Saturday, September 29, 2012

Koreaa again .

********

Bangun pagi tu , sejuk gilerr . Aku bukak mata terus nampak pemandangan Ansan City dari atas . Rupanya aku lupa nak tutup kain langsir malam tadi . 


Roomate aku masing masing dah feeling2 pakai baju korea bagai . Entah belinya ponn aku taktahuu . Aku tak kisah , yang penting tutup aurat kannn . aku ? masih manis berbaju kurung  cotton bunga kecil kecil beserta jeket berbulu tebal dengan headscarf  pink comel berbulu bulu tuu ala ala mcm headphone tuu . . comel gilaa aku 

pagi ni kitorang  kena antar lecturer aku ke airport . tetiba rsa mcm bahagia sgt . VHAHAHA . *evilaugh
dah hantar tuu , kitorangg ni punya feeling nak makan  dekat Hello Kitty Cafe dekat HongDae . ouh , comel sgt dengan pink kaler semua . waaa . indahnyaaa .


aku haruss lah minum coffee yang gambar hello kitty tu kann . minum dengan rasa heavennya cuba melupakan yang aku ada migrainn . serta toasted bread and waffel . hihikss



waffel aku , dan hotdog kawann aku . ekceli kitorangg ade share2 sikit . ngeh3

apa kitorangg lakukan lepas tuu ? yeahh . of couse daftar dekat ourss Universityyyy :D

sampai sana semua bajek nak speaking Korea, last last kitorang speaking english gak . setakat  anneyonghaseyo dan kamsahamnida tu budak 2 tahun korea tu pon reti . ehh ? 


dan kitorang diperkenalkan dengan seorang doktor, yess . ini diaaa




OMGGG, aku tak percayaa . doktor yang akn bimbimnngm. uish tesasul sasul . akan membimbing kitorang for 2 years, this is crazy ~ seriouss , doktor ni sangat handsome selain mempunyai ciri ciri menganjeng orang , hahaha

dia mula memperkenalkan diri dia . sepatah haram aku tak phm . yang aku paham  dia ckp anneyonghaseyo,  pastu die gelak sensorangg . kemudian baru lah dia cakap inggeris . gilaa ah , aku igt dia tak reti BI . mampus aku tak phm mnde .

"Anneyonghaseyo , im doctor kim shi hoo . I will teach you in diettitics and nutrionist course. ^_^"

*****


sedar tak sedar dah 23 bulan aku kat korea . Best gilaaa dan pengalaman manis kot . Patutnya bulan depan baru abis , tapi pembeljaran dipercepatkan so dah abis . aku pon sekarang dah boleh speaking dgn lancar . berat badan pun dah turunn beb ! happy sesangatt .  nak tau ? kitorangg  tak panggil Doktor Shi dah . Kitorang panggil shi oppa jee . kalo laki panggil shi hyung , ade yang panggil name je sbb die beberapa thun je lagi tua dri kitorang . muda muda dah jdi doktor. terer kan ?




 sila play utk mood

dan sekrang , masa nak balik Malaysia . Waktu akuu nak balik Malaysiaa, dan waktuu  tu aku dekat airport , aku dgr suara Shi jerit nama aku .Aku dah lambat gilaa . Muka  Shi pon  aku tak nampak, aku just dgr suara je. Aku jalan je lah terus . Tetiba beg aku tu terhenti seperti ade orang pegang beg aku tu . Aku tarik tak boleh . Aku toleh , aku tengok  Shi dengan ros putih terselit dlm  buku diari comel. 


dia kasi aku diari tu  

"hajiman nan nika, hajiman ! 
nae mal-i deullinayo ?
dwineuj-eun nae gobaeg-eul geudaendeul-eul su iss-eulkkayo ?"

(dont go, dont !
can you hear me ?
Could you be able to hear my late confession?)


aku teros potong 

" nan jigeum gaya hae" ( i need to go now) aku berpaling dan ....

