirt polis.

Tak sangka ade laki yang ensem ,mauu membantu . HIHI

Lagi satu , ade orang ni ,baye2 aku lah kann , dia tak tolak ponn , dia pegi usha2 aku . EH ,ini bukan perasan tauu , mybe dia nak tgok spe ade kat tempat duduk blakang . HA ,tu jer .


lagi satu,kjadian yang same semalam , tapi 2 org jelah yang tolakk . sbb kat traffic light .  2 JAM menunggu beb ,walhal budak ni bersuka ria menjadi photographer  di konvokasyen kakaknya semalam .HAHA, tibe.  Sabo jer lahh .


KLAH , BYEE ,

Monday, October 10, 2011

aku da abes PMR , kauu ade ?!

uuuu ~ macam haku sorang je kann yang PMR ! KANN .  ekceli tak bebas lagi pong . BOOTH lak menanti . Tau takk booth ?! pekse subjek agame , bpe belas paper ntah .aku kann sekolah agame ;)

bedohjuih : kau sekolah agame keww ?!erk , tak gaye pown .

ek ?!

ok2 , hari ni aku nak cerita pasal2 selama 5 hari aku PMR ni . mcm2 kisah aku nak stori . skrg boleh aku stori kann .

HARI SELASA

hari selasa pekse bm ngan pai , gile taktahu selasa pekse pai . aku ingat sej . aku gi sekolah ari isnin tu ,budak ni cakap pai . suke sgt la kann . bm ok je aku jwab , pai tuh , eish . ekceli sirah jer aku tak dpt jwab . aku konpius . HAHA . padahal trial soklan tu pandai sgtlah aku jwab . PASTU tiba pulak hari ni hujann , yang haku ni dok tepi tingkap kene kibas2 ngan kain langsir . cam haram jer . last2 angin kuat , langsir tu terbang tinggi jugak ,bile nak jatuh tu dia trik ngan kepala2 aku sekali . urghh , rasa tampo laju2 . kmudian dtg penjaga  pekse tu ,dialipat kain langsir tu masok celoh tingkap .

RABU

rabu pekse mnde yek ? japp .HAA !BI ngan GEOG , tade ape yang pening , just BI paper tu la yang cam HANJENGlina jolie sikit , igt kan masuk articles ke,banjir ke,air flood lah .mcm2 org ckp .last masuk opinion , HAMEKAW . tapi soklan tu sng kot ,walopon aku tak byak isi , aku wat cam darjah enam  jer. "i would choose Restaurant A because i like it very much , i can go there easily . The food at that restaurant is reasonable bla bla bla . tapi aku ade la jugak edit2 disitu . giler kau ayt drjah enam . hari ni ujan jugak . geog lak ,cikgu kate aku salah 2 , budak ni kate aku salah 3 . tapi kementrian jek yang tahu .

KHAMIS

aku tak pegi masjid rini , aku gi surau jek . ok waktu ni pkse sains ngan sej . sains paper 1 byak cuai , rugi betoi tak bce elok2 , ish aku nyampah giler , konon da expert la teww .aku gi surau ade org kat surau . budak fom 5 . OK fine , membazir mase menunggu nak smyang , aku lak da pning kpale , bce lakk tak masuk .OK , mcm biase org kite2 buat dah risau mulelah nak ingat kat Tuhan  , aku pon doalah beramai2 .Tudung aku kotor giler arini . WELL , budak kechik ,makan pon tak betol . OH , KECHIK?!

JUMAAT

on9 puas2 . WAHAHA.ekceli ade seminar arab ,tibe jer aku ngan pqihah ngan kawan aku kne gi dpn , ckp kat mic jwpan ba tu , ketar aku pgang mic , sje je aku jauhkan mic . urgh , aku sir guarn giler. pastu aku nyampah giler kucen kelabu sekolah aku tu , biroh nak mampos . nak tido ats kaki org . bajek comel jer ,pastu kann , pastu ann ade org tu dia berlari ,kerana (taktau knape) bila nmpak kucen tu . yang sorang lagi tu bongok sgt pgang kucen tu nak bg kat org yng lari tuh .dah pgang ketiak kucen tu smbil lari2. sakit ketiak kucen tu ,last2 budak tu jatuh tergelincir kat air,kucen tu jatuh gak pastu tros lari ,mahu terkeluar usus aku gelak .

ISNIN


MT ngan KH , OK KH mmg tak reti . MT paper 2 , soklan no 1 konfem2 dah salah . Paper 1 ok . tapi konpius sikit . mmg tah pape lah . formula laen dia bg , jalan kire lak laen .