"saranghae"

(i love you)

aku terkejut ,aku lari dan terus lari smbil memegang erat barang yang  Shi kasi . Air mata aku mengalir tanpa sebab . Sememangnya dah lama aku pendam perasaan ini .

kawan kawan aku semua dah dlm flight, aku masuk . aku duduk dlm flight . menahan sebak . aku membuka diari tersebut ,  terdapat gamba nama aku dan Shi dekat mangga kunci (Lock Of Love) dekat Seoul Tower dalam bahasa Korea.


kemudian aku nampak sekeping nota , aku membukanya .....


********

eh ? kenapa aku ade kat umah ni ?eh ?kenapa aku ade dlm bilik . 

mama: ape yang termenungnye lagi tu ? gi mndi . kata arini ade ujian tauhid .

eh ? apakah . bukan aku kat korea ? nape aku berbaju tidur ? ujian tauhid ? aku masih 16 tahunn . Ohhhhhh , Tidaaaaaaakkk !~

Sekiann .



Friday, September 28, 2012

Akhirnyaaa..Koreaaaa here i come :)

Assalamualaikum


*******

Alhamdulillah ,akhirnyaaaaaaa ....*tarik napas . wuhhh

Result SPM dah dapat , so sekarang aku diterbangkan ke Koreaaaa~dah lama gila tau nak pergi sana . Aku study sini about 2 years utk study medic nutrionist&dietitics course. Lagi  2 tahun continue kat Malaysia.

entah macamana lecturer aku kat Malaysia antar aku dan lagi 11 orang students Malaysia 'terpilih' gi sini. anyway 'terpilih' kay .. 
sape nak tolak ann ? 8 orang perempuan tauu,lagi 3 org lelaki . 4 dri 8 orang perempuan tu semua gila koreaa. yang laki ada sorang je yang suka korea,tapi x suka mana punn. setakat lagu super junior tu dia hapal lah .

ekceli lecturer aku nak antar 14 orang, tapi 3 orang tu menolak . rugi sangat lah kann .

waktu sampai kat airport tu lecturer aku ade cakap....

" beside study kat sini ,saya nak uoll kaji cara pemakanan diorangg and uoll tahu kan, Malaysia ramai sgt dah yang obesti, dan i nak ade antara uoll ni turunkan berat badan! no excuses . no holidaay . paham ? saya akan dtg sini setiap 2 bulan. ok now, saya nak holidayy. mane tau jumpa yuri SNSD" ~*tarik jaket ke depan

aku :-.-"

kejap i , kejap saya . tak phm dgn lecturer aku ni . kalo nak tahu beliau seorang lelaki. dan aku agak sentap dengan kurus badan tu . Yelah kan , aku rasa ade dua org diantara kami yang badan agak comel . Sape lagi nak kena . konpom lah akuu ngan budak tuu .

so naktengok gamba koreaa ? no hal 



dalam flight nak pergi ke Seoul Incheon-International Airport XD


 Seoul Incheon-International Airport

ahhh . aku sampai sini dah malam .  entah bape jam duk dalam flight . yang aku tau , aku tidur, makan,tandas . dan begitulah seterusnyaaaa. Nyaman gila kat sni , dengan udara yang sepoi2 kambing . sepoi2 pun ketar gigi .

jadi lepas makan , kitorangg nak gi tempat kitorangg bakal stay utk 2 tahunn kayy .

otw nak gi apartment kitorangg , nak tau aku nampak ape ?


Banpo Daegyo Bridge!!!!! OMakGajah, *singkatan omg. kayy cantik gilaa, mmg gojess lah . Seingat aku , aku pernah nmpak ni dalam cerita Boys Over Flower kot. warna warni tuuu . aku tak kira, aku ajak jugak lecturer aku singgah sini . tak kira tak kira ~! LOL . ramai lah gak couple couple dtg sni . comel je dorangg ni .

Apartment aku dekat Ansan City. 1 jam gak lah drive dri Seoul . Bukan aku drive , lecturer aku drive.

Muka lecturer aku sebijik mcm sharedzaminhat . ensem kann? ala , takkan tak kenal yang video petronas raya tu . ada laki tuu . yang dia kenal dgn budak nama Jeyhun tuu , 


Yesss, mcm ni lahh . Lecturer aku pakai braces gakk . Comell gila kalo time senyum . ramai orang nak kat dia , dia je jual mahal . Dulu ade gak lah adore diaa . sekarang tak . TAAAKK . absolutely tak . sebab perangai dia yang sengal tu . LOl . 

haaa, sharedzaminhat  tu gak belakon dlm cite pisau cukur tuu . dia yang suka kat maya karin tuu . puas cari gamba dia pakai braces , ade pun tak clear . malas dah cari . LOL . buat ape nak cerita pasal lecturer beria beria kann?annoyingg haha

eh eh , sampai apartment dahh . jelos tengok orang perempuan korea . comel joss . laki tak mane punn . tapi ade lah gak sikit . so sekarang time solat dan tidur .


night view dari apartment akuu . cantik taak ?

tak makan lagi makanan korea harini . makan burger je kat airport tadi . sob7 . ape kesah kann, i have 2 yearrs kat siniii .

sblom tidur nak skype ngan mama dulu . Tadaaaa~

Thursday, September 27, 2012

Aku dulu vs Sekarang

Dulu

Ramai orang panggil aku ecah . Jiran , kat sekolahh .

Sekarang

Orang panggil "wei,tiqah"

Dulu

kalo pepagi mak aku mesti kejut elok elok punyalah sambil cakap "adik bangun, gi sekolah . lagi 2 hari lagi ni nak sekolah, nanti kite gi jalan jalan eh "

Sekarang

"adik !!!~awk tak nak gi sekolah ke ?"

Dulu

mama:"jom kite gi jalan eh, gi cepat mndi "

Sekarang

mama: nak ikut ke tak nak ni ?

Dulu

gi sekolah bwak beg roda , paling femes waktu tuu yang barbie tu lahh . time gi sekolah serek jee , dah balik kalo turun tangga tu bia jee sampai rosak tayar .ktakktakkatakkatk bunyinya . LOL. Beg besar mane pun tak kesah

Sekarang

Beg mesti nak leper leper punyalah . kalo kembung sikit "eh kembung sgt ke beg koi nih ?"

Dulu

Buku mesti nak bawak semua gi sekolah pastu keja sekolah mesti siapp punyalahh . takut gila kene naik ats kusi.

Sekarang

"erm, esok je lah buat . naik ats kusi ? ermm , ape sgt " paling kurang pun cikgu bising bising jee . 

Dulu

Tudung tak yah lipat takpee , tak kesah . sukatiaku

Sekarang

"oke tak tudung koi ?"

Dulu

gi kantin mesti bwak botol air punyaaalahh .

Sekarang

ermm , tak payah lahh . kat kantin boleh beli air .

Dulu

Main tampa2 laki adelah kebiasaan

Sekarng

Uishh , harommm .

Dulu

kalo panas, tanggal tdung mama tak maroh

Sekarang

Aok jgn nak ngade~

Dulu

"mama, nak baju tu . cantik laa"
mama:"len kali kite beli, abah ajak balik dah tu ,

Sekarang
"ma, nak baju tu leh ? heee~"
"tak payoh , baju belambok kat rumah tu aok bukan nak pakai"

Dulu

time tu dengan kwan aku cakap saya awk , saya awak jee . "eh , saya lapa lah , awak taknak belanja saya ke ?"

Sekarang

kalo tak  bahasakan aku , mesti koi ,aok .
"weh,koi lapo. aok belanje koi skang !!"

Dulu

kalo balik rumah je dri sekolah 
aku : selemekom
mama:waalaikumsalaammmm~~~~makan ape kat sekolah td ?"

sekarang
aku :....kum *time kum je kuat . haha
mama:waalaikumsalam.
.....................

haha , aku tak ingat mnde dah . oke tu sajee . babai :D

Sunday, September 16, 2012

Selamat Hari Raya part 4

AssaLamualaikumm ..





hari kedua kitoraaang pergi  Kuala Lipis . Mmg haritu pergi sana je .