SELASA

hari ni la kann , bangun2 bagi kol 6.30 , hebat kannn . bangun bersiap pegi naek moto . Abg aku hantar . hancur tudung aku pakai helmet . THEN , smpai kol 7.10 , 10 minit jer bace BA , ok then , jwab smpat bahagian alif je , bahagian lagi satu pen wat bangang , bodoh punye pen, jadi aku tules gune pensel je lah , aku siap tules ag kat bwah tu "pen tiada dakwat ,harap boleh nmpak . maaf " HEBAT tak ?!ok ,  balik tadi lari sbb nak kjar bas . igt bas tanak dtg , baru nak merewang dlm sekolah , separuh sekolah dah aku ngan membe aku jalan , tiba bas dtg , mmg aku taktau dah cmne aku lari . MYBE gegar sekolah .  OK , hari aku rase byak yang lawak arini ,ok flasback baliik , waktu aku otw nk masuk sekolah tu ,tiba mcm bunyi lori blakang aku , pdahal jalan kechik tu mnelah lori masuk . aku ni ngan membe aku jerit , pastu dia peluk aku . nak tauu ape bunyi tu ?!


BUNYI JET JER . lepas tu mmg gelak abes lah " .kawan aku tu ponn igt lori nak langgar dia .


OKLaH , nak mkn nasi lemak . BYEE

letih .













setiap hari makan nasi kampar . sedeyh !











Saturday, October 8, 2011

Tempe goreng ala meriahuolls

hai makecik ,makecik semue . ade org rindu mak punya blog uolls . hehe . tak sngke ;)

hari ni chef sukepinknah nak ajar wat tempe goreng ala meriah uolls ,sbb nyah2 sume terkesima stlah mkn tempe mak noks .tapi amaran kpade tak suke tempe ,tayah wat . lagi satu sape yang ckp aku over wat camni,gi berammbusss ! blog ni bukan blog kauu kann . kalau nak mrah2 wat blog seniri .tuih ! HAHA .



okeh , ini bahan2 nya ya .

-serbuk kari ayam dan daging ababi adabi . #ok.yang atas tu dah guna
-tempe ofkos
-tepung aym goreng#cap sesuka hati .
-kiub pati ayam #kalau x dak pon guna garam dan perasa pon okeh ,tapi isi sikit gram sbb tepung aym tu da masin. tapi kalau ade kiub jangan isi garam sbb  da ma..? da masin . OK.pandaii .err , anda jawab ke tadi ?!

dan okay yang paling penting ialah jeng.jeng.jeng.




baiklah . minyak jea .

okeh dimulakan dgn ....?!





Bismillahirahmanirahim . OK good ;)

-okeh,mula2 potong tempe tu jadi camni .


haha , nak terhancur aku potong , ape aku kesah . nanti masuk perot gak KANN .

ok,lepas tu masuk la segala bahan2 tadi sesuka hati except minyak yea . dan jadi camnie :-


okeh pastu gaul lah ,angkat2 tu .yang goyang2 ke kiri dan ke kanan tu , dibuat tanpa sentuh tempe tersebut kerana dikhuatiri hancur . tau takk ? eish ,i upload video yea . hehe .over mak rini .


video

hah tau dah ?!kesiann KANN aku , sebelaah tangan pgang kamera ,sebelah buat camtu . semuanya semata2 kerana uolls kayyy .

dah wat tu , jadilah cemni .


okeh pastu gorenglah kann . aku pasang api paras ni .aku rasa paras besarlah ni .kalau kebwah lagi api kecik balik .


ha , api panas masukkanlah tempe trsebut .



okeh ,jgnlah pertikaikan kuali tu yea , TAK MAMPUU 

okeh tnggu la sampai masak . kalau abah aku kann , pantang sgguh kalau letak sudip dlm kuali mcm ni :-

aku pon taktahu nape,dulu bila aku letak abah akku ckp cemni 

"jgn diajar letak sudip dlm kuali " 

aku igt tauuu ,

lepas tuh , sementara mnunggu masak kau basuh la bekas kau letak tempe tu ,lap2 meja ,letak papan pemotong di tempat sepatutnya . mak aku ckp "da siap masak ,dapur da bersih .jgn diajar tnggal barang2 cam tu jewww ."

okeh goreng smpai jadi cenggini .


angkat dan toskan . sbb nak buang myak belebihan . hihi



okeh da siap , letak dlm bekas.


okeh selalu aku tak letak tisu pon , sje nak masuk dlm ni letak tisu .

aku mkan mnde ni ngan nasi+kicap +tempe .


yelah orang miskin bak kata ustaz PAI aku . aku menumpang rumah mak bapak aku jer .duit pon dorang bgi .
WALHAL
mak aku masak sup ketam arini . HAHA .

5 minit kemudian ....




tisu dah ilang . hihi 

dan2 lak lepas mkn ,abg aku balik bwak air mangga . fuh ,sedakk amat la yakk .



OK tu je utk arini . kbyeee