Raya 3 pulak , my cousin pulaak tunaangg . 


lepaas tu ? aku pergi rumah tuk aku pulak . tuk tu perempuan tau . aku dah takde aki dah . sob3 
okay,lupakan .  orang lain ada yang gi chatin  . ade yang balik kampung terus .

haaa , aku pegi rumah tuk aku , tapi kejaaaap je . mcm 2 jam mcm tu . makan makan, boraak dkt "pelantar "depan rumah . amik udara segar . ahhhh~

sbb ape skjap je ? sbb ayah aku kena tolong Pak njang Nasa nak sembelih lembu buat aqiqah. Lepastu balik semulaa kat kampung aka rumah mak pertama saya ^_^

sampai kampung, aku baru nak baring sekejap . tapi lepastu kene teriak dah sbb perlu buat air utk org berya dekat rumah. LOL
pada waktu itu jugak anak anak sedara aku cakap malam tu nak buat BBQ . woahh , cool gilaaa . Baju aku tak bawak kampung pulak . Yelaa , kampung dekat jugak . Rumah mentakab, kampung temerloh . dekat je kan ?

yang si laki laki takde kat rumah sbb tolong smbelih lembu pgang tali lembu, tarik lembu . ala lbih kurang camtulah . takkan sekor lembu 11 orang sembelih dak ? hoho .
abang aku pun join jugak . jadi lepas dia tolong orang tu , dlm kol 6 lebih lah , aku ajak dia amik baju kat rumah . mama aku letih nak drive , so mama aku stay je kat rumah mak .

aku ngan abg aku , serta lagi dua org ank sedara aku ikot  sbb katenye nak nngok StarMall , tgok je . HAHA . dah amik barang , balik kampung semulaa . otw kampung ikot highway pastu menyanyi ramai2 . mcmlah kampung tu jauh sangat .

here it is , gambar BBQ






lepas makan BBQ semua , satu keluarga balik dah . 

dan beberapa hari seterusnya , semua balik . isnin pulak aku pekse trial tak habis lagi .

mnggu abis trial tu pulak , teacherr addmath buat rumah terbukaa . Apa lagi terjahh ~ haha .

curi gambar oraangg .

gambar curi jugak , maaap .

esoknye pulak aku pergi Starmall dengan kawan aku . gamba tade pulak . LOL 
kitorang tgok wayang cerita Possesion. mmg best lah kann dok dekat ngan speaker . Tutup telinga hajee .



tetiba tgah makan mekdi ngan kawan aku , my dad call cakap nak pergi sg buloh hari ni . tak sempat abis lagi berger aku . ayah aku dah jemput kat starmall  . First pegi sg. Buloh , Shah Alam , Kajang.
Balik rumah skjap . Tidur kat rumah mak pertama kat Temerloh . Esoknye bertolak ke Terengganu . Yeyeahh ~

Kat Ganu dok kat homestay . Malam tu minum air gelas besar . Series kenyang dek air jee . Air dia pulak semua jus buah .. perghh 

sumber tokki Google :)

balik homestay, aku migrain , so nak makan ubat kene makan dulu . aku masaklah maggi . bukan balik rumah teros makan maggi tau . dalam kol 11 lebih tu aku masak . sblom msak tu aku tengok citer nenek bongkok tiga . waktu gi dapur tu tingkap punyelah luas bukak . tarik napas ~~~~ masak dan buat taktau . LOL

gi sini ekceli nak antar anak sdare masuk U . HOHO

souvenirss :)

rumah terbuka byk betul pergi . berat naik sampai 3 kg . puyooo ~
aritu gi rumah ustazah sekolah rendah,  then i met my primary's school teacher :') . argh , rindu gilerr kat doraang . 

semalam pergi pekaann . haha  gamba dalam enpon. malas nak kuarkann . 
bestnyaaaaaa ~today last syawal . and my last update for Raya :'))

i love raya tahun ni . Meriahh kot . and ilovemyfamily too . . :') hikss
Thanks Allah for the AWESOME family .

The